Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

Παλαμάς

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές
20.07.2021 | 14:33
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Στις πληγείσες περιοχές από το μπουρίνι που σημειώθηκε την Κυριακή στο Δήμο Παλαμά Καρδίτσας, περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του Κόμματος, ο οποίος συναντήθηκε με αγρότες που υπέστησαν καταστροφές. Επίσης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παλαμά, Γιώργο Σακελαρίου.
Οι ζημιές αφορούν κυρίως τις καλλιέργειες με βαμβάκι, τριφύλλια, καλαμπόκια, για πάνω από 10 χιλιάδες στρέμματα. Οι αγρότες στην κυριολεξία είναι σε απόγνωση, αφού είδαν τους κόπους της χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι, να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα, ενώ έχουν επωμιστεί πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα και τις φροντίδες στα πληγέντα από το χαλάζι χωράφια τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες ζημιές είχαν σημειωθεί πριν ένα μήνα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι αγρότες είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, όχι λόγω της συχνότητάς τους, αλλά εξαιτίας της έλλειψης μέτρων αντιχαλαζικής προστασίας, παρόλο που σήμερα η επιστήμη προσφέρει σύγχρονες τεχνικές για την έγκαιρη πρόβλεψη και τη λήψη κατάλληλων μέτρων πρόληψης, καθώς και της έλλειψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον θεσσαλικό κάμπο και αλλού. Και γι- αυτές τις ελλείψεις οι ευθύνες ανήκουν διαχρονικά στις κυβερνήσεις, αλλά και στην Τοπική Διοίκηση, τις Περιφέρειες και τους δήμους.
Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τις αποζημιώσεις: Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει κανονικά τους παραγωγούς, ο κανονισμός του δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, συχνά δίνει μερικά ψίχουλα και μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση.
Ο  Γιώργος Λαμπρούλης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και παράλληλα τόνισε ότι το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας την άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, την έγκαιρη αποζημίωση στο 100% σε όλους τους αγρότες που χτυπήθηκαν από το χαλάζι καθώς και την υλοποίηση των απαραίτητων έργων για την προστασία της παραγωγής.     
Από την πλευρά του ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τόνισε πως «δεν είναι τα "έκτακτα καιρικά φαινόμενα" που τους αφήνουν χωρίς εισόδημα, αλλά η πολιτική που αφήνει τις καλλιέργειες αθωράκιστες και απροστάτευτες στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η διατήρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν εξασφαλίζει στο 100% την αποζημίωση από όλες τις αιτίες καταστροφής στη φυσική και ζωική παραγωγή. Ζητάμε την άμεση καταγραφή των ζημιών, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, να δοθούν άμεσα προκαταβολές, να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, εφορία»

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχέςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^