ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μαγείρεμα....αφύπνιση αλληλεγγύης στο Παυσίλυπο στην Καρδιτσα (ΦΩTO)
Από το δίκτυο Κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Γράφει η πρώην βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσιαβρια- Σιοροπούλου :
Βρίσκεται στην πόλη μας ,την Καρδιτσα, από την περασμένη Κυριακή ,αμέσως μετά τα πρωτοφανή ,ακραία και καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την πόλη και το νομό μας.
Φέρνει μαζί του δυο μεγάλα καζάνια, τις κουτάλες του, κάποια υλικά, και πάνω από όλα τη μεγάλη του καρδιά κι ένα χαμόγελο που δεν σβήνει στιγμή από το πρόσωπό του.
Έστησε στο πάρκο του Παυσιλύπου την κουζίνα του και μια αποθήκη για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης μέσα στο αναψυκτήριο.
Έχει ήδη μοιράσει χιλιάδες μερίδες φαγητό και εκατοντάδες σακούλες με βασικά αγαθά σε πληγέντες στην πόλη και στα χωριά, με τη βοήθεια των εθελοντών της πόλης - νέα κυρίως παιδιά - που βοηθούν στο μαγείρεμα, στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στο πακετάρισμα και στη διανομή του φαγητού, με εναν ενθουσιασμό που συγκινεί.
Μόνο εκτίμηση ,για τον υπέροχο Άλλο Άνθρωπο Κώστα και για όλα αυτά τα ξεχωριστά παιδιά ,όλους αυτούς τους Άλλους Ανθρώπους ,που προσφέρουν καθημερινά πολύ περισσότερα από ένα πιάτο φαγητό,προσφέρουν ελπίδα,αλληλεγγύη και αγάπη.
Χάρηκα τόσο πολύ που σας γνώρισα ,που με δεχτήκατε στη παρέα σας ,για την ατμόσφαιρα ζεστασιάς που συνάντησα και τη συγκίνηση να μοιραστώ μαζί σας ,μέσα στη μαυρίλα των ημερών ,
τη χαρά του να δίνεις και να παίρνεις αγάπη...
Σήμερα μαγειρέψαμε πάνω από τρεις χιλιάδες μερίδες φαγητού , που συσκευάστηκαν και στάλθηκαν σε συνανθρώπους μας στις γειτονιές της πόλης και σε χωριά που περνάνε δύσκολα αυτές τις μέρες και έχουν ανάγκη.
Μια εβδομάδα μετά, ελάχιστη αναφορά γίνεται στην προσπάθεια αυτή, πέραν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Μια εβδομάδα μετά, τα υλικά για το μαγείρεμα έχουν προέλθει και συνεχίζουν να προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών εντός και εκτός της περιοχής.
Για να συνεχίσει αυτή η ωραία προσπάθεια ,είναι απαραίτητα καθημερινά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.Θα είμαστε στο Παυσίλυπο και την επόμενη εβδομάδα και θα περιμένουμε τις πολύτιμες προσφορές σας.
Τα πράγματα που χρειάζονται είναι:
Τρόφιμα,ζυμαρικά,ρύζι,όσπρια,λαχανικά εποχής,ελαιόλαδο,χυμός και πελτές ντομάτας,κρέατα .
Χαρτικά,γάλατα,βρεφικές κρέμες ,πάνες ,νερά,καθαριστικά.
Μάσκες ,γάντια,απολυμαντικά.
Κατσαρόλα 200λιτρα Μαρμίτα και γκαζιέρα 30x30 με βαλβίδα ασφαλείας .
Κλινοσκεπάσματα και ρούχα που διατίθενται μαζί με τρόφιμα σε όλες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Χρειάζονται Άλλοι Άνθρωποι καθημερινά στο χώρο του Παυσιλύπου πρόθυμοι να βοηθήσουν .....για να συνεχίσει αυτό το ελάχιστο...
Ο “Άλλος Άνθρωπος” ειναι μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης με μοναδικό χορηγό τους ανθρώπους ,που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011 .
Μέσω της “κοινωνικής κουζίνας” μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας ανάγκες ανθρώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα, ταξιδεύοντας όπου τον χρειάζονται περισσότερο.
Εθελοντές της περιοχής συνδράμουν κάθε φορά στο πολύτιμο έργο του.
Το 2015, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονοπουλος ανακηρύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο “Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς”, όμως αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο δηλώνοντας ότι θα δεχόταν βραβείο από την Ευρώπη της αλληλεγγύης και του πολιτισμού και όχι από την Ευρώπη του κανιβαλισμού.
Η έδρα του είναι στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 122 στο Μεταξουργείο. Εκεί συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και προσφέρονται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Η ζωή και η δράση του αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ του Λουκά Αγέλαστου με τίτλο “Εγώ, ο Άλλος Άνθρωπος”.
Όπως λέει ο ίδιος, νιώθει ευτυχισμένος καθώς έχει βρει το νόημα της ζωής μέσα από την προσφορά.
Αυτες τις μέρες θα τον βρείτε στο Παυσίλυπο της Καρδίτσας από το πρωί στις 11π.μ. μέχρι αργά το απόγευμα,να μαγειρεύει φαγητό για τρεις χιλιάδες άτομα καθημερινά.
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.06.2025 | 22:20
Στο σκοτάδι ο Αγιος Θωμάς στη Λάρισα- Δέντρο έπεσε στον υποσταθμό στη συνοικία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.06.2025 | 21:53
Χτυπήθηκαν καλαμπόκια και βαμβάκια στο Ν. Καρδίτσας από τον αέρα και το χαλάζι (φωτο) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.06.2025 | 21:40
Θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Καλαμπάκα - ΕΛΛΑΔΑ | 20.06.2025 | 21:37
Κρήτη: Τραγωδία με νεκρό 15χρονο σε τροχαίο με μηχανάκι – Έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε τοίχο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.06.2025 | 21:33
Γέμισε γυμνούς ποδηλάτες η Θεσσαλονίκη - Δείτε φωτογραφίες - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.06.2025 | 21:28
Λεφτά υπάρχουν, αλλά για λίγους: Στα χέρια 60 εκατ. ανθρώπων το ήμισυ του παγκόσμιου πλούτου - ΛΑΡΙΣΑ | 20.06.2025 | 21:16
Φίλης από Λάρισα: Κύμα Ιρανών προσφύγων στην Ελλάδα, πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις στη χώρα και αύξηση τιμών πετρελαίου - ΒΟΛΟΣ | 20.06.2025 | 20:27
Χρ. Τριαντόπουλος: Εγκρίθηκαν 30 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του σχήματος της κρατικής αρωγής για το φυτικό κεφάλαιο
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.06.2025 | 12:08
Καντερές: Η Ανατολική Θεσσαλία στις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία-εξπρές με καταιγίδες -Πρόβλέπει νέα θερμή εισβολή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.06.2025 | 15:25
Τρομερές καταστροφές από το χαλάζι σε Ελασσόνα-Τσαριτσάνη-Αραδοσίβια-Μεσοχώρι-Βλαχογιάννι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.06.2025 | 19:00
Βομβαρδισμένη πόλη η Λάρισα από το μπουρίνι: Φωτιά στην Καρδίτσης από κεραυνό, σπάσιμο δέντρων και ξήλωμα στεγών (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 20.06.2025 | 09:57
Θρήνος στον Βόλο- Έφυγε από τη ζωή 38χρονος, πατέρας τριών παιδιών - ΛΑΡΙΣΑ | 20.06.2025 | 17:51
Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε τη στέγη από το 5ο Λύκειο στη Λάρισα και έσπασε δέντρο -Δείτε εικόνες και βίντεο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.06.2025 | 21:53
Χτυπήθηκαν καλαμπόκια και βαμβάκια στο Ν. Καρδίτσας από τον αέρα και το χαλάζι (φωτο) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.06.2025 | 19:33
Καρδίτσα: Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλάζι και αέρα, πτώσεις δέντρων (φωτο - βιντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.06.2025 | 13:27
Έντονη ανησυχία στην Ισραηλιτική κοινότητα Λάρισας για τα αντισημιτικά συνθήματα στη Συναγωγή (ΦΩΤΟ)