Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Ανακαλύφθηκε νέο φάρμακο για τον καρκίνο

Στον Βόλο ο Βολιώτης διευθυντής του Κέντρου Βιοιατρικής στις ΗΠΑ Δ.Ηλιόπουλος

Ανακαλύφθηκε νέο φάρμακο για τον καρκίνο
28.07.2017 | 14:09
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Ένα νέο φάρμακο αντικαρκινικό και αντιφλεγμονώδες που προορίζεται για ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου, ανακαλύφτηκε απο ομάδα ερευνητών στην Αμερική. Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε απο από τον Βόλο ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA και διευθυντής του Κέντρου Συστηματικής Βιοιατρικής στις ΗΠΑ.

Ο κ Ηλιόπουλος σήμερα βραβεύτηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού.Ο κ Ηλιόπουλος πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Βόλο απ όπου και κατάγεται. Εκίνησε ως μαθητής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και έκανε τα πρώτα βήματα επιστήμης και έρευνας στην Ε’ τάξη.
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά να τιμούμε τον κ. Ηλιόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τους Έλληνες και τους Βολιώτες της διασποράς, που δραστηριοποιούνται και διακρίνονται ιδιαίτερα στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον διευθυντή, ο κ. Ηλιόπουλος ασχολείται με την Βιοατρική και η βράβευσή του έγινε για δύο λόγους: Διότι είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και διαπρέπουν στο εξωτερικό και για το ότι πρέπει να δείχνουμε στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι τα πρότυπα και οι άνθρωποι που πρέπει να τους βλέπουν και κάποτε να τους ακολουθήσουν.
Ο Δημ. Ηλιόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα προγράμματα που προσφέρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αξιόλογα, τα δημόσια σχολεία είναι καλά, έχουν καλό επίπεδο, κάτι που αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες, όχι μόνο επιστήμονες, αλλά και σε άλλους τομείς, που διαπρέπουν στο εξωτερικό και ξεκίνησαν από τα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος είπε ότι επειδή έχουμε ιδιαίτερα τα παραδείγματα στην εποχή μας, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να δείξουμε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν την πατρίδα μας, παρόλο που αναγκάζονται να εργαστούν στο εξωτερικό και διαπρέπουν. Όπως είπε, είναι το καλό παράδειγμα, οικογενειάρχη, επιστήμονα και του ανθρώπου που αγαπάει την πατρίδα του και δεν την ξεχνάει ποτέ.Η φυγή επιστημόνων και όχι μόνο είναι αποτέλεσμα της κρίσης που διερχόμεθα, δυστυχώς αυτή τη φορά η μετανάστευση δεν αφορά μόνο εργάτες, αλλά επιστήμονες και μορφωμένους ανθρώπους, τόνισε ο σεβασμιώτατος και ευχήθηκε να επιστρέψουν.

Ανακαλύφθηκε

Ο διευθυντής στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου Πασχάλης Δήμου τόνισε ότι το μεγαλείο του κ. Ηλιόπουλου δεν βρίσκεται στην ηλικία του, καθώς κατάφερε τα επιτεύγματά του σε μικρή ηλικία, αλλά στη δοτικότητα και στην προσφορά. Όπως είπε, οι μαθητές του σχολείου του είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτό τον διακεκριμένο επιστήμονα της διασποράς και πρόσθεσε πως αυτό δίνει τις προοπτικές για να προχωρήσουν τα νέα παιδιά.

Ανακαλύφθηκε

Πασχάλης Δήμου - Διευθυντής 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Ο μικρός Γιώργος, εκπρόσωπος των μαθητών του σχολείου έδωσε στον κ. Ηλιόπουλο ένα αναμνηστικό ζωγραφικό έργο των μαθητών, ενώ του απονεμήθηκαν τιμητική πλακέτα και εκδόσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Μαγνήτων Κιβωτός.

ΑνακαλύφθηκεΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^