ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Η υπόγεια «ωρολογιακή βόμβα» στη «Βιολάντα»: Τα ερωτήματα για παραλείψεις και κενά σε άδειες-ασφάλεια
Σήμερα οι κηδείες των τριών εργατριών

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, οι τρεις κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο δυστύχημα στη μπισκοτο-βιομηχανία “Βιολάντα”, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι πέντε εργάτριες της νυχτερινής βάρδιας.
Ο ιδιοκτήτης, ο τεχνικός υπεύθυνος ασφαλείας και ο υπεύθυνος βάρδιας, κατέθεταν για περίπου τέσσερις ώρες, καθώς ολοκληρώθηκε χθες, η πρώτη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης, για να ακολουθήσουν οι ενέργειες της Δικαιοσύνης, αφού ενσωματωθούν οι πραγματογνωμοσύνες των υπηρεσιών που ερευνούν τον τόπο του δυστυχήματος. Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα, συγγενείς και φίλοι, των τριών γυναικών από τις πέντε που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη.
Στερνό αντίο στις αδικοχαμένες εργάτριες – Σήμερα οι πρώτες τρεις κηδείες, την Παρασκευή οι άλλες δύο
Ανείπωτο είναι το πένθος για τις οικογένειες των πέντε γυναικών που έχασαν τη ζωή τους.
Η εξόδιος ακολουθία για την 65χρονη Αναστασία Νάσιου θα ψαλεί στον τόπο καταγωγής της στις 11:00 στο Γριζάνο Τρικάλων.
Συγγενείς και φίλοι της 56χρονης Σταυρούλας Μπουκουβάλα θα την αποχαιρετήσουν στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στη Καρδίτσα.
Η κηδεία της Αγάπης Μπουνόβα θα γίνει στις 16:00 στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, τόπο καταγωγής της.
Την Παρασκευή θα γίνουν οι άλλες δύο κηδείες. Στις 11:30 θα τελεστεί η κηδεία της 45χρονης Ελένης Κατσαρού στον Άγιο Κωνσταντίνο Τρικάλων και στις 14:00 η κηδεία της 42χρονης Βασιλικής Σκαμπαρδώνη.

Πού εστιάζουν οι έρευνες
Η διαφυγή προπανίου, αλλά και οι λόγοι που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα το πρόβλημα, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών προκάλεσε την έκρηξη και πυρκαγιά, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο των πέντε γυναικών στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας Βιολάντα στα Τρίκαλα, αποτελεί το κύριο αντικείμενο της προανάκρισης που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο πλαίσιο αυτό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον καταμερισμό των ευθυνών προς όλες τις κατευθύνσεις, για παραλείψεις ή ελλείψεις στο θέμα της ασφάλειας.
Σημειώνεται ότι η διαφυγή προπανίου εντοπίστηκε σε υπογειοποιημένο σωλήνα που μεταφέρει προπάνιο από τη δεξαμενή που βρίσκεται στο προαύλιο του εργοστασίου.
Τα στελέχη της ΔΑΕΕ, παρουσία εισαγγελέα που παρακολουθεί τις έρευνες, έσκαψαν κατά μήκος του σωλήνα, ο οποίος περνάει κάτω από υπόγειο αποθηκευτικό χώρο, σε ένα τμήμα από την έξω πλευρά του κτιρίου και διαπίστωσαν ότι το χώμα είναι νωπό, λόγω της διαρροής του αερίου.
Συγγενείς και φίλοι καταγγέλλουν ότι οι εργαζόμενοι είχαν αναφέρει, ότι υπήρχε αισθητή μυρωδιά καυσίμου στον χώρο, όμως, δεν εισακούστηκαν.
Με αυτό το δεδομένο, ότι είχαν γίνει αναφορές εδώ και πολύ καιρό, ότι μύριζε έντονα αέριο, εκείνο που εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές είναι αν και γιατί δεν υπήρχαν αισθητήρες, γιατί δεν είχαν ελεγχθεί οι αναφορές και δεν έγινε έγκαιρα κάτι και αν στον τομέα της ασφάλειας γενικότερα είχαν γίνει όλα όπως έπρεπε, προκειμένου να επιμεριστούν οι ευθύνες, προς κάθε κατεύθυνση.
Πηγή: ertnews.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 10.05.2026 | 14:02
Χανταϊός: Επιχείρηση επαναπατρισμού του 70χρονου Έλληνα από το κρουαζιερόπλοιο - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 13:36
Φωτογραφία με την σύζυγο του και την μητέρα του ανέβασε ο Δήμαρχος Θ. Μαμάκος (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.05.2026 | 13:30
Με λαμπρότητα η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 10.05.2026 | 13:20
Εξαγωγές: Στηρίζουν την ανάπτυξη τα τρόφιμα – ξεχωρίζουν τα γαλακτοκομικά-πρώτος προορισμός η Ιταλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.05.2026 | 12:47
Σε απόγνωση κτηνοτρόφοι σε Λάρισα, Μαγνησία που έχασαν τα κοπάδια από ευλογιά, περιμένουν αποζημιώσεις για ζωοτροφές - ΕΛΛΑΔΑ | 10.05.2026 | 12:38
Συναγερμός στην Καλλιθέα: Μπήκε με όπλο τύπου ούζι σε κατάστημα και πυροβόλησε γυναίκα - ΕΛΛΑΔΑ | 10.05.2026 | 12:32
Οι 4 ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι που θα παρακολουθούν τις πυρκαγιές σε πραγματικό χρόνο – Οι πρώτες εικόνες - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 12:26
Όμορφη εκδήλωση από το Δήμο Λαρισαίων στο πάρκο Αλκαζάρ για τη γιορτή της μητέρας (ΦΩΤΟ)
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.05.2026 | 16:53
Σε δύο φάσεις σπάει η πίστωση συνδεδεμένων ίσως 14 ευρώ-ζώο στο πρόβειο, το monitoring πλήττει το καλαμπόκι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.05.2026 | 20:54
Προσοχή έρχεται εγκατάλειψη της γης και πλήρης ερήμωση των χωριών της Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2026 | 10:27
Τακούδης: Με αστάθειες αλλά χωρίς λίβα ο υπόλοιπος Μάης- θερμοκρασίες μέχρι τους 30 βαθμούς στη Θεσσαλία - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2026 | 10:46
Σε ποιες χώρες μπορείτε να ταξιδέψετε απ΄το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2026 | 23:07
Φρενίτιδα με τους Metallica στο ΟΑΚΑ, έπαιξαν το συρτάκι του Ζορμπά και Τρύπες (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2026 | 20:18
Τραγωδία στην Κω: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από τρακτέρ που οδηγούσε (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2026 | 21:40
Φορτωμένο με 100 κιλά εκρηκτικά και με σπασμένους αισθητήρες έκανε κύκλους ακυβέρνητο το see -drone που βρέθηκε στη Λευκάδα - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2026 | 09:55
Ηλεκτρικά πατίνια με κωδικούς Taxisnet: Φρένο στους ανήλικους και υποχρεωτική ασφάλιση - Τα νέα μέτρα











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed