Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Γουργουλιάνης: Μηδενκές οι πιθανότητες να μολυνθούμε αν φοράμε μάσκα εμείς και ένας που έχει τον ιό!

«Είμαστε τη φάση του χορού και της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό».

Γουργουλιάνης: Μηδενκές οι πιθανότητες να μολυνθούμε αν φοράμε μάσκα εμείς και ένας που έχει τον ιό!
20.10.2020 | 19:38
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Είμαστε τη φάση του χορού και της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό. Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα κρούσματα ανήκουν σε ομάδες νέων ανθρώπων, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι ασυμπτωματικοί, αλλά αυτοί οι νέοι ζουν μαζί με γονείς και παππούδες, στην Ελλάδα τους παππούδες τους έχουμε στο σπίτι και όχι στο γηροκομείο, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, άρα θα πρέπει να υπάρχει συνεχής επιτήρηση αυτών των κρουσμάτων. Εδώ κομβικός είναι ο ρόλος της πρωτοβάθμιας υγείας και των ιδιωτών γιατρών».


Τα παραπάνω ανέφερε το μεσημέρι στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» κληθείς να σχολιάσει τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα, ο καθηγητής της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης.
«Οι πολλές μολύνσεις, πλέον λόγω των αυξημένων τεστ που γίνονται αυτή την περίοδο σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, προϋποθέτουν κάποιος γιατρός να παρακολουθεί αυτούς τους ασυμπτωματικούς νέους κι εδώ ο ρόλος της πρωτοβάθμιας Υγείας είναι κομβικός. Εκεί είναι πλέον το παιχνίδι» σημείωσε ακόμη ο κ. Γουργουλιάνης.


«Το γεγονός ότι στο πρώτο κύμα δεν είχαμε πολλούς θανάτους σημαίνει ότι έχουμε πολλούς ευάλωτους και σε μεγάλη ηλικία ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με το εγγονάκι, που μπορεί να μετέφερε τον ιό από το σχολείο και έτσι ίσως να εξηγείται και ο αυξημένος αριθμός των θανάτων το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο αθροιστικά η χώρα μας εξακολουθεί να έχει τους λιγότερους θανάτους σε σχέση με τον πληθυσμό της σε όλη την Ευρώπη».


Ο καθηγητής κατέληξε λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται πανικός, αλλά τήρηση των μέτρων ασφαλείας και ατομικής υγιεινής και χρήση της μάσκας , η οποία θα μας προστατεύσει και από τον κορωνοϊό και από τις άλλες εποχιακές λοιμώξεις. Έχει αποδειχτεί ότι ακόμη και η έκθεση επί 15 λεπτά δίπλα σε έναν φορέα του ιού, αν και αυτός κι εμείς φοράμε μάσκα, έχει μηδενικές πιθανότητες να μας κολλήσει»

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^