Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Οι βροχές άσπρισαν τα συγκόμιστα σιτάρια στον κάμπο -πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι

Πληγες στην τοπική οικονομία από τις βροχές του Ιουνίου

Οι βροχές άσπρισαν τα συγκόμιστα σιτάρια στον κάμπο -πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι
20.06.2019 | 12:19
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Deree Roadshow 2020 Online
Ζαγορίν
Animus Benefits
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Πέρα από την ολοκληρωτική ζημιά από τα χαλάζια στις περιοχές των Δυτικών Φαρσάλων (κυρίως σε βαμβάκια) , του Τυρνάβου (σε αμπέλια και δεντρα)  και της Ελασσόνας, τα τελευταία καμώματα του καιρού, έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στις καλλιέργειες στον υπόλοιπο Θεσσαλικό κάμπο.

 Στα στάρια τα οποία δεν έχουν ακόμη αλωνιστεί, άρχισαν να εμφανίζονται τα σημάδια καχεξίας από τις βροχές, καθώς χάνουν το χρώμα και το ειδικό βάρος, αλλά και την πρωτεϊνη τους και αυτό μπορεί να αποτέλέσει πλήγμα για τους παραγωγούς. Η αγορά εκτιμά ότι τα μεταβροχικά σιτάρια θα πληρωθούν πιθανόν δύο λεπτά πιο χαμηλά, στα 18 αντί στα 20 λεπτά το κιλό, λόγω της ποιοτικής τους υποβάθμισης σε πρωτείνη, υαλώδη και χρώμα, καθώς αρχισαν να ασπρίζουν...

Αυτή τη στιγμή ο αλωνισμός στο θεσσαλικό κάμπο, έχει φτασει σε ποσοστό 70%, ενώ υπάρχουν περιοχές με ασυγκόμιστα σιτηρά όπως στον άξονα των Φαρσάλων που επλήγη από τις βροχέςκαι σε εριοχές στο τρίγωνο Ορφανών- Σοφάδων- Σαυρού Φαρσαλων.

 Προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στις βαμβακοφυτείες με εμφάνιση πράσινου σκουληκιού, καθώς υπάρχουν κηλίδες σε περιοχές που επλήγησν κυρίως από βροχές, αλλά παρά τη σύλληψη πολλών εντόμων οι γεωπόνοι ωστόσο θεωρούν ότι το φαινόμενο πρέπει να παρακολουθείταιστενά και ότι δεν θα πρέ[πει να βιαστούν για ψεκασμούς οι παραγωγοί και σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται την υπηρεσία Φυτοπροστασίας της περιφέρειας.

 Οπωσδήποτε οι βροχες των τελευταίων εβδομάδων σε συνδυασμό με τα χαλάζια, έχουν επιφέρει πλήγμα στην αγροτική παραγωγη και κατ επέκταση στην τοπική οικονομία της ΘεσσαλίαςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Thema - Scavolini
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^