cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Κώστας Τζανακούλης:Με μόλις 70 εκατομ. ευρώ θα είχε σωθει ο κάμπος των Φαρσάλων

Αν είχε γίνει το φραγμα στη Σκοπιά (Παληοδερλί)

Κώστας Τζανακούλης:Με μόλις 70 εκατομ. ευρώ θα είχε σωθει ο κάμπος των Φαρσάλων
23.09.2020 | 11:45
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
ΑΝΑΣΑ - Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΓια περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
( www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr,
  www.aedep.gr, www.espa.gr )
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

 Ένας ακόμη έμπειρος αυτοδιοκητικός προστεθηκε στο... άτυπο κλαμπ, όσων εδώ και χρόνια φωνάζουμε ΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΦΡΑΓΜΑΤΑ για να σωθεί ο θεσσαλικός καμπος, από τις πλημμύρες το χειμώνα και τη λειψυδρία το καλοκαίρι. Ο επί σειρά ετών πρώην δήμαρχος Λαρισαίων και πρώην πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Τζανακούλης, έκανε την παρακάτω ανάρτηση tτην οποία συνοδευσε και με φωτογραφίες:

 Μου δόθηκε η ευκαιρία σήμερα να πάω μια βόλτα στα χωριά των Φαρσάλων που έπαθαν μεγάλες ζημιές από την κατακλυσμιαια βροχή της Παρασκευής και του Σαββάτου. Οι εικόνες που παρατηρεί κανείς είναι απογοητευτικές τόσο στις υποδομές στα μηχανήματα στις καλλιέργειες,στις αποθήκες ,θερμοκήπια όσο και σε σπίτια. Είναι ότι το χειρότερο να βλέπεις έξω από σπίτια σε σωρούς έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές,ρουχισμό ,άχρηστα πλέον για πέταγμα και τα μέλη των οικογενειών να προσπαθούν να βγάλουν τα νερά τις λάσπες για να μπορέσουν να ξαναμπούν στα σπίτια.

Παραβρέθηκα στις συγκεντρώσεις τόσο στο δημαρχείο όσο και στο Βασιλι όπου ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ,ο περιφερειάρχης,ο Δήμαρχος εξηγούσαν στους φαρσαλινους τι πρέπει να κάνουν και τι θα γίνει.

 

 Μου δόθηκε η ευκαιρία για μια φορά ακόμα να τονίσω ότι η Λυδία λίθος ,για να μην δούμε τέτοια αποτελέσματαξανα, γιατί αυτά τα καιρικά φαινόμενα δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα επαναλαμβάνονται συχνότερα,είναι η κατασκευή του φράγματος στην Σκοπιά στην θέση Παληοδερλι.Απο την δεκαετία του 60 η εταιρεία Ηλεκτροβατ μεταξύ των άλλων προτάσεων είχε προτείνει αυτό το φράγμα. Δυστυχώς κάποιοι δεν κατάλαβαν όλα αυτά τα χρόνια ότι αυτό το φράγμα θα άλλαζε όλη την τότε επαρχία και νυν δήμο Φαρσάλων . Και όταν λέω για αλλαγή εννοώ οικονομική ,περιβαλλοντική κλπ και τούτο διότι αυτό το φράγμα θα δώσει λύση στην ύδρευση ,στην άρδευση,στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα,θα έχει αντιπλημμυρικο χαρακτήρα .και δεν μιλάμε για κανένα έργο ακριβό ,το πολύ με όλα τα συνοδευτικά να πλησιασει τα 70εκ ευρώ. Δυστυχώς κάποιοι υπεύθυνοι δεν μπήκαν στον κόπο να αναλύσουν το θέμα με την μέθοδο κόστους οφέλους γιατί θα έβλεπαν ότι έπρεπε να γίνει χθες. Τώρα είναι ίσως η καταλληλότερη στιγμή να πιέσουν όλοι για αυτό το έργο. Αυτό και ο δρόμος Λάρισας Φαρσάλων θ απογειώσουν τα Φάρσαλα. Το λέω το εννοώ και το πιστεύω.

Δείτε και τις φωτογραφίες:

Κώστας Τζανακούλης:Με μόλις 70 εκατομ. ευρώ θα είχε σωθει ο κάμπος των Φαρσάλων

Κώστας Τζανακούλης:Με μόλις 70 εκατομ. ευρώ θα είχε σωθει ο κάμπος των Φαρσάλων

Κώστας Τζανακούλης:Με μόλις 70 εκατομ. ευρώ θα είχε σωθει ο κάμπος των Φαρσάλων

Κώστας Τζανακούλης:Με μόλις 70 εκατομ. ευρώ θα είχε σωθει ο κάμπος των ΦαρσάλωνΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος - 100% φυσικοί χυμοί
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^