ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τράπεζες: Ποιες χρεώσεις καταργούν Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική
Δείτε αναλυτικά

Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσαν τις χρεώσεις που καταργούν από σήμερα Παρασκευή 1/11.
Συγκεκριμένα, η Eurobank προχωρά στην κατάργηση της προμήθειας επανέκδοσης PIN χρεωστικών καρτών ενώ παράλληλα επεκτείνει σε 14 απομακρυσμένες περιοχές την κίνηση να αναλάβει η ίδια το κόστος ανάληψης μετρητών από άλλη τράπεζα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Eurobank
«Η Eurobank, αναγνωρίζοντας την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της, σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κατάστημα ή ATM Eurobank, έχει προχωρήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο στην κάλυψη της χρέωσης Direct Access Fee (DAF) σε 16 απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα: Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Τήλος, Φούρνοι, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη. Μάλιστα, για τις συναλλαγές που έγιναν από 1η Αυγούστου στις περιοχές αυτές, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων.
Συνεκτιμώντας τον θετικό απόηχο της πρωτοβουλίας αυτής, η Eurobank αποφάσισε να επεκτείνει την απορρόφηση του εν λόγω κόστους σε επιπλέον 14 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με άμεση ισχύ. Συγκεκριμένα, οι 14 νέες περιοχές είναι οι εξής: Λέρος, Νίσυρος, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Μεγανήσι, Ύδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα και Ελαφόνησος. Ως εκ τούτου καλύπτονται συνολικά 30 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας ότι η τράπεζα παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται ότι προκύπτει ανάγκη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurobank, με άμεση ισχύ από σήμερα Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, προχωρεί στην κατάργηση της προμήθειας επανέκδοσης προσωπικού κωδικού PIN χρεωστικών καρτών».
Πειραιώς: Καταργεί το κόστος σε συγκεκριμένες κινήσεις μέσω ΔΙΑΣ
H Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ATM) τρίτων τραπεζών στα νησιά όπου η ίδια δεν διατηρεί δικό της ΑΤΜ. Το κόστος ανάληψης που επιβάλλει ο πάροχος του ΑΤΜ στις περιπτώσεις αυτές, απορροφάται εξολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς.
Επιπλέον όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, μηδενίζεται το κόστος σειράς εργασιών μέσω ΔΙΑΣ σε ΑΤΜ τρίτων τραπεζών, όπως:
Ερώτηση Υπολοίπου
Αλλαγή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)
Απεμπλοκή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)
Εκτός από τις παραπάνω ρυθμίσεις, η Tράπεζα αναφέρει πως επανεξετάζει την τιμολογιακή της πολιτική και σε άλλες προσφερόμενες υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται ότι, τόσο οι αναλήψεις όσο και οι προαναφερθείσες εργασίες, παρέχονται ανέξοδα για τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς στο δίκτυό της. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα συνεχίζει να επενδύει για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα για τους πελάτες της.
Αναπροσαρμογή προμηθειών και από την Εθνική Τράπεζα
Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι αναπροσαρμόζει τις προμήθειες των τραπεζικών εργασιών της ως εξής:
Επιστροφή του κόστους που συνεπάγεται η συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, σε 25 περιοχές όπου η Εθνική Τράπεζα δεν διαθέτει ΑΤΜ ή κατάστημα.
Μη εφαρμογή προμήθειας για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ.
Κατάργηση χρέωσης για την επανέκδοση και αποστολή προσωπικού κωδικού PIN.
Η Εθνική Τράπεζα ενθαρρύνει την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, γεγονός που συνεπάγεται τον περιορισμό χρήσης μετρητών και αποτελεί τάση που παρατηρείται διεθνώς και είναι προς όφελος της επίσημης οικονομίας. Η Εθνική Τράπεζα παραμένει σε εγρήγορση σε σχέση με τις χρεώσεις και παράλληλα εργάζεται συστηματικά για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της σε όλα τα κανάλια εξυπηρέτησής τους.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΒΟΛΟΣ | 21.07.2025 | 22:27
Τραυματίστηκε Ιταλός από τις τουρμπίνες αεροσκάφους στη Σκιάθο - ΛΑΡΙΣΑ | 21.07.2025 | 22:23
Β. Κόκκαλης: «Άμεση εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Τζανακούλη» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.07.2025 | 21:46
Μελέτη για Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο στο εργοστάσιο Ζαχάρεως χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.07.2025 | 21:43
K. Τσιαρας:Στα 27,5 εκατ. ευρώ αναβαθμίστηκε ο προϋπολογισμός για υπογειοποίηση στο δίκτυο άρδευσης ΤΟΕΒ Σελλάνων - ΒΟΛΟΣ | 21.07.2025 | 21:31
Βόλος: Απείλησε τον αδελφό του ότι θα τον σκοτώσει, τον χτύπησε και προσπάθησε να του βγάλει τα μάτια! - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.07.2025 | 21:26
Κρίσιμη σύσκεψη σε δραματικούς τόνους για την άρδευση στο Δημαρχείο Παλαμά (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.07.2025 | 21:21
Δύσκολη ημέρα η αυριανή για Θεσσαλία- θα φτάσει 44 ο υδράργυρος, ενώ τη νύχτα πάνω από 30 - ΛΑΡΙΣΑ | 21.07.2025 | 21:06
«Έβρασαν» Καρδίτσα, Λάρισα, Φάρσαλα με τον υδράργυρο πάνω από τους 41 βαθμούς
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.07.2025 | 11:23
Στο φουλ ο Πλαστήρας για να σωθούν τα βαμβάκια στην Ιτέα που παρεμειναν απότιστα-συναντηση Μαρκινού με Δασκαλόπουλο (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.07.2025 | 15:58
«Βόμβα»Τζανακούλη : Καποιοι λυμαίνονται κληρονομιές και εμπλέκονται και με σκάνδαλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ (video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.07.2025 | 12:15
Θλίψη στα Τρίκαλα: «Έφυγε» από τη ζωή 52χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 21.07.2025 | 13:09
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Εθνική οδό στο ύψος της Γυρτώνης - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 21.07.2025 | 13:33
Πιερρακάκης: Μηδενίζονται οι τραπεζικές χρεώσεις στα ΑΤΜ- μπαίνει πλαφόν 1,5 ευρώ στις διατραπζικές συναλλαγές - ΕΛΛΑΔΑ | 21.07.2025 | 12:30
Τραγωδία στην Πιερία: Νεκρός 13χρονος μετά από ξαφνική αδιαθεσία στη θάλασσα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.07.2025 | 10:41
Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη με ευνοϊκά σχόλια στο Λαρισαίο εκπαιδευτικό Γιώργο Τράντα - ΛΑΡΙΣΑ | 21.07.2025 | 11:29
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή