ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» ο μετρ των ποδοσφαιρικών περιγραφών Γιάννης Λογοθέτης
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ τον είχε τιμήσει το 2009 για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ τον είχε τιμήσει το 2009 για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία, στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης «Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979».
Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Λογοθέτης, ο μετρ των ποδοσφαιρικών ραδιοφωνικών περιγραφών, δάσκαλος της αθλητικής δημοσιογραφίας, σκορπίζοντας με θλίψη τον δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο. Περιέγραψε εκατοντάδες αναμετρήσεις από όλα τα γήπεδα (Τούμπα, Χαριλάου, Καυτανζόγλειο, Καλαμαριά), γνώρισε όλους τους αστέρες της εποχής, οι περιγραφές του έγιναν «σύμβολο» και ταυτίστηκαν με πολλά μεγάλα ματς.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ
Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το μέλος της Γιάννη Λογοθέτη, που πέθανε σήμερα, Κυριακή 25/7/21, σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα του στη «χρυσή εποχή» των ραδιοφωνικών μεταδόσεων ποδοσφαιρικών αγώνων και στην αθλητική δημοσιογραφία.
Γεννημένος το 1932 στην Αλεξανδρούπολη, σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε στις εφημερίδες Δράσις, Ελεύθερος Λόγος, Βραδυνή, Ελληνικός Βορράς, στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Ο Γιάννης Λογοθέτης υπήρξε η εμβληματική φωνή της Βόρειας Ελλάδας στους ραδιοφωνικούς δέκτες τις δεκαετίες του -60, του -70 και του -80 μεταδίδοντας με τον απολύτως προσωπικό τρόπο του τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Θεσσαλονίκης, μέσω της συχνότητας της ΕΡΑ. Τόσο το κοινό όσο και οι παίκτες που μεσουράνησαν στα γήπεδα την περίοδο εκείνη τον είχαν ταυτίσει με την ενημέρωση γύρω από το ποδόσφαιρο, και όλοι αναγνώριζαν το ήθος, την καλλιέργεια, την ευγένεια και την αφοσίωσή του στην αθλητική δημοσιογραφία.
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ τον είχε τιμήσει το 2009 για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία, στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης «Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979».
Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το πανάξιο μέλος και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Η κηδεία του Γιάννη Λογοθέτη θα γίνει αύριο, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, στις 10.30 π.μ., από τον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου.
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.07.2025 | 22:41
Απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή της καρδιοχειρουργικής ο καταδικασθείς για «φακελάκι» καρδιοχειρουργός - ΒΟΛΟΣ | 09.07.2025 | 22:38
47χρονος Βολιώτης ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ κατάδυσης σε γλυκό νερό - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.07.2025 | 20:58
Αστρολογία: 3 ζώδια θα ζήσουν μια ιστορία βγαλμένη από παραμύθι τον Ιούλιο - ΛΑΡΙΣΑ | 09.07.2025 | 20:51
Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 09.07.2025 | 20:46
Δ. Λαρισαίων: Ξεκινά αύριο η ανακατασκευή τμήματος της Τ. Βελησσαρίου (φωτ.) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.07.2025 | 20:27
Μεγάλη χασισοφυτεία εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή του Δήμου Αργιθέας (φωτο) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.07.2025 | 19:52
Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό - Εκκενώνεται το Ασπροχώρι - «Καίει παρθένο δάσος, υπάρχει φόβος για τα σπίτια» λέει ο δήμαρχος - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.07.2025 | 19:35
Κουρέτας για Αγοραστό και Αυγενάκη: «Μας κάνετε και θέλουμε να ξεράσουμε. Γιατί δεν ξεχνάμε τι καθεστώς ανατρέψαμε…»
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 21:28
Τζιότζιος, Λυτροκάπης: Δεν θα μείνει προβατίνα στη Λάρισα μέχρι το φθινόπωρο λόγω ευλογιάς (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 23:13
Ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει στην Καρδίτσα και αναλαμβάνει την Αναγέννηση - ΕΛΛΑΔΑ | 08.07.2025 | 20:27
Νεκρός αξιωματικός των ΟΥΚ: Δολοφονία εν ψυχρώ καταγγέλλουν οι γονείς – «Σκοτώθηκε μετά από ατομικό καψόνι» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 14:30
Δημ. Τσιούρης πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού για τους πληγέντες στην Κάρλα: «Όχι άλλο λάσπη στον πόνο μας» - ΛΑΡΙΣΑ | 09.07.2025 | 15:27
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος Ιωάννης Καρύδας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.07.2025 | 10:01
Ο ΕΛΓΑ διαψεύδει με στοιχεία τα περί σκανδάλου στις αποζημιώσεις για την κακοκαιρία Daniel - ΛΑΡΙΣΑ | 08.07.2025 | 09:27
Λάρισα: Ένοχος ο καρδιοχειρουργός για το «φακελάκι» – Τέσσερα χρόνια φυλάκιση και 40.000 χρηματικό πρόστιμο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 12:36
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: ένας γιατρός, ένας καθηγητής και ενα βουνό στον Δομοκό