Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Αχ. Γραβάνης: Στη Λάρισα επιδείξαμε ανευθυνότητα το καλοκαίρι στην πανδημία και το πληρώνουμε τώρα!

Τι είπε Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας για εμβόλια, φάρμακα, πότε θα αποκτήσουμε ανοσία

Αχ. Γραβάνης: Στη Λάρισα επιδείξαμε ανευθυνότητα το καλοκαίρι στην πανδημία και το πληρώνουμε τώρα!
20.11.2020 | 20:27
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

«Στη Λάρισα επιδείξαμε μία ανεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στον κορονοϊό. Έβλεπα του νέους το καλοκαίρι να μην τηρούν αποστάσεις, να συνωστίζονται, να μη φορούν πουθενά μάσκα, αλλά και τους συμπολίτες μου να κάνουν κοινωνικές εκδηλώσεις , γάμους και βαφτίσεις με 200 και 300 και 400 καλεσμένους. Αυτό πληρώνει τώρα η Λάρισα, που δεν έχει κρεβάτι ΜΕΘ για να νοσηλευτούν οι ασθενείς από κορονοϊό και το σύστημα υγείας στην περιοχή δοκιμάζει τα όριά του. Όσο για τους νέους που το παίρνουν αψήφιστα έχω να τους πως ότι είναι κρίμα να το πληρώσουν αυτό με επιπλοκές που θα τους συνοδεύουν για όλο τον υπόλοιπο βίο τους, στον πνεύμονα, στο συκώτι, ή σε άλλα ζωτικά όργανα»

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης σημειώνοντας πως πολύ δύσκολα θα έχουμε με βάση τα τωρινά δεδομένα, άρση του lockdown, πριν από τις 15 Δεκεμβρίου.

Για τα φάρμακα είπε πως η ρεμδεσεβίρη πλέον αποδείχτηκε ότι δεν προσφέρει στην καταπολέμηση του ιού, ενώ υπάρχουν νεα φάρμακα , όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, όπως αυτά που πήρε ο πρόεδρος Τραμπ,  με πολύ καλά αποτελέσματα

 Σε ότι αφορά τα εμβόλια σημείωσε ότι δεν είναι μόνο τρεις, αλλά 11 εταιρίες που «τρέχουν» με επιτυχία αυτή την περίοδο πειραματικά την ανακάλυψη εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η επιτυχία των πρώτων τριών εταιρειών (Pfizer, Moderna kai Astra Zenneca) είναι πως με απόδοση 90-95% αυτή σημαίνει ότι το 95% του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί θα αναπτύξει αντισώματα, όταν για το εμβόλιο της γρίπηςγια παράδειγμα είμαστε ικανοποιημένοι κα με ποσοστά 55 και 60%.


Παράλληλα ο κ. Γραβάνης ανέφερε πως αν κάποιος μολυνθεί από τον κορονοϊό και μετά την πάροδο των δύο εβδομάδων αρνητικοποιηθεί, τότε γνωρίζουμε πλέον ότι για 8 έως 10 μήνες αποκτά ανοσία.
Ο καθηγητής της Φαρμακολογίας κατέληξε λέγοντας πως η χώρα και η παγκόσμια κοινότητα θα αποκτήσει ανοσία αφού εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αυτό θα απαιτήσει τουλάχιστο ένα χρόνο.

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Αχ. Γραβάνη:Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^