Ειδήσεις, νέα για Τεχνολογία

Eρευνητές ανακάλυψαν την 5η δύναμη της φύσης που μπορεί να λύσει ένα από μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος

Την ύπαρξη και τη φύση της σκοτεινής ύλης!

Eρευνητές ανακάλυψαν την 5η δύναμη της φύσης που μπορεί να λύσει ένα από μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος
23.11.2019 | 09:06
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

 

Ούγγροι ερευνητές ίσως ανακάλυψαν τη νέα, 5η θεμελιώδη δύναμη της φύσης, που μπορεί, επιτέλους, να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος: Την ύπαρξη και τη φύση της σκοτεινής ύλης!

Το σύμπαν διέπεται από τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις: Βαρυτική, ασθενής πυρηνική, ηλεκτρομαγνητική και ισχυρή πυρηνική.

Ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος, στόχος της επιστήμης είναι η ενοποίηση των τεσσάρων, κάτι, ωστόσο, που φαντάζει τρομακτικά δύσκολο.

Ο Μάξγουελ συνέδεσε τον ηλεκτρισμό με τον μαγνητισμό και η ηλεκτρομαγνητική -που δημιουργήθηκε- ενώθηκε με την ασθενή πυρηνική, δημιουργώντας την «ηλεκτρασθενή», έστω και σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Η βαρυτική δύναμη, όμως, όπως και η ισχυρή πυρηνική, δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος να ενωθούν μεταξύ τους και με τις άλλες δύο δυνάμεις. Η περίφημη Θεωρία των Χορδών ίσως το πετύχει κάποτε.

Καιρό τώρα, όμως, φημολογείται πως υπάρχει και μια 5η δύναμη, η ύπαρξη της οποίας δεν μπορούσε να αποδειχθεί. Μέχρι σήμερα. Ίσως.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Μια νέα μελέτη, λοιπόν, του Attila Krasznahorkay και των συναδέλφων του από το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών της Ουγγαρίας, αποκαλύπτει ότι έβλεπαν, τελικά, αυτό που υποψιάζονταν ότι θα μπορούσε να είναι ένας νέος τύπος μποζονίου στην αποσύνθεση ενός ισοτόπου βηρυλλίου, ήδη από το 2016.

Αυτό το νέο υποατομικό σωματίδιο, που είναι 33 φορές βαρύτερο από ένα ηλεκτρόνιο και ήταν αόρατο μέχρι σήμερα, «ζει» μόλις 10 με 14 δευτερόλεπτα, αλλά αποτελεί το καλύτερο, ίσως, «παράθυρο» για την κατανόηση της υπόστασης και της λειτουργίας του σύμπαντος.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τεχνολογία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^