cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Κόντρες και σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για το δάνειο του Δήμου Λαρισαίων

Καραλαριώτου και Βαϊούλης ζητούν να μάθουν πιά είναι η οικονομική κατάσαση του δήμου

Κόντρες και σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για το δάνειο του Δήμου Λαρισαίων
30.05.2020 | 10:46
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με οριακή πλειοψηφία να προχωρήσει σε δανεισμό 3,9 εκατ. ευρώ  για την αγορά νέου στόλου για την καθαριότητα, φούντωσε τη συζήηση για το ποιά είναι ακριβώς η οικονομική κατάσταση στο δήμο. Τα ερωτήματα που θέτουν Ρένα καραλαριώτου και Κώστας Βαϊούλης, που μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη σύναψη δανείου, αναρωτήθηκαν ποιά είναι η σκοπιμότητά του, εφόσον ο δήμος ισχυριζεται ότι διαθέτει αποθεματικά, που το υπερκαλύπτουν και μάλιστα στάθηκαν και στο γεγονός ότι οι όροι του δανείου θα συζητηθούν σε προσεχες δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, αλλά και τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θάνος Αδαμόπουλος, στην αρχή της πρώτης θητείας της «Συμπαράταξης», οι δανειακές υποχρεώσεις που παραλήφθηκαν από τον τέως δήμαρχο κ. Κώστα Τζανακούλη ανέρχονταν σε 12 εκ. ευρώ. Κατά τον κ. Καλογιάννη, με βάση τους υπολογισμούς της δημοτικής αρχής, αλλά και τη σύναψη του νέου προαναφερθέντος δανείου, στο τέλος της τρέχουσας θητείας ο δανεισμός θα βρίσκεται στο μισό, δηλαδή στα 6 εκ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε δηλώσει για το δάνειο αυτό ο δήμαρχος στο Mαγκαζίνο της Θεσσαλίας:

 Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρενα Καραλαριώτου μιλώντας στην εκπομπή Πολιτικοί Διάλογοι, αναρωτήθηκε αν τελικά υπάρχουν τα ταμεικά διαθέσιμα των 19 εκατομμυρίων ευρώ που έχει περάσει στον προϋπολογισμό του 2020 ο Δήμος Λαρισαίων και αν υπάρχουν τότε ποιά είναι η σκοπιμότητα σύναψης δανείου. Συγκεκριμένα η κ. Καραλαριώτου ανέφερε:

«Για ποιον ακριβώς λόγο ζητά να πάρει δάνειο για 10 – 15 χρόνια, με μια διαδικασία κατ’ επείγοντος και εκτός ημερήσιας διάταξης στην Οικονομική Επιτροπή , σε ένα περιβάλλον γενικότερης οικονομικής αστάθειας, όταν μάλιστα παρουσιάζετε 28 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του 2019 και 19 εκατ. σε αυτόν του 2020; Συμβαίνει κάτι; Κρύβει από τους πολίτες της Λάρισας ο δήμαρχος κάτι; Πρέπει να πεί την αλήθεια στους Λαρισαίους: Έχει ή δεν έχει χρήματα; Είναι ή όχι οικονομικά δυνατός ο δήμος, όπως ισχυρίζεται εδώ και χρόνια;».

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα συμπληρώνει:

«Η παράταξη μας λέει “ναι” στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου της Καθαριότητας. Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια επιλέξατε να πληρώνετε πάνω 300.000 ευρώ κάθε χρόνο για ανταλλακτικά επειδή τα μηχανήματα είναι παλιά. Επιλέξατε δηλαδή να δώσετε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ σε ανταλλακτικά ενώ θα μπορούσατε να δώσετε αυτά τα λεφτά να αγοράσετε νέο εξοπλισμό. Αντί γι αυτό ζητάτε τώρα την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύναψη ενός δανείου, το οποίο θα δεσμεύσει τις επόμενες πολλές δημοτικές αρχές. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να επιβαρύνετε τους Λαρισαίους πολίτες με νέα βάρη σε κεφάλαια και τόκους;», αναρωτήθηκε η κα Καραλαριώτου, η οποία επεσήμανε πως είναι το δεύτερο δάνειο στη θητεία της δημοτικής αρχής Καλογιάννη, μετά το δάνειο των 4 εκατ. ευρώ που λήφθηκε για τις ανάγκες του φωτισμού της πόλης.

Tέλος το μεσημέρι της Παρασκευής η “Λαρισαίων Κοινόν” με ανακοίνωσή της ζητά να δημοσιοποιηθούν στοιχεία για τα αποθεματικά του δήμου, αλλά και έκτακτο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο με ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές υπό την επίβλεψη διαπαραταξιακής επιτροπής.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^