ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
«Αυτοψία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων στο Παλαιόκαστρο Πιάλειας.
Στο προσκήνιο η ανάδειξη του αρχαίου τείχους από τον Δήμο Πύλης».

«Αυτοψία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων στο Παλαιόκαστρο Πιάλειας.
Στο προσκήνιο η ανάδειξη του αρχαίου τείχους από τον Δήμο Πύλης».
Σημαντική εξέλιξη για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πύλης αποτελεί η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στη θέση «Παλαιόκαστρο» της Πιάλειας από κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης και ανάδειξης του αρχαίου τείχους, καθώς και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την ένταξη του χώρου σε ένα οργανωμένο πλαίσιο επισκεψιμότητας και πολιτιστικής προβολής.
Στην αυτοψία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καπέλος και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού κα Βάσω Παλλαντζά, ενώ καθοριστική υπήρξε η πρωτοβουλία και η συνεργασία του Προέδρου της Κοινότητας Πιάλειας κ. Βασίλη Παφίλη.
Η περιοχή του «Παλαιοκάστρου» αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό σημείο με εμφανή κατάλοιπα αρχαίας οχύρωσης και πλούσια ιστορική παρουσία, που συνδέεται με την αρχαία Πιάλεια. Η ανάδειξή της εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Δήμου για την προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση της περιοχής με τον Ασκληπιό, πρόκειται για στοιχείο τοπικής παράδοσης και παλαιότερων αναφορών, το οποίο συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής έρευνας, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχουν πλήρως τεκμηριωμένα αρχαιολογικά δεδομένα.
Ο Δήμος Πύλης, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προχωρά άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τον καθαρισμό, τη σήμανση και την ανάδειξη του χώρου, ενώ εξετάζεται και η προοπτική συνεργασίας με πανεπιστημιακά ιδρύματα για περαιτέρω έρευνα.
Η ανάδειξη του «Παλαιοκάστρου» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμος Πύλης θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που προάγει την ιστορία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του τόπου.
Από τον Δήμο Πύλης


- ΒΟΛΟΣ | 16.06.2026 | 21:30
Δώρο ζωής για 61χρονο Βολιώτη: Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού έπειτα από 19 χρόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 21:05
Τροχαίο στη Λάρισα: Δίκυκλο παρέσυρε μικρό παιδί - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 21:00
Ψαράς στη Λάρισα έπιασε με καλάμι σπάνιο ψάρι από τον Ινδικό Ωκεανό, ζύγιζε πάνω από 8 κιλά - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.06.2026 | 20:46
Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος αντικατέστησε τον Παππά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.06.2026 | 20:28
Μαργαρίτης Σχοινάς: Tα επόμενα έξι χρόνια περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ θα πάνε για στήριξη του πρωτογενούς τομέα - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 20:04
Κλείνουν Εφορία και ΕΦΚΑ έμποροι και επαγγελματίες της Λάρισας , ζητούν μέτρα για να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 16.06.2026 | 19:45
Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Αναχαιτίστηκαν οπλισμένα F-16 - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 16.06.2026 | 19:09
Το τελευταίο κουδούνι στο Ανθηρό Καρδίτσας!
- ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 12:47
Τακούδης: Δυνατή βροχή αύριο το απόγευμα στη Λάρισα με πιθανότητα χαλαζιού (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 09:09
Αυτοδυναμία για τη Ν.Ι.ΚΙ. στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 15:32
Λάρισα: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους για την πεζογέφυρα του ΟΣΕ στην οδό Υψηλάντου (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 00:47
Σοβαρά επεισόδια έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών της ΑΕΛ μετά από συλλαλητήριο οπαδών στη Λάρισα, συλλήψεις και προσαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 09:13
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 15:44
Νέα παραίτηση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 16:37
Ποιοί εκλέγονται στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας (όλα τα ονόματα) - ΒΟΛΟΣ | 16.06.2026 | 12:59
Αχιλλέας Μπέος: «Εκφράζω την απόλυτη βεβαιότητά του μου ότι θα δικαιωθώ – Θα συνεχίσω να λέω αλήθειες»











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed