Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Φαρμακοποιοί : Μειωμένο το ενδιαφέρον για τα αντιγριπικά εμβόλια

Τα φαρμακεία είναι εφοδιασμένα με αντιγριπικά εμβόλια και υπάρχει επάρκεια

Φαρμακοποιοί : Μειωμένο το ενδιαφέρον για τα αντιγριπικά εμβόλια
14.11.2018 | 15:26
Fashion City Outlet
Animus Benefits
alphawood
ICBS

Την ώρα που τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας επισημαίνουν την ανάγκη εμβολιασμού των ευαίσθητων ομάδων του πλυθυσμού για να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο κύμα γρίπης, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε κάμψη στη ζήτηση εμβολίων, γεγονός που κατά ένα μέρος αποδίδεται και στις καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης επισήμανε πως «τα φαρμακεία είναι εφοδιασμένα με αντιγριπικά εμβόλια και υπάρχει επάρκεια, αλλά αυτό που διαπιστώνουμε, είναι πως υπάρχει μια πολύ μέτρια κίνηση όσον αφορά στους αντιγριπικούς εμβολιασμούς.
Τα αντιγριπικά εμβόλια διατίθενται εδώ και ένα μήνα περίπου από τα φαρμακεία και ήδη ο κόσμος έχει ενημερωθεί. Τα εμβόλια συνταγογραφούνται και είναι δωρεάν για τον πληθυσμό. Το σημαντικό είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος, ώστε να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στη γρίπη. Κάθε χρόνο εμβολιάζονται 850.000-900.000 άτομα πανελλαδικά, όταν γνωρίζουμε πως μόνο οι διαβητικοί ανέρχονται στους 600.000».
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει συστήσει τους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους να προχωρήσουν σε ενημερωτικές δράσεις του πληθυσμού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Σήμερα πραγματοποιείται γενική συνέλευση των φαρμακοποιών Μαγνησίας, όπου αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα των ενημερωτικών δράσεων.
Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Agronuts
Όλυμπος
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
thesnea.gr
Thema - Scavolini
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^