Καζάνας
cosmos
Ενωμενα Φροντιστήρια

Θεσσαλία Τηλεόραση

Smartbox - Ανέστης Θεοδώρου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Θεσσαλια

 


Ιστορία


Η Θεσσαλία τηλεόραση ιδρύθηκε το 1992 και ξεκίνησε να εκπέμπει από το Γενάρη του 1993. Εκπέμπει ψηφιακά από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου και αναλογικά (προς το παρόν) από το Πήλιο και απευθύνεται σε 1.000.000 τηλεθεατές της Κεντρικής Ελλάδας. Είναι το πρώτο περιφερειακό κανάλι σε τηλεθέαση στη Θεσσαλία (έρευνα GPO Φεβρουάριος 2014) με ενημερωτικό προφίλ, ενώ το ενημερωτικό της site (www. thessaliatv.gr) έχει μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα. Η έμφαση δίνεται στην τοπική ειδησιογραφία με εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν την τοπική οικονομία, τα αθλητικά, το αγροτικό ρεπορτάζ, τον τοπικό πολιτισμό και τις δραστηριότητες στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικές εκπομπές για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Πρώτο μέλημα των ανθρώπων της (πρόκειται για οικογενειακή Επιχείρηση) να ξεχωρίσει για την εγκυρότητα και την τοπικότητα της θεματολογίας του προγράμματός της, τόσο του ενημερωτικού όσο και του ψυχαγωγικού.

Οι βασικοί της μέτοχοι, είναι μάχιμοι δημοσιογράφοι, έχοντας θητεύσει και στην έντυπη δημοσιογραφία (εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ» της Καρδίτσας). Ο Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού Γιάννης Κολλάτος είναι και διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» με ειδίκευση στο αγροτικό ρεπορτάζ.

Η έδρα του σταθμού βρίσκεται στη Λάρισα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 129.

Βασικοί υποστηρικτές του καναλιού είναι οι εκατοντάδες επαγγελματίες που διαφημίζονται στα 22 χρόνια λειτουργίας του και οι δεκάδες χιλιάδες τηλεθεατές του καθημερινά.

Ο τηλεοπτικός σταθμός αναδείχτηκε στη φωνή και την εικόνα της Θεσσαλικής υπαίθρου καθώς κατέχει την πρώτη θέση στην τηλεθέαση - ακόμη και από τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια – σε αρκετές ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.

 

thessaliatv

Είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας που κάλυψε την κρίσιμη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο τον Ιούνιο του 2003,τις συνόδους Κορυφής της Κέρκυρας το 1994 και της Χαλκιδικής το 2003, όπου ψηφίστηκε η νέα ΚΑΠ και της νέας ΚΟΑ των μεσογειακών προϊόντων τον Απρίλιο του 2004, καθώς και την σύνοδο των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες για το «τεστ υγείας» της Νέας ΚΑΠ το Νοέμβριο του 2008.

Είχε προηγηθεί εκστρατεία ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού με τον τίτλο «ομπρέλα προστασίας από τη νέα ΚΑΠ» που κορυφώθηκε τον Ιούνιο του 2003 με ζωντανές συνδέσεις και κάλυψη από ελικόπτερο ταυτόχρονα σε τέσσερα αγροτικά κέντρα της Θεσσαλίας (Νίκαια, Αλμυρός, Παλαμάς, Ζάρκο).

Από το Δεκέμβριο του 2005 καθιέρωσε την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη εκδήλωση «ο Θεσσαλός της χρονιάς» όπου βραβεύονται μετά από ψηφοφορία των τηλεθεατών άνθρωποι του πολιτισμού ,των επιστημών, του αθλητισμού και της πολιτικής που έλκουν την καταγωγή τους από την περιφέρειά μας.

Στην πολύχρονη προσφορά της στα τοπικά δρώμενα συγκαταλέγονται ο ετήσιος φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τα παιδιά του πολέμου στο Ιράκ, για την εταιρία ΙΑΣΩ των παιδιών με νεοπλασματικές νόσους, για τη θεσσαλική εταιρία σκλήρυνσης κατά πλάκας κ.α.

Με βάση τις μετρήσεις του υπουργείου Τύπου είναι ο σταθμός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στο χώρο της Θεσσαλίας, ενώ εκπέμπει από τον Ιούνιο του 2011 και ψηφιακά από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε Λάρισα, Καρδίτσα και Βόλο.


Τεχνικές ΕγκαταστάσειςΤα κεντρικά studios παραγωγής βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου 129 με υπερσύχρονα μέσα λήψης - παραγωγής - επεξεργασίας εικόνας και ήχου βασισμένα σε διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνολογίας. Η Θεσσαλία Τηλεόραση επίσης διαθέτει υπερσύγχρονα studios σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα με τα οποία πραγματοποιεί ζωντανές συνδέσεις σε καθημερινή βάση μέσω μόνιμων radio links(ραδιοζεύξεων),ενώ με το HD (High definition) δορυφορικο της link (DSNG) υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής σύνδεσης με Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και με οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Η Θεσσαλία τηλεόραση έχει περάσει ήδη στη νέα ψηφιακή εποχή με υπερσύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό. Ολη η γραμμή παραγωγής βασίζεται σε tapeless περιβάλλον. Η υπερσύγχρονη αίθουσα ροής και το Master control είναι εξοπλισμένα με 6 channel HD video server σε περιβάλλον MAC OS και αποθηκευτικό χώρο 50ΤΒ,όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους με οπτικές ίνες (fiber optics). Tο τμήμα Computer Graphics είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Για τα εξωτερικά συνεργεία(ENG) έχει προμηθευτεί 10 HD Panasonic Ρ2 solid state κάμερες.

Το κανάλι λειτουργεί σε format DVCPRO 50 16:9 ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η εκπομπή σε υψηλή ευκρίνια (HD).

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στη Λάρισα (500τ.μ) περιλαμβάνονται 4 πλατώ για τις εκπομπές του καναλιού, αίθουσες μοντάζ, post production, αίθουσα σύνταξης, μακιγιάζ, dressing rooms και χώροι αποθήκευσης των αρχείων του σταθμού.

Στα studios των υπολοιπων Θεσσαλικών πόλεων γίνεται επίσης παραγωγή και επεξεργασία ειδήσεων και εκπομπών.


ΦιλοσοφίαΤο πρόγραμμα του σταθμού εδράζεται στη γνωστή αρχή «σκέψου παγκόσμια και δράσε τοπικά».

Ένα μεγάλο μέρος του, πέρα από τις ταινίες στον ψυχαγωγικό τομέα , είναι ντοκιμαντέρ αλλά και εκπομπές για την παράδοση και το δημοτικό τραγούδι (Εδώ Θεσσαλία-εδώ Ελλάδα κάθε Κυριακή μεσημέρι με τον Βασίλη Πρέπα).

Σοβαρότητα, μέτρο και εγκυρότητα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας και της αποδοχής του καναλιού της Θεσσαλίας.

 

 

Europa Security
Θεσσαλών Γη
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δαλαβίκας Bikes
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^