cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα σε Λάρισα και Θεσσαλία -ένας θάνατος στη ΜΕΘ

Σύσκεψη χθες στην περιφέρεια, μετά τα 24 νέα , εκ των οποίων 14 στη Λάρισα

Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα σε Λάρισα και Θεσσαλία -ένας θάνατος στη ΜΕΘ
18.10.2020 | 10:24
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Επιμελητήριο Λάρισας - Εξοικονομώ
alphawood
ΑΝΑΣΑ - Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΓια περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
( www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr,
  www.aedep.gr, www.espa.gr )
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Συναγερμός πλέον έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλία, αλλά και το γεγονός ότι οι δύο νοσοκομειακές μονάδες τη Λάρισας βρίσκονται στα όριά τους από πλευράς νοσηλείας ασθενών που έχουν μολυνθει από κορωνοϊό.Σήμερα μάλιστα απεβίωσε μία ηλικιωμένη γυναίκα 92 ετών από τα Τρίκαλα, που βρισκόταν διασωληνωμενη στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Στη ΜΕΘ πλέον παραμένουν 5 διασωληνωμένοι ασθνείς του κορωνοϊού και 14 σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Λοιμωδών.

Τα χθεσινά 14 νέα κρούσματα στη Λάρισα, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στα 12 της προηγούμενης ημέρας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετά από  αυτά σχετίζονται με δομές κλειστού τύπου, όπως σχολικές μονάδες, δομή φιλοξενία προσφύγων στο Κοτσόχερο, οι φυλακές, ή αθλητικοί χώροι θορύβησαν τους αρμόδιους ενώ ο περιφερειάρχης συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη το απόγευμα στην περιφέρεια, με το δελτίο κρουσμάτων να δείχνει συνολικά 24 στη Θεσσαλία, καθώς πέρα από τα 14 της Λάρισας, είχαμε πέντε νέα στα Τρίκαλα, τρία στο Βόλο και δύο στην Καρδίτσα.

Αργά το βράδυ εντωμεταξύ εγιε γνωστό πως είχαμε άλλα εννέα κρούσματα στην Ελασσόα, μετά από ιχνηλάτηση που έγινε το Σάββατο το πρωί σε αθλητική ομάδα, όπου είχε εμφανιστει κρούσμα σε αθλήτρια, με το δημαρχο Ελασσόνας Νίκο Γατσα, να συνιστά στους πολίτες τη χρήση μασκας παντού

Την προηγούμενη ημερα μάλιστα και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάνης είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης γιατί η πόλη βρίσκεται στο όριο λίγο πριν από το lock down, τύπου Κοζάνης και Ιωννίνων.

Σύσκεψη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα σε Λάρισα και Θεσσαλία


Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό υγειονομικών αρχών και ελεγκτικών μηχανισμών μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη Λάρισα, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τη συμμετοχή του αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Γιώργου Αποστολίνα, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόριου Βλαχάκη, των Αντιπεριφερειαρχών Χρήστου Καλομπάτσιου, Νίκου Λιούπα και Γιώργου Λαδόπουλου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και Γενικού Γραμματέα του ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Βασίλειου Πινακά, του Περιφερειακού Συμβούλου και διευθυντή της ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολου Κομνού και της επικεφαλής των ΚΟΜΥ στη Θεσσαλία Ράνιας Πινακά. Συμμετείχε ακόμη μέσω τηλεδιάσκεψης ο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.


Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής:

«Ο ιός covid 19 εξαπλώνεται και διατηρεί αφανής εστίες μετάδοσης παντού . Είναι ένας αόρατος εχθρός που κυκλοφορεί ελεύθερος. Χωρίς το δημόσιο αγαθό της υγείας όλα τελούν υπό αίρεση. Εργασία και ζωή, ευημερία και ζωή. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα λεπτό νήμα μεταξύ της προφύλαξης και της εργασίας. Αλλά πρέπει να δώσουμε ο καθένας και η καθεμιά τον καλύτερο εαυτό μας για να διατηρήσουμε τη ζωή μας και να επαναφέρουμε την κανονικότητα. Ο δρόμος για την επιστροφή της κανονικότητας είναι δύσκολος, ανηφορικός και μακρύς. Η αναστάτωση που προκαλεί ο covid – 19 στις ζωές των ανθρώπων και στις οικονομίες μπορεί να περιοριστεί όταν συνδυάζονται τα μέτρα προστασίας, ο έγκυρος εντοπισμός (ιχνηλάτηση) και η ανταπόκριση στην αντιμετώπιση των λοιμόξεων. Τα μέτρα προστασίας είναι σύμβολο αλληλεγγύης. Ουδείς άτρωτος. Μάσκα, απόσταση, καθαριότητα και προσωπική υγιεινή.

Συνεργαζόμαστε με τα νοσοκομεία, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους γιατρούς, τις ΚΟΜΥ, τον ΕΟΔΥ, την πανεπιστημιακή κοινότητα, την 5η ΥΠΕ και τους δήμους ενώνουμε τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το βαθμό διάδοσης του covid 19. Ήδη γίνονται έλεγχοι παντού στις λαϊκές αγορές και στα καταστήματα. Γίνεται αναδιοργάνωση για την αντιμετώπιση της κατάστασης γιατί έχει αλλάξει η δυναμική εξάπλωσης. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιείται σύσκεψη των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση, στην ιχνηλάτηση και στον έλεγχο καθώς μας ανησυχεί η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργούν καλά οι δομές του ΕΟΔΥ γιατί πραγματοποιούνται πολλές και στοχευμένες ιχνηλατήσεις. Αλλά στις ιχνηλατήσεις χρειάζεται η βοήθεια των ανθρώπων λέγοντας την αλήθεια. Βρισκόμαστε σε μια έξαρση της κατάστασης και απαιτείται το σύστημα δημόσιας υγείας να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί. Γιατί τα νοσοκομεία είναι και για ήπιες μορφές κορωνοϊού και για δύσκολες μορφές που διασωληνώνονται αλλά είναι και για περιπτώσεις νοσηλείας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Τα κρεβάτια δεν είναι απεριόριστα. Γι’ αυτό με τη μείωση της ροής της διάδοσης αυξάνουμε τη χωρητικότητα των νοσοκομείων.

Τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας αλλά και το πρώην ΙΚΑ στο Βόλο πρόκειται να λαμβάνουν δείγματα και να κάνουν διαγνωστικά τεστ covid -19 (ίσως και rapid test) μετά τη συνεργασία με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη. Βρισκόμαστε σε μια συνεχή εγρήγορση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Είναι υπόθεση όλων μας να βοηθήσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. τους συνανθρώπους και τις οικογένειες μας».


Από την πλευρά του ο Διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός δήλωσε τα εξής:

«Είδαμε με στενοχώρια της τελευταίες μέρες να αυξάνονται τα κρούσματα θετικών στο κορωνοιό ασθενών στα νοσοκομεία της πόλης μας. Ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων στις κλίνες covid 19 όπως στις ΜΕΘ. Αυτό αποτελεί ερέθισμα για να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών για τη τήρηση των μέτρων προστασίας. Τήρηση αποστάσεων, πλύσιμο χεριών και η χρήση μάσκας. Η χρήση μάσκας πρέπει να τηρείται παντού και σε κλειστούς και σε ανοικτούς χώρους. Αυτά πρέπει να τηρηθούν για να μην έχουμε άσχημες καταστάσεις στα νοσοκομεία της πόλης μας».

 

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος - 100% φυσικοί χυμοί
Φαίδων Αρτοποιήματα
Animus Benefits
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^