ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δύο γιατροί διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό -εκτός από την 27χρονη και 58χρονος παιδίατρος από το Βόλο
Συνολικά 7 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού Λάρισας

Μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής από τη Λάρισα και ένας 58χρονος παιδίατρος από το Βόλο βρίσκονται διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το σύνολο των νοσηλευόμενων πλεόν στη ΜΕΘ τοπυυ ανεπιστημιακού ανέρχεται σε 7 άτομα, καθώς χθε διασωληνώθηκε και 60χρονος από Ελασσόνα που είχε παραστεί σο γάμο του Αμεπλώνα.
Διασωληνωμένοι παραμένουν δύο γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής και ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Βόλου.
Η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες και διασωληνώθηκε. Η 27χρονη γιατρός ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και είναι ένα από τα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Εκτός από την 27χρονη με κορονοϊό νοσηλεύονται άλλα τρία άτομα από την παρέα της 27χρονης που παραθέριζαν όλοι μαζί στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων και ένας αγγειοχειρουργός η κατάσταση του οποίου είναι επιβαρυμένη.
Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης διασωληνώθηκε ακόμη ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος η κατάσταση του 58χρονου παιδιάτρου παρουσίασε επιδείνωση και γι αυτό μπήκε σε μηχανική υποστήριξη. Ο 58χρονος έχει υποκείμενο νόσημα.
Πρόκειται για το έκτο άτομο που πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια).
Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εντοπιστεί θετικοί δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλοι δύο στο Γενικό νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά.
- ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 16:23
Κορωπί: Κάηκαν σπίτια – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι, μάχη με τις αναζωπυρώσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 16:16
Δράση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:44
Δροσερός περίπλους των παραλίων της Λάρισας από το δήμο Αγιάς (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 14:37
Την Κυριακή η «παρθενική» πτήση υδροπλάνων στον Βόλο! - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:15
Λάρισα: Κηδεύεται σήμερα ο αυτοκινητιστής και μπουζουξής Στέφανος Ζαχαριάδης 53 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:07
Λάρισα: Τον έπιασαν με ναρκωτικά και όπλα στην κατοχή του και τον ακινητοποίησαν - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 13:47
Παράσυρση ηλικιωμένου στη Νέα Ιωνία – Συναγερμός στο ΕΚΑΒ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.07.2025 | 13:21
Χαμός σε χωριό των Τρικάλων- Είχαν στήσει ερωτικό… τρίο στο μπαλκόνι!
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 09:43
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απειλές δέχεται ο Λαρισαίος αγρότης μετά τις αποκαλύψεις του - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 11:49
Σε σοκ αγρότης από τον Τύρναβο που του έκλεψαν τα νεκταρίνια από το κτήμα του (ΦΩΤΟ-video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 10:23
Σοκ στη Λάρισα με 40χρονο που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί στην οικία του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 08:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά το σαφάρι για τις παράνομες επιδοτήσεις των 415 εκατ. ευρώ - Πώς θα εντοπιστούν οι «εικονικοί» αγρότες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 11:23
“Σταγόνα-σταγόνα” οι πληρωμές των αγροτών, πίσω πάνε πιθανότατα τα βιολογικά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 07:31
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο – H χαρτογράφηση του σκανδάλου - ΕΛΛΑΔΑ | 03.07.2025 | 09:49
Καιρός: Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή – Στους 42°C ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 10:01
Ανοιχτή αγκαλιά για τις μητέρες στη Λάρισα – Το νέο εγχείρημα των Wander Mamas (ΦΩΤΟ)