Ειδήσεις, νέα για Τεχνολογία

Ποια χρώματα αυτοκινήτων… προσελκύουν περισσότερες κουτσουλιές από περιστέρια;

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, υπάρχει μελέτη

Ποια χρώματα αυτοκινήτων… προσελκύουν περισσότερες κουτσουλιές από περιστέρια;
01.09.2019 | 15:42
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Είναι κάτι που μπορεί να σου χαλάσει τη μέρα. Ή μπορεί να μην σε νοιάζει καθόλου. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, όπου το να δεις λεκέ από κουτσουλιά στο αυτοκίνητό σου, είναι ικανό να σε βγάλει εκτός εαυτού, μάθε ότι υπάρχει λύση!

Υπάρχει τρόπος να περιορίσεις τις κουτσουλιές. Και δεν είναι άλλος… από το να μην διαλέξεις συγκεκριμένα χρώματα αυτοκινήτου.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, υπάρχει μελέτη για τα χρώματα των αυτοκινήτων που συγκεντρώνουν τις περισσότερες κουτσουλιές των περιστεριών!

Πρόκειται για διαδικτυακή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από βρετανικη εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών μεταφορών. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.140 αυτοκινήτων, με σκοπό να καταλήξει ποια από αυτά συνήθως προσελκύουν τα πτηνά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2012 όμως είναι πάντα επίκαιρη, το 18% των αυτοκινήτων που προτιμούν τα περιστέρια για να αφήνουν τις κουτσουλιές τους είναι κόκκινα. Με ποσοστό 14% ακολουθούν τα οχήματα χρώματος μπλε, ενώ τα πράσινα αυτοκίνητα φαίνεται πως είναι η ιδανική λύση για περισσότερη καθαριότητα μιας και μόνο το 1% προσέλκυε τα πτηνά.

Μάλιστα. σύμφωνα με το Top Gear όσοι θέλουν να καλύπτονται οπτικά οι ακαθαρσίες, να μη φαίνονται δηλαδή εύκολα με το μάτι είναι καλό να επιλέγουν χρώματα όπως το ασημί, το γκρι και γενικά ανοιχτά χρώματα.

Το μαύρο και το κόκκινο είναι οι χειρότερες επιλογές. Οι συμβουλές αυτές ισχύουν και για τις γρατζουνιές: σε ένα μαύρο αμάξι, υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι πολύ πιο εύκολα ορατές.

Πηγή in.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τεχνολογία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος -Κεφίρ
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^