Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Σε Φλαμούλι ή Μεγάλα Καλύβια ή Καστράκι Καλαμπάκας η δομή 2000 μεταναστών;

Διαψεύδει ο δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου - Άγνοια δηλώνει ο δήμαρχος Τεμπών

Σε Φλαμούλι ή Μεγάλα Καλύβια  ή Καστράκι Καλαμπάκας η δομή 2000 μεταναστών;
03.02.2020 | 12:25
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Προχωρά ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την αποσυμφόρηση των νησιών.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Real News, θα πρόκειται για 20 δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία.

Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει την προσεχή Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου. Εφόσον το σχέδιο προχωρήσει υποψηφιότητα για τη δημιουργία του νέου κέντρου φιλοξενίας βάζουν τα Μεγάλα Καλύβια (παλιό αμαξοστάσιο) ή το Φλαμούλι (παλιό αεροδρόμιο)  και το ανενεργό στρατόπεδο «Ζιώγα» στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).


Από το γραφείο τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπστεργίου, πάντως μιλώντας το πρωί σε τοπικά ραδιόφωνα των Τρικάλων, διέψευσε τα σενάρια αυτά , δηλώνοντας ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση από την κυβέρνηση και τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μηταράκη, ενώ αυτό που είχε δηλώσει εξ αρχής είναι πως είναι θετικός για το π΄ρογραμμα φιλοξενίας προσφύγων το Εστία -2 σε σνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία. Άγνοια επίσης για την προοπτική δημιουργίας δομής στη Λάρισ εκφραζι και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ενώ φαίνεται πως η προοπτική της δημιουργίας δομής στο Κυψελλοχώρι, δεν έχει παγώσει...


«Αν δώσεις στην κοινωνία φόβο, θα πάρεις φόβο. Αν δώσεις ψυχραιμία στη βάση της πραγματικής διάστασης, θα πάρεις ψυχραιμία». Αυτή η φράση του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, αντικατοπτρίζει τον τρόπο θεώρησης των ζητημάτων με το προσφυγικό στα Τρίκαλα.

Η συζήτηση στο Σώμα αφορούσε στην τρίτη κατά σειρά ανανέωση της σύμβασης του Δήμου Τρικκαίων με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA (φιλοξενία σε σπίτια Τρικαλινών).

Η συζήτηση, με τη συμφωνία των συμβούλων, επεκτάθηκε στο συνολικότερο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και στον τρόπο διαχείρισής του.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ουσιαστικά υπενθύμισε το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων και του τρόπου διαχείρισης του προσφυγικού από το 2016 και εντεύθεν, με συνεχείς ελεύσεις ομάδων προσφύγων.

Επεσήμανε την ομοφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου σε όλες τις αποφάσεις, με κυρίαρχη αυτή της δημιουργίας ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας στα όρια της πόληςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^