Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Μόνο µε αναµονή πιάνει πάνω από 4 λεπτά το ενσίρωµα καλαμποκιού

ξεκίνησε να συγκοµίζεται από τους παραγωγούς

Μόνο µε αναµονή πιάνει πάνω από 4 λεπτά το ενσίρωµα καλαμποκιού
15.08.2019 | 16:46
Animus Benefits
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Χωρίς απώλειες και µε ικανοποιητικές ποσότητες εξελισσεται η παραγωγή ενσιρώµατος καλαµποκιού, το οποίο ξεκίνησε να συγκοµίζεται από τους παραγωγούς, µε τις τιµές πώλησης να παίζουν από τα 3,6 έως τα 4,2 λεπτά το κιλό, µια διακύµανση που εξαρτάται κυρίως από το χρόνο εξόφλησης και την ποσότητα που πωλείται.
Σύµφωνα µε τον Γιώργο Παπαπαράσχο, παραγωγό ενσιρώµατος από την Κατερίνη, άρχισε η συγκοµιδή στο νοµό, ενώ κάποιες πολύ πρώιµες εκτάσεις έχουν ήδη µαζευτεί. Όπως αναφέρει στην Agrenda, οι αγρότες της περιοχής πουλάνε γύρω στα 4 λεπτά το κιλό. Αν η εξόφλησή τους είναι προγραµµατισµένη για µήνες µετά, µπορεί να πετύχουν τιµές ως και 4,2 λεπτά, ενώ µέχρι και 3,7 λεπτά παίρνουν για άµεση αποπληρωµή. Οι ποσότητες που θα δώσει ο αγρότης επηρεάζουν επίσης τη συµφωνία, µε τις πολύ µεγάλες ποσότητες να υπόκεινται σε µια έκπτωση, να παίρνουν προσφορά - τιµή πακέτου 0,1- 0,4 λεπτά λιγότερο.

Σηµειωτέον ότι η διαπραγµάτευση του αγρότη και η ανάγκη για άµεση πληρωµή µπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην συµφωνία που θα κλείσει µε τους εµπόρους.

Ταυτόχρονα, τα εργοστάσια που αγοράζουν το προϊόν για παραγωγή βιοκαυσίµων, δίνουν τιµή λίγο πιο κάτω από τους αγοραστές του τοµέα των ζωοτροφών, στα 0,1 µε 0,2 λεπτά.

Στο Θεσσαλικό κάµπο ξεκίνησε επίσης αυτή την εβδοµάδα να συγκοµίζεται και να πωλείται ενσίρωµα, µε τον Αχιλλέα Γεροτόλη, παραγωγό από την περιοχή, να µας αναφέρει πως οι τιµές παίζουν συνήθως στα 3,4 µε 3,8 λεπτά, καθώς λίγοι επιλέγουν να πληρωθούν µετά από καιρό, κάτι που θα ανέβαζε και εκεί τη συµφωνία στα 4 λεπτά το κιλό.

Λίγα πλαγιάσµατα, κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, προς την περιοχή της Αλεξάνδρειας Ηµαθίας είναι φέτος τα µόνα προβλήµατα στα πιο βόρεια. Καλά έχει πάει η παραγωγή και οι έµποροι αγοράζουν 3,8 µε 4 λεπτά το κιλό, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις, σύµφωνα και µε το χρόνο πληρωµής αγοράζονται µε 3,6 λεπτά, όπως αναφέρουν οι ∆ηµήτρης και Ιωάννης Καραβασίλης, από την ΕΝΣΙΡΩΜΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ συµπλήρωσαν πως κάποιοι παραγωγοί στην περιοχή έκοψαν από την αρχή του Αυγούστου.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Agronuts
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Όλυμπος
AXON
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^