Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Τεχνολογία

Application ιχνηλάτησης επαφών ενάντια στον κορονοϊό έρχεται και στην Ελλάδα

Χρησιμοποιείται ήδη σε χώρες της Ευρώπης

Application ιχνηλάτησης επαφών ενάντια στον κορονοϊό έρχεται και στην Ελλάδα
25.02.2021 | 18:02
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Εφαρμογή ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με το αν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον φορέα του κορονοϊού και βοηθά στην ιχνηλάτηση. Χρησιμοποιείται ήδη σε χώρες της Ευρώπης και ίσως έρθει και στην Ελλάδα.

Εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών (tracing app), με σκοπό τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού, χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και αναπτύσσεται και από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της χώρας μας.

Το app θα λειτουργεί με Bluetooth και θα είναι διαθέσιμο σε smartphones τόσο με λογισμικό IOS όσο και Android, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Μόλις οι χρήστες «κατεβάσουν» την εφαρμογή στην συσκευή τους, το Bluetooth ενεργοποιείται και έτσι, σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι σε θέση να εντοπίσει όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, σε ακτίνα μικρότερη των 2 μέτρων.

Μετά τον εντοπισμό τους, η εφαρμογή θα προειδοποιεί τις επαφές του φορέα, ώστε να περιοριστεί η διασπορά ή ακόμα και να προληφθεί το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης.

Η ειδοποίηση, που θα λαμβάνεται μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στα κινητά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επαφή έχει μολυνθεί με κορονοϊό, αλλά ένας τρόπος για να γνωρίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχει εκτεθεί.

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θα είναι πλήρως προστατευμένα, καθώς δεν θα παρέχεται κανένα στοιχείο για το «κρούσμα», ούτε το όνομα του ούτε ο χρόνος και ο χώρος, στον οποίο εκτέθηκαν.

Αν και πολλά υποσχόμενη, μια τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα μόνο εάν την χρησιμοποιεί περίπου το 60% του πληθυσμού μιας χώρας, ωστόσο η χρήση της θα είναι προαιρετική.
Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Υπογραμμίζεται ότι η εφαρμογή δεν έχει προληπτικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν προειδοποιεί για «επικίνδυνες επαφές» σε πραγματικό χρόνο.

Ήδη, 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δημιουργήσει αντίστοιχη εφαρμογή ιχνηλάτησης με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Τεχνολογία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^