cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Η καταγγελία των γονεων της Μάνδρας για την απειλή με μαχαίρι από προσφυγόπουλο ήρθε στο δημ. συμβούλιο

Ζητούν παρέμβαση της δημοτικής αρχής θετοντας θέμα ασφάλειας για τη δομή του Κουτσόχερου

Η καταγγελία των γονεων της Μάνδρας για την απειλή με μαχαίρι από προσφυγόπουλο ήρθε στο δημ. συμβούλιο
15.10.2019 | 10:21
Animus Benefits
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Το θέμα της απειλής με μαχαίρι από προσφυγόπουλο που είχε αναδείξει προχθές το thessaliatv.gr, κατήγγειλαν  οι γονείς παιδιών από τη Μάνδρα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημ. συμβούίου Λάρισας και ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να λάβειμέτρα θέτονταςευθέως θέμα ασφάλεις της δομής

Η  χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας,που ήρθε  σε συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης, είχε λοιπόν απρόοπτη εξέλιξη όταν γονείς της τοπικής κοινότητας Μάνδρας με παρέμβασή τους προχώρησαν σε καταγγελίες θέτοντας ευθέως θέμα ασφάλειας με αφορμή τη λειτουργία της δομής του Κουτσόχερου, που βρίσκεται μια ανάσα από την κοινότητα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που όπως επισημάνθηκε είναι γνωστή στις αρχές καθώς έχει κατατεθεί σχετική μήνυση, το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο σε παιδική χαρά του χωριού, όταν προσφυγόπουλο απείλησε με μαχαίρι ανήλικα παιδιά.

Με αφορμή την παρέμβασή τους οι γονείς άφησαν αιχμές για την απουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη από τη συνεδρίαση θεωρώντας πως ήθελε να αποφύγει την όποια συζήτηση επί του θέματος, ενώ διένειμαν κείμενο στο οποίο αναφέρουν τα εξής:

«Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στις 12/10/2019 και ώρα 18.30 μ.μ. σε πάρκο του χωριού μας όπου βρίσκεται παιδική χαρά και παίζανε τα ανήλικα παιδιά μας, προσφυγόπουλο από τον καταυλισμό Κουτσοχέρου έβγαλε μαχαίρι το οποίο επέδειξε στα παιδιά μας και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους προφανώς για να τα εκφοβίσει και να τα αναγκάσει να αποχωρήσουν από το χώρο της παιδικής χαράς.

Το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα στο Α.Τ. Περιφέρειας Θεσσαλίας με ταυτόχρονη κατάθεση μήνυσης από τους γονείς και εν συνεχεία έρευνα του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα για τον εντοπισμό του δράστη.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έναρξη λειτουργίας του καταυλισμού:

  • Από τη πρώτη ημέρα έλευσης του περιφέρονται σε θρησκευτικούς χώρους που βρίσκονται στο χωριό μας (Εκκλησίες Αγίου Βασιλείου- Αγίου Βλασίου και Προφήτη Ηλία) προκλητικά και χωρίς ίχνος σεβασμού πετώντας διάφορα αντικείμενα(σακούλες-τενεκεδάκια- πλαστικά μπουκάλια κλπ.) ενώ πολλές φορές κάνουν την ανάγκη τους με αποτέλεσμα πέραν των άλλων να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης με απρόβλεπτες συνέπειες.
  • Τα παραπάνω παρατηρούνται και στους χώρους του σχολείου, στις παιδικές χαρές καθώς και στους χώρους άθλησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση για τις δραστηριότητες των παιδιών του χωριού
  • Κρούσματα μικροκλοπών λεηλασιών και εισβολών στις αυλές των σπιτιών
  • Μετά τη δύση του ήλιου περιφέρονται στις γειτονιές του χωριού με αποτέλεσμα χωρίς τη θέληση τους οι κάτοικοι του χωριού να φοβούνται να κυκλοφορήσουν και τα καταστήματα να φυτοζωούν.
  • Έχει γίνει πολλές φορές κατάληψη της Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων με συνέπεια τα οχήματα να διέρχονται μέσα από το χωριό και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ατυχήματα-δυστυχήματα.
  • Ασκείται μπούλινγκ κυρίως σε παιδιά και γυναίκες».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι ζητούν την άμεση λήψη μέτρων απειλώντας να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους, ενώ όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση η κατάσταση που επικρατεί στη δομή απασχολεί ήδη διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε για τον λόγο αυτό.

Το Σάββατο το thessaliatvv.gr έγραφε:

Μεγάλη αναταραχή αργά σήμερα το απόγευμα στη Μανδρα, με προσφυγόπουλο που απείλησε με μαχαίρι παιδάκια που έπαιζαν ποδόσφαιρό. Σύμφωνα με μαρτυρία μητέρας η οποία μαζί με τους γονείς των άλλων παιδιών βρίσκονται καθοδόν για την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας για να καταθέσουν μήνυση, τα παιδια τους μικρής ηλικίας (δημοτικό) έπαιζαν ποδόσφαιρο σε ένα ανοιχτό χώρο κοντά στην πλατεία του χωριού, ενώ τα παρακολουθούσαν πρόσφυγες που είχαν κατέβει από τη δομή του Κουτσόχερου.

 Κάποια στιγμή ένα προσφυγόπουλο ζήτησε και αυτό να παίξει μαζί τους και αυτά του αρνήθηκαν. Τότε έβγαλε ένα μαχαίρι από τα ρούχα του και άρχισε να το επιδεικνύει μπροστά στα έντρονμα μάτια των παιδιών που έπαθαν σοκ.

 Τα παιδιά φοβήθηκαν πολύ και έτρεξαν σπίτια τους μετά το περιστατικό που αναστάτωσε τους γονείς, οι οποίοι προχθές περιέγραφαν στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση τις δύσκολες συνθήκες συμβίωσης πλέον με τους μετανάστες στην κοντινή δομή, που έχει υπερβεί τα όριά της σε ότι αφορά τον αριθμό των φιλοξενουμένων.

 Σοκ

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Μάνδρας σήμερα το απόγευμα από το περιστατικό απειλής με μαχαιριού από νεαρό πρόσφυγα σε μικρά παιδιά του χωριού


Σοκ

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Agronuts
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Όλυμπος
AXON
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^