ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Αυτοκτόνησε ο πρώην προπονητής της γυμναστικής ομάδας των ΗΠΑ -Ηταν κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση
ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑΣΑΡ

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ στην γυμναστική Τζον Γκέντερτ, βάζοντας με τον τραγικό αυτό τρόπο ένα τέλος στο μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που ταλανίζει εδώ και μερικά χρόνια την χώρα.
Ο Γκέντερντ εμπλέκεται στο σκάνδαλο της υπόθεσης Νασάρ, του γιατρού της εθνικής ομάδας που καταδικάστηκε σε 300 χρόνια φυλάκισης για την κακοποίηση πάνω των 250 κοριτσιών της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ. Ο Γκέντερντ, προπονητής της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ το 2020, λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, είχε ενημερωθεί πως βρέθηκε ένοχος για 24 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων trafficking και σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ άλλων.
«Το γραφείο μου έχει ενημερωθεί ότι το πτώμα του Τζον Γκέντερντ βρέθηκε αργά το απόγευμα, αφού αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του. Αυτό είναι ένα τραγικό τέλος σε μια τραγική ιστορία για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ, κάνοντας γνωστό τον θάνατο του 63χρονου γυμναστή.
Πριν ανακοινωθούν οι κατηγορίες, ο Γκέντερτ ήταν ενήμερος και είχε συμφωνήσει να παραδοθεί στο γραφείο του σερίφη. Δεν εμφανίστηκε ποτέ ωστόσο, όπως αναφέρει το NBC. Οταν έγιναν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, οι αρχές τον βρήκαν νεκρό και ο κατηγορούμενος φέρεται να έβαλε τέλος ο ίδιος στη ζωή του.
Ο Γκέντερτ όπως και ο Νασάρ, κατηγορήθηκε πως «χρησιμοποίησε βία, απάτη και εξαναγκασμό εναντίον των νεαρών αθλητριών που ήρθαν σε αυτόν για προπόνηση γυμναστικής και για οικονομικό όφελος σε αυτόν. Τα θύματα υπέφεραν στα χέρια του από διαταραγμένη κατανάλωση όπως βουλιμία και ανορεξία, έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμό, ενώ αναγκάζονταν να εκτελούν ασκήσεις ακόμη και όταν τραυματίζοντας, ενώ βίωσαν ακραία συναισθηματική κακοποίηση και σωματική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης», όπως αναφέρει το γραφείο της Γενικής Εισαγγελέας του Μίσιγκαν.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.05.2026 | 18:11
Τακούδης: Βροχές αύριο στη Θεσσαλία και από Παρασκευή μέχρι Δευτερα- μικρή πιθανότητα για χαλάζι (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.05.2026 | 17:52
16 προτάσεις από τους Δήμους του Ν. Καρδίτσας εντάχθηκαν πρόγραμμα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2026 | 17:44
Κυκλοφορία πατινιών και στάθμευση συζήτησε στο Δημαρχείο Λάρισας ο βουλευτής της Νίκης Γ. Ρούντας - ΒΟΛΟΣ | 18.05.2026 | 17:41
Πέντε εκπρόσωποι της Μαγνησίας στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ - ΒΟΛΟΣ | 18.05.2026 | 16:20
Δήμος Βόλου: «Τα ανακυκλώσιμα μεταφέρονται στην Καρδίτσα και δεν θάβονται στον ΧΥΤΑ» - ΕΛΛΑΔΑ | 18.05.2026 | 14:33
Τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρός 52χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ από ηλεκτροπληξία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.05.2026 | 14:24
ΥΠΑΑΤ: 194 εκατ. ευρώ, για 365 έργα αγροτικής οδοποιίας, σε 123 δήμους-δείτε τον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 18.05.2026 | 14:18
Ποιος είναι ο γιατρός σύζυγος της Dara που κέρδισε στη Eurovision, το love story και ο γάμος τους
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 22:45
Φωτιά σε χωριό έξω από τη Λάρισα -δείτε εικόνες - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2026 | 09:35
Απελπισία στα σταροχώραφα της Λάρισας: Aγριοβρώμη σε ποοστό 80% διαπίστωσε ο Ηλίας Ελευθεροχωρινός - ΕΛΛΑΔΑ | 18.05.2026 | 09:48
Καιρός: Έρχεται τριήμερο με χαλάζι και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 16:42
Ρόδος: Τραγωδία – Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα στ’ Αφάντου - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 21:48
Ρόδος: Μάνα και κόρη οι δύο νεκρές στο φρικτό τροχαίο- συγκλονιστικές εικόνες - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 14:29
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.05.2026 | 17:23
Η Αναγέννηση κέρδισε τον Σύλλα Αιδηψού και πήρε την άνοδο (77-55) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 16:19
Καταγγελία – σοκ Παύλου Ασλανίδη από τα Χανιά: Δεξαμενές Προπανίου κάτω από τη δικαστική αίθουσα στη Λάρισα





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed