Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Καλοκαίρι παρέα με τα κρούσματα στη Ν. Σμυρνη θα κάνουν οι Λαρισαίοι...

Τα αρχικά λάθη διόγκωσαν την εστία...

Καλοκαίρι παρέα με τα κρούσματα στη Ν. Σμυρνη θα κάνουν οι Λαρισαίοι...
23.05.2020 | 14:50
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Bruno Coffe
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Θα μας πάρει όλο το καλοκαίρι η υπόθεση με την εστία κορονοϊού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα και αυτό είναι πλέον άποψη που εκφραζεται από αρκετούς γιατρούς στην πόλη, που υπηρετούν είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.

Ο λόγος είναι πως με τη μη συμμόρφωση που επιδεικνύουν, τη φυγή μέσω της καραντίνας και στη συνέχεια το κρυφτούλι που παίζουν με τις αρχές, συνεχίζεται η διασπορά και η διάδοση μέσα στη συνοικία. Το θετικό υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντίνος Γιαννακόπουλος, είναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται διασπορά του ιού στον υπόλοιπο γενικό πληθυσμό και σε αυτό έχει συμβάλει τα μέγιστα η περιφέρεια και η αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά που κάνουν ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος που έχει αναλάβει το επίπονο πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και γραμματεας του ΙΣΛ  Βασίλης Πινακάς που έχει αναλάβει την καραντίνα στην ΑΡΩΓΗ, γεγονός που αναγνωρίστηκε δημόσια και από το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.

Από την άλλη βέβαια οι πολίτες ανησυχούν και με το δίκιο τους και επιρρίπτουν ευθύνες στις αρχές της πολης για το γεγονός ότι χειρίστηκαν με περισσότερη διπλωματία από ότι ίσως θα έπρεπε μία κατάσταση που ήθελε σε καποιες φάσεις ιδιαίτερα στην αρχή , ίσως και την επίδειξη πυγμής, ώτε να χτυπηθεί στη ριζα της η εστία και εντέλει να μην υπάρξουν και θύματα μέσα στην ίδια την κοινότητα των ρομά.

 Επιδημιολογικά θα απαιτηθεί χρόνος και υπομονή, αλλά και επιμονή από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ που έχουν το πιο δύσκολο έργο, από την αστυνομία, από την υπόλοιπη κοινωνία που προσπαθεί να βαδίσει στη δυσκολη οικονομικά επόμενη ημέρα και να αφήσει πίσω της αυτή τη γκρίζα εικόνα του lock down...

Επί της ουσία μία φορά την εβδομάδα για μερικές εβδομάδες ακόμη θα έχουμε την ανακοίνωση διψήφιου αριθμού κρουσμάτων τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα προέρχονται από ιχνηλατήσεις προηγούμενων κρουσσμάτων εντός του οικισμού της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ενώ στην υπόλοιπη επικρατεια θα τείνουν προς μηδενισμό. Το να τηρηθεί αυστηρό πρωτόκολλο με ονομαστικές καταστάσεις των οικογενειών που ελέγχονται φαντάζει πιο δύσκολο από όσο φαίνεται αφού έχουν άλλα ονόματα οι σύζυγοι, ενώ η σημερινή εικόνα να έχουν εξαφανιστεί οι γονείς αφήνοντας ανήλικα παιδιά στο σπίτι, που εχουν βγει θετικά στον κορονοϊό, δείχνει τη δυσκολία του  εγχειρήματος.

 Στην προσπάθεια να μην εκδηλωθεί ρατσισμός εκπέμφθηκαν λανθασμένα μηνύματα ίσως, όπως  το ότι ο Σωτήρης Τσίοδρας πήγε στον οικισμο χωρίς μάσκα και αυτό ενίσχυσε τις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται σε μία κοινότητα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ,θεωρίες που κατατείνουν στο ότι δεν υπάρχει κοονοϊός και όλα είναι κατασκευασμένα για να υπάρχει έλεγχος των κινήσεών τους.

Λάθος κατά τον προεδρο του ΙΣΛ ήταν και η εικόνα με την νταλίκα του ΕΟΔΥ που ξεφόρτωνε τα  στοιχεία για τα κινητά συνεργεία δειγματοληψίας, γιατί αυτή η εικόνα τροοκράτησε τους ρομά.

 Λάθος ήταν και της Αστυνομίας που την πρώτη καραντίνα δεν τη θωράκισε όσο θα έπρεπε, ούτε λειτούργησε με σχέδιο οργανωμένο ώστε να αποτρέψει από την αρχή τις μαζικές κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια, κηδείες), ενώ και η δημοτική αστυνομία σχεδόν είναι άφαντη από τη συνοικία..

 Είχαμε γράψει εδώ και καιρό ότι μία πανδημία είναι ως προς τη διάδοσή της όπως μία πυρκαγιά στο δάσος:

Στα πρώτα λεπτά σβήνεται με ενα ποτήρι νερό. Αν αφεθεί μετά από λίγες ώρες απαιτεί μεγάλη κινητοποίηση εναέριων και επίγειων πυρσβεστικών μέσων... Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα και όπως όλα δείχνουν η..φωτιά θα σιγοκαίει όλο το καλοκαίρι...

Γ.Κ.

 

 

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^