ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κορωνοϊός: Εφιαλτικό σενάριο από τον ΠΟΥ: Έως και 2 εκατ. νεκροί μέχρι το εμβόλιο
Οι νεκροί από τη νόσο Covid-19 αυτή τη στιγμή πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο

Οι νεκροί από τη νόσο Covid-19 αυτή τη στιγμή πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο - Πράσινο φως στην Κίνα να αρχίσει να χορηγεί πειραματικά εμβόλιο
Ανησυχητικό είναι το νέο μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορωνοϊό.
Ο απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την αναχαίτιση της πανδημίας, προειδοποίησε αξιωματούχος του ΠΟΥ.
«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2 εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα.
«Εάν δεν συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα, να εξελισσόμαστε, στη φύση, την κλίμακα και την ένταση της συνεργασίας μας, επομένως, ναι, θα δούμε αυτόν τον αριθμό και δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερο. Η στιγμή για ανάληψη δράσης είναι αυτή τώρα», τόνισε ο Ράιαν.
«Δεν αφορά μονάχα το να διεξάγουμε τεστ και να ιχνηλατούμε, όχι μονάχα να παρέχουμε ιατρική φροντίδα, όχι μονάχα να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όχι απλά να εργαζόμαστε στα εμβόλια, να τα κάνουμε όλα αυτά ταυτόχρονα», απηύθυνε έκκληση ο αξιωματούχος του ΠΟΥ.
Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών εννέα μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου.
«Πράσινο φως» από ΠΟΥ σε Κίνα για τη χορήγηση πειραματικών εμβολίων σε ανθρώπους
Ο ΠΟΥ στήριξε την απόφαση της Κίνας να αρχίσει να χορηγεί πειραματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε ανθρώπους, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών τους δοκιμών, ανακοίνωσε Κινέζος αξιωματούχος.
Η Κίνα ξεκίνησε το έκτακτο αυτό πρόγραμμα χορήγησης εμβολίων τον Ιούλιο, αφού είχε ενημερώσει σχετικά τον ΠΟΥ τον Ιούνιο, δήλωσε ο Ζενγκ Ζονγκγουέι, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε ζωτικής σημασίας τομείς και άλλες περιορισμένες ομάδες ανθρώπων που θεωρούνταν υψηλού κινδύνου έχουν λάβει εμβόλια κατά της covid-19, αν και δεν έχει ακόμη αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 17:58
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα μη πολιτικά πρόσωπα - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 15:47
Αναστολή καθηκόντων και ΕΔΕ για τον αναισθησιολόγο που ζήτησε φακελάκι από ασθενή - ΒΟΛΟΣ | 21.05.2026 | 14:24
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο (video) - ΒΟΛΟΣ | 21.05.2026 | 14:18
Κουρέτας από τον Βόλο: “Το Μουσείο της Αργούς να είναι έτοιμο έως το 2027 - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 14:11
Στο «κόκκινο» οι εξελίξεις στην ΑΕΛ Novibet: Οι νέοι ενδιαφερόμενοι και το «πράσινο φως» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 13:56
Δήμος Λαρισαίων: Αλλαγές σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νεάπολη – Σε εννέα οδούς οι παρεμβάσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 13:52
Δήμος Λαρισαίων: Αύριο, Παρασκευή, ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων στους Παιδικούς Σταθμούς - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 13:41
Καιρός: Προειδοποίηση των Ιταλών μετεωρολόγων για την Ελλάδα - «Προσέξτε τις επόμενες ώρες»
- ΕΛΛΑΔΑ | 20.05.2026 | 13:10
Θρίλερ εν κινήσει στη Ναύπακτο: Τεράστιο φίδι μπλόκαρε το τιμόνι αυτοκινήτου - ΒΟΛΟΣ | 20.05.2026 | 10:04
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.05.2026 | 18:50
Αυτά είναι τα οικολογικά σχήματα που θα πληρωθούν το Μάιο - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2026 | 18:10
Τραυματίας μετά από σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι στα Τάμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 13:41
Καιρός: Προειδοποίηση των Ιταλών μετεωρολόγων για την Ελλάδα - «Προσέξτε τις επόμενες ώρες» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 14:11
Στο «κόκκινο» οι εξελίξεις στην ΑΕΛ Novibet: Οι νέοι ενδιαφερόμενοι και το «πράσινο φως» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.05.2026 | 09:50
Τακούδης- επικαιροποίηση: Βροχερός καιρός στη Θεσσαλία μέχρι Κυριακή χωρίς έντονα φαινόμενα (χαλάζι) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.05.2026 | 22:50
«Πρωταθλήτρια» στη νόσο Πάρκινσον η Θεσσαλία λόγω φυτοφαρμάκων!







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed