cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Κοινή επιστολή στο Χαρδαλιά από δημάρχους Τεμπών, Αγιάς : καταστρέφονται οι επιχειρηματίες στα παράλια

Με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 το βραδυ

Κοινή επιστολή στο Χαρδαλιά από δημάρχους Τεμπών, Αγιάς : καταστρέφονται οι επιχειρηματίες στα παράλια
12.08.2020 | 14:12
Animus Benefits
alphawood
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Σε συνέχεια των όσων αναφέραμε σε χθεσινό μας σχόλιο για «ευνουχισμένα παράλια» ( δες εδω) κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ στα παράλια της Λάρισας, σε μία περίοδο που ο τουρισμός βρίσκται στο Pick του και μάλιστα χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο κρούσμα στις περιοχές αυτές, απέστειλαν οι δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και Τεμπών Γιώργος Μανωλης, προς τον υφυπουργό Προτσασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Στην επιστολή αναφέρουν:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας ενημερώσουμε για μια περιοχή που περιλαμβάνει το σύνολο των παραλίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με πάνω από 60 χλμ. ακτογραμμής και εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποστεί οικονομικό σοκ, αφού το τουριστικό προϊόν το οποίο παράγεται στην περιοχή μας, παραδοσιακά απευθύνεται σε επισκέπτες από τα Βαλκάνια και τις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι φέτος δεν μετακινήθηκαν λόγω της πανδημίας.


Η πρόσφατη απόφασή σας για τον περιορισμό του ωραρίου της λειτουργίας, είναι ένα «δεύτερο κύμα» καταστροφής για τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες εντωμεταξύ και για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε νέους πιθανούς επισκέπτες, την ίδια στιγμή που εφάρμοζαν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.
Οι άνθρωποι της περιοχής μας δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αναγκαιότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων τους με γενική απόφαση που αφορά όλο το Νομό Λάρισας, αφού σε άλλους γειτονικούς Νομούς ο περιορισμός αφορούσε τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες.


Κύριε Υπουργέ
Μέχρι τώρα η επιχείρηση και οι άνθρωποί της έπαιξε το ρόλο του «θεματοφύλακα» στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του ιού, επιβάλλοντας τρόπον τινά την τήρηση τους από τους πελάτες της. Ο περιορισμός του ωραρίου στα καταστήματα, είναι προφανές ότι θα οδηγήσει τους καταναλωτές σε ανεξέλεγκτες συναθροίσεις στις παραλίες, τα πάρκα και τις πλατείες, αλλά και τους επιχειρηματίες στην οικονομική καταστροφή.
Σεβόμενοι απόλυτα την προτεραιότητα τήρησης των κανόνων και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σας καλούμε να λάβετε υπόψιν σας τα νέα δεδομένα και να αναθεωρήσετε την απόφαση σας, προσαρμόζοντας την στις πραγματικές ανάγκες, όπως άλλωστε κάνατε και σε όμορες Περιφερικές Ενότητες βοηθώντας με τον τρόπο αυτό την τήρηση των όρων υγιεινής αλλά και τις επιχειρήσεις να μείνουν ζωντανές, στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

 

Με εκτίμηση


Ο Δήμαρχος Αγιάς Ο Δήμαρχος Τεμπών

Αντώνης Ν. Γκουντάρας Γεώργιος ΜανώληςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^