ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Θλίψη στη Λάρισα και το δημοσιογραφικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή ο Σέργιος Τράμπας
Σε ηλικία 73 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών άφησε ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας, τα ξημερώματα της Τρίτης.
«Ο Σέργιος Τράμπας υπήρξε ένας δημοσιογράφος με μεγάλη κατάρτιση στο οικονομικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερη εξειδίκευση στα ναυτιλιακά θέματα. Άνθρωπος ευγενής, ήπιος, διαλλακτικός, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του, μπορούσε εύκολα να μεταδώσει τις γνώσεις του και να ενημερώσει υπεύθυνα το πλατύ κοινό και για τα πιο δύσκολα θέματα της επικαιρότητας» τονίζει η ΕΣΗΕΑ.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Σέργιου Τράμπα και ιδιαίτερα στη σύζυγό του, συνάδελφο Μαρία Βασσάρα, στα παιδιά του Δημήτρη, Βασιλική και Αλέξανδρο και τους φίλους του.
Σημειώνεται ότι η κηδεία του Σέργιου Τράμπα θα τελεστεί την Πέμπτη (16/5) στις 11:00 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Στυλιανός (Σέργιος) Τράμπας.
Ο Σέργιος Τράμπας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1950. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα αρχικά με τη συνεργασία του στο περιοδικό “Λωτός”, δίμηνο περιοδικό λογοτεχνίας και προβληματισμού, το οποίο και διηύθυναν στη συνέχεια μαζί με τον Γιώργο Στεφανάκη και τον Θοδωρή Καλούδη.
Τον κέρδισε όμως από πολύ νωρίς η δημοσιογραφία και έτσι ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1969 στην εφημερίδα “Εξπρές” ως οικονομικός ρεπόρτερ. Τα πρώτα αυτά χρόνια της καριέρας του, εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα “Νέα Ελλάδα”, την οποία διαδέχθηκε ο «Ριζοσπάστης», όπου συνέχισε. Ανέλαβε σύντομα, για την εφημερίδα “Εξπρές”, το ρεπορτάζ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με την εξειδίκευση και τις γνώσεις του, διακρίθηκε στην ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής ναυτιλίας, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα, από συζητήσεις και συνεντεύξεις με ναυτιλιακούς και οικονομικούς παράγοντες, ότι ο Πειραιάς, λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης, μπορεί να μετατραπεί σε “City” και, ταυτόχρονα, να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των Ελλήνων πλοιοκτητών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Την περίοδο εκείνη, άρχισε τη συνεργασία του με την εβδομαδιαία εφημερίδα “Ναυτιλιακή-Ναυτεργατική” και μετείχε σε σημαντικές πρωτοβουλίες, συνέδρια, εκθέσεις και εκδόσεις, που είχε η εφημερίδα αυτή, πάντα με επίκεντρο τον Πειραιά. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού «Ναυτιλιακή», που διαδέχθηκε την εφημερίδα και συνεργάστηκε με το διεθνές περιοδικό “Sea Trade” του Λονδίνου.
Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος, καθιέρωσε δύο ακόμη ναυτιλιακά περιοδικά, το “Output” και το “Outlook”, αναδεικνύοντας με επιτυχία τα προβλήματα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ναυτιλιακής και ναυπηγικής βιομηχανίας.
Εργάστηκε επίσης για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης οικονομικού, με εκπομπές οικονομικού περιεχομένου, έχοντας την επιμέλεια του ενθέτου για τους Financial Times, καθώς και στο Κανάλι της Βουλής. Ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός στην πορεία του είναι η δημιουργία της εκπομπής “Αειναύτες- Οι Έλληνες και η Θάλασσα”.
Ο Σέργιος Τράμπας υπήρξε ένας δημοσιογράφος με μεγάλη κατάρτιση στο οικονομικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερη εξειδίκευση στα ναυτιλιακά θέματα. Άνθρωπος ευγενής, ήπιος, διαλλακτικός, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του, μπορούσε εύκολα να μεταδώσει τις γνώσεις του και να ενημερώσει υπεύθυνα το πλατύ κοινό και για τα πιο δύσκολα θέματα της επικαιρότητας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται την οικογένεια του Σέργιου Τράμπα, ιδιαίτερα τη σύζυγό του, συνάδελφο Μαρία Βασσάρα, τα παιδιά του Δημήτρη, Βασιλική και Αλέξανδρο, τους λοιπούς συγγενείς και τους φίλους του.
Η κηδεία του Σέργιου Τράμπα θα τελεστεί την Πέμπτη, 16 Μαΐου στις 11:00 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς».
- ΕΛΛΑΔΑ | 09.07.2025 | 19:52
Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό - Εκκενώνεται το Ασπροχώρι - «Καίει παρθένο δάσος, υπάρχει φόβος για τα σπίτια» λέει ο δήμαρχος - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.07.2025 | 19:35
Κουρέτας για Αγοραστό και Αυγενάκη: «Μας κάνετε και θέλουμε να ξεράσουμε. Γιατί δεν ξεχνάμε τι καθεστώς ανατρέψαμε…» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.07.2025 | 19:26
Neuropublic: Απαντά στις αιχμές Βάρρα περί εμπλοκής της στις πληρωμές ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 09.07.2025 | 18:57
Φωτιά στο Ασπροχώρι Ωρωπού: Σηκώθηκαν 19 εναέρια, ήχησε 112 -«Απομακρυνθείτε προς Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας» - ΕΛΛΑΔΑ | 09.07.2025 | 18:50
Έρχεται καύσωνας διαρκείας από την ερχόμενη εβδομάδα, πού και πότε θα δούμε 43άρια - ΕΛΛΑΔΑ | 09.07.2025 | 18:41
Δεν πνίγηκε, υπέστη έμφραγμα - Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του ΟΥΚα - ΒΟΛΟΣ | 09.07.2025 | 18:28
Καμπάνα από το Αυτόφωρο για μεθυσμένο οδηγό που προκάλεσε χάος στη Ν. Ιωνία Βόλου - ΕΛΛΑΔΑ | 09.07.2025 | 18:23
Στη φυλακή δύο μηχανικοί για υπερτιμολογήσεις στην Εγνατία Οδό
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 21:28
Τζιότζιος, Λυτροκάπης: Δεν θα μείνει προβατίνα στη Λάρισα μέχρι το φθινόπωρο λόγω ευλογιάς (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 23:13
Ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει στην Καρδίτσα και αναλαμβάνει την Αναγέννηση - ΕΛΛΑΔΑ | 08.07.2025 | 20:27
Νεκρός αξιωματικός των ΟΥΚ: Δολοφονία εν ψυχρώ καταγγέλλουν οι γονείς – «Σκοτώθηκε μετά από ατομικό καψόνι» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 14:30
Δημ. Τσιούρης πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού για τους πληγέντες στην Κάρλα: «Όχι άλλο λάσπη στον πόνο μας» - ΛΑΡΙΣΑ | 08.07.2025 | 09:27
Λάρισα: Ένοχος ο καρδιοχειρουργός για το «φακελάκι» – Τέσσερα χρόνια φυλάκιση και 40.000 χρηματικό πρόστιμο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.07.2025 | 10:01
Ο ΕΛΓΑ διαψεύδει με στοιχεία τα περί σκανδάλου στις αποζημιώσεις για την κακοκαιρία Daniel - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 12:36
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: ένας γιατρός, ένας καθηγητής και ενα βουνό στον Δομοκό - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 21:35
«Βυσσινί» πάθος και «τρέλα» στην πρώτη της ΑΕΛ