ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Κλείνει από σήμερα ο Αυτοκινητόδρομος Α.Θ.Ε. για εργασίες στις σήραγγες
Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης-αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων των σηράγγων Τ1-Τ2 καθώς και εργασιών συντήρησης στη Σήραγγα Τ2, από σήμερα Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, θα ισχύσουν οι κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.:
Α. Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του Αυτοκινητοδρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Χ/Θ 377+176) έως το νοτιότερο άκρο του Α/Κ Πλαταμώνα (Χ/Θ 400+265), με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν την ολική εκτροπή και των δύο κατευθύνσεων του αυτοκινητόδρομου στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, από τον Α/Κ Ευαγγελισμού στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς και αντίστοιχα από τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Αθήνα έως τον Α/Κ Ευαγγελισμού.
Επιπλέον των δύο παραπάνω σημείων εκτροπής κυκλοφορίας (Α/Κ Ευαγγελισμού και Α/Κ Λεπτοκαρυάς), θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη του Α/Κ Ευαγγελισμού, αποκλεισμός του κλάδου εισόδου με κατεύθυνση προς Αθήνα του Α/Κ Λεπτοκαρυάς, αποκλεισμός του κλάδου εισόδου με κατεύθυνση προς Αθήνα του Η-Α/Κ Ραψάνης, καθώς και αποκλεισμός της εισόδου προς τον διάδρομο της χοάνης του Σταθμού Διοδίων Πλαταμώνα με κατεύθυνση προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη στον Α/Κ Πλαταμώνα.
Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, καθημερινά από την 08:00΄ έως την 20:00΄ ώρα, ή νωρίτερα σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εργασιών.
Β. Αποκλεισμός του αυτοκινητοδρόμου στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Πλαταμώνα.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν στην ολική εκτροπή της κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς, από τον Α/Κ Ευαγγελισμού στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη έως τον Α/Κ Πλαταμώνα.
Το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση των εργασιών βαριάς συντήρησης στη Σήραγγα Τ2 είναι πέντε (5) ημέρες και οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 στις 08:00’ έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 στις 20:00΄ και καθ’ όλο το 24ωρο, ή νωρίτερα σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εργασιών.
Επειδή οι προτεινόμενες ημερομηνίες είναι κοινές για τους δύο αποκλεισμούς και το αποκλειόμενο τμήμα Α/Κ Ευαγγελισμού — Α/Κ Πλαταμώνα στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, περιέχεται στο τμήμα Α/Κ Ευαγγελισμού — Α/Κ Λεπτοκαρυάς, διευκρινίζεται πως σύμφωνα με τον ανωτέρω προγραμματισμό, τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 θα αποκλειστεί και στις δύο κατευθύνσεις το τμήμα από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς, ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας που θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της πρώτης ημέρας για τη συντήρηση των συστημάτων των Σηράγγων ΤΙ-Τ2-Τ3, θα δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα Α/Κ Λεπτοκαρυάς — Α/Κ Ευαγγελισμού στην κατεύθυνση προς Αθήνα, ενώ στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα δοθεί σε κυκλοφορία μόνο το τμήμα Α/Κ Πλαταμώνα — Α/Κ Λεπτοκαρυάς κ.ο.κ.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων και για τις δύο κατευθύνσεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), θα πραγματοποιείται από την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (υφιστάμενη εθνική οδός Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, μέσω Κοιλάδας Τεμπών) και συγκεκριμένα από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τα διοικητικά όρια των Π.Ε. Λάρισας-Πιερίας.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 05.05.2025 | 14:12
Αγορές ενέργειας: Νέο τοπίο με ακραίες τιμές και απειλές μπλακ άουτ - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.05.2025 | 13:43
«Εις ώτα μη ακουόντων» για το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.05.2025 | 13:34
Σε σύσκεψη στην περιφέρεια για την αντιπυρική περίοδο προεδρεύει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.05.2025 | 11:48
Μητσοτάκης για εθνική στρατηγική για τη βία ανηλίκων: Οι γονείς να μιλούν με τα παιδιά τους -Η σημασία του Kids Wallet - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.05.2025 | 11:28
Τέμπη: Για δεύτερη φορά η δικογραφία στη Βουλή – Το προηγούμενο με την Εξεταστική και η εκκρεμότητα με τους Γενικούς Γραμματε - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2025 | 11:25
Κλείνει από σήμερα ο Αυτοκινητόδρομος Α.Θ.Ε. για εργασίες στις σήραγγες - ΒΟΛΟΣ | 05.05.2025 | 10:49
Περιστατικό ρύπανσης του λιμανιού στον Βόλο ή πλαγκτόν ; Δειγματοληψία από την ΠΕ Μαγνησίας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2025 | 10:39
Η εναρκτήρια ημέρα της 15ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας, σήμερα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2025 | 21:28
Θλίψη στη Λάρισα για τον θάνατο 54χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2025 | 12:21
Ηχηρό μήνυμα έστειλε η μεγάλη συμμετοχή στο 14ο Ιπποκράτειο δρόμο στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.05.2025 | 00:47
Έγινε η νύχτα μέρα στην Καρδίτσα για την υποδοχή της Αναγέννησης (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.05.2025 | 20:52
Ν. Ανδρουλάκης από Καρδίτσα: «Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ ο πρωτογενής τομέας, για την περιφερειακή ανάπτυξη και το δημογραφικό» - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2025 | 11:56
«Πράσινο φως» για νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 04.05.2025 | 11:48
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Νέα Ιωνία Βόλου: Ανατροπή ΙΧ μετά από σφοδρή σύγκρουση [εικόνες] - ΕΛΛΑΔΑ | 04.05.2025 | 22:35
39χρονη καταγγέλλει τον ομαδικό βιασμό της από τρεις άνδρες – «Με έσπασαν στο ξύλο, έχω χρόνια βλάβη στο σώμα» - ΕΛΛΑΔΑ | 04.05.2025 | 18:59
Χαλκιδική: Nεαρός αγρότης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τρακτέρ