cosmos
Τράπεζα Θεσσαλίας
apical bridget

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Ολικός παγετός την Κυριακή στη Λάρισα: Αναμένεται μέγιστη μείον 1 και ελάχιστη μείον 7!

Προσοχή τη νύχτα στους εξωτερικούς λέβητες για τον παγετό

Ολικός παγετός την Κυριακή στη Λάρισα: Αναμένεται μέγιστη μείον 1 και ελάχιστη μείον 7!
16.01.2021 | 20:35
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Κεμπάμπ και Κότα
Animus Benefits
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ολικός παγετός θα επικρατήσει αύριο Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστικά στην πόλη της Λάρισας σύμφωνα με το meteo.gr της ΕΜΥ, η μέγιστη θερμοκρασία αύριο θα είναι στους μείον έναν βαθμούς Κλεσίου τις μεσημβριμνές ΄ωρες μετά τις 14.00, ενώ η ελάχιστη θα είναι στους μείον επτά στις 8.00 το πρωί της Κυριακής.Στην Ελασσόνα αντίστοιχα το μεσημέρι η μέγιστη θα είναι στους μείον δύο και το πρωί της Κυριακής γύρω στς 7.00 η ελάχιστη θα είναι στους μείον 8 βαθμούς!

 Το θετικό είναι πως η χιονόπτωση από την καοκαιρία Λέανδρος δεν ήταν ισχυρή στο Νομό Λάρισας, με εξαίρεση κάποιες ορεινές περιοχές της Ελασσόνας, όπως στο Λιβάδι και την Καρυά Ολύμπου, ή το Σαραντάπορο που ξεπέρασε τα 15 εκατοστά και φυσικά στη Σπηλιά Κισσάβου και στην Καλλιπεύκη

Ολικός παγετός αύριο στη Λάρισα: Αναμένεται μέγιστη μείον 1 και ελάχιστη μείον7!

Έτσι λοιπόν, οι δρόμοι είναι καθαροί από χιόνι, ενώ τα φαινόμενα έχουν παρουσιάσει ύφεση από τιο Σάββατο το απόγευμα. Τα μηχανήματα της ΠΕ Λάρισας ρίχνουν παντού αλάτι στους δρόμους τόσο στο πεδινό, όσο και στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο. Προβλήματα αντιμετωπ΄-ιζουν οι οδηγοί και στην επαρχιακή οδό Φαρσάλων Βόλου, στο ύψοις της Αμπελιάς, όπου συν΄-ηθως κρατά πάγο και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ στο οδικό δίκτυο Συκουρίου- Σπηλιάς, Γόννων- Καλλιπεύκης , Λιαβαδίου- Αγιος Δημήτριος είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ολικός παγετός αύριο στη Λάρισα: Αναμένεται μέγιστη μείον 1 και ελάχιστη μείον7!

Προσοχή τη νύχτα στους εξωτερικούς λέβητες για τον παγετό

Με αναάρτησή του οι γνωστός Λαρισαίος μηχανολόγος Μιχάλης Μαντέλας μας παραθέτει απλές οδηγίες για να μην έχουμε δυσλειτουργία στους λέβητες αερρίου, λόγω της αποψινης παγωνιάς:

ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΒΗΤΩΝ ΑΕΡΙΟΥ
Αφορά όλους τους φίλους των περιοχών που έχουν φυσικό αέριο για θέρμανση, με επίτοιχους λέβητες σε εξωτερικό χώρο. Επειδή οι συνθήκες τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα επιδεινωθούν πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:
1. Κατά την διάρκεια της νύχτας χαμηλώστε την θερμοκρασία του νερού στους 50-55 C και ανεβάστε την θερμοκρασία του θερμοστάτη χώρου στους 25 C. O λέβητας έτσι θα δουλεύει ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε χαμηλότερη θερμοκρασία όλη την νύχτα, οπότε δεν κινδυνεύουν να παγώσουν οι σωληνώσεις που φέρνουν το νερό στα θερμαντικά σώματα. Ετσι αποφεύγουμε τα σπασίματα των σωληνώσεων. Το πρωί επιστρέψτε στις συνήθεις ρυθμίσεις σας.
2. Ανοίξτε μία βρύση ζεστού νερού σε πολύ μικρή παροχή (μία πολύ λεπτή "γραμμή" νερού) και αφήστε την ανοικτή όλη την νύκτα. Ετσι εξασφαλίζουμε οτι δεν θα παγώσει το νερό στην παροχή κρύου νερού προς τον λέβητα αλλά και στην παροχή ζεστού νερού χρήσης από τον λέβητα στις καταναλώσεις σας (μπάνιο, νιπτήρα κτλ). Αν η παγωνιά συνεχίζεται και κατά την διάρκεια της ημέρας να συνεχίσετε αυτή την τακτική.
Προσοχή: αν η ροή του νερού δεν είναι τόσο μικρή όσο αναφέρω, τότε ο λέβητας θα λειτουργήσει για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, οπότε κινδυνεύουν να σπάσουν οι σωληνώσεις που οδηγούν το νερό στα θερμαντικά σώματα διότι δεν θα έχουν ροή. Μικρή ροή λοιπόν, η οποία στο χέρι μας δίνει την αίσθηση κρύου νερού!!!
3. Αν η λήψη νερού για την λειτουργία του λέβητα γίνεται από μία βρύση εξωτερικού χώρου (πχ μία βρύση του μπαλκονιού), τότε αφήστε την ανοικτή σε μικρή ροή για να μην παγώσει. Ετσι εξασφαλίζουμε διαρκή παροχή νερού στην εγκατάσταση.
Καλή επιτυχία και όλα θα πάνε καλά.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^