ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στα 25 λεπτά έκλεισε τα σιτάρια ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σημάντρων Χαλκιδικής.
τιμή παραγωγού

Στα 25 λεπτά το κιλό τιμή παραγωγού έκλεισε το σκληρό σιτάρι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (Α.Σ.) Σημάντρων Χαλκιδικής.
Αν και είχε φέτος ένα καλό ξεκίνημα στα αλώνια στη συνέχεια το τελευταίο 15ήμερο η τιμή «έκατσε», με αποτέλεσμα ο Συνεταιρισμός να δώσει την παραγωγή στα 25 λεπτά το κιλό αντί να περιμένει τον Σεπτέμβριο.
Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Α.Σ.Σημάντρων, Ευάγγελος Μισαηλίδης, «η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται μια πολύ καλή όσο αναφορά την παραγωγή αλλά και η τιμή το 25 για ξεκίνημα που είχε κατά την διάρκεια του θέρους ήταν ικανοποιητική για όλους όμως υπήρχαν προβλέψεις και μηνύματα για σαφώς καλύτερες τιμές.
Οι παραγωγοί φέτος που εμπιστεύτηκαν τον Συνεταιρισμό κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1.200 τόνους, σαφώς μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε ακόμη περισσότερα σιτάρια και παραγωγούς αλλά αυτό ήθελε και ρίσκο όταν το ξεκίνημα ήταν στα 25 λεπτά.
Το τελευταίο 15ήμερο τα σιτηρά παρουσίασαν μια στάση αναμονής δίχως κάποιο ενδιαφέρον και η αγορά άρχιζε να παρουσιάζει μια κάμψη και βλέπαμε τιμές παραγωγού στα 24 και 23 λεπτά.
Την εβδομάδα που διανύουμε ή έπρεπε να τα δώσουμε με ότι τιμή είχαμε στα χέρια μας η θα έπρεπε να περιμένουμε τον Σεπτέμβριο τον Αύγουστο ως συνήθως δεν γίνονται πράξεις.
Αρχίσαμε τις διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους και η Δημητριακή ΑΕ που στηρίζει τον συνεταιρισμό μας τα τελευταία χρόνια, μας έδωσε την καλύτερη τιμή.
Οι παραγωγοί μας από σήμερα θα αρχίσουν να τιμολογούν στην τιμή 25 λεπτων το κιλό και η εξόφληση θα γίνεται άμεσα.
Όπως σας προανέφερα η φετινή χρονιά είναι περίεργη, μπορεί φέτος να μην καταφέραμε να βγούμε με υψηλότερη τιμή στην αγορά (όπως σχεδόν κάθε χρόνο) αλλά πιστεύω καταφέραμε να κρατήσουμε την αγορά στα 25 λεπτά.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τους αγρότες των γειτονικών χωριών που εμπιστεύονται τον Συνεταιρισμό μας».
Παϊσιάδης Σταύρος -agrotypos.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 07.07.2025 | 23:49
Ξάνθη: Νεκρά εντοπίστηκαν τα δύο 16χρονα αγόρια που αγνοούνταν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.07.2025 | 23:05
«Έβρασαν» σήμερα Φάρσαλα , Καρδίτσα- Τακούδης αύριο και μεθαύριο 40 με 41 η Θεσσαλία (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.07.2025 | 22:52
Τέμπη: Αιχμές συγγενών θυμάτων κατά Καρυστιανού -Τι λένε Βλάχος και Πλακιάς για τις υπογραφές που κατέθεσε στη Βουλή - ΒΟΛΟΣ | 07.07.2025 | 22:47
Προς ΥΠΑΑΤ: Σημαντική η ολοκλήρωση των ελέγχων στο σχήμα ενίσχυσης του ΥΠΑΑΤ για τις παρακάρλιες γεωργικές εκτάσεις - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.07.2025 | 22:41
Διαμάντι το σκληρό στις αποθήκες ΕΑΣ Ορεστιάδας βλέπει ψηλά ο διαγωνισμός - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.07.2025 | 22:33
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Εννέα στους δέκα «βλέπουν» πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.07.2025 | 22:29
Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιά στη Θεσσαλία-Η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση - ΛΑΡΙΣΑ | 07.07.2025 | 22:24
Κόντρα Κέλλα, Κόκκαλη στη Βουλή: «Θα σας θυμούνται ως νέο Μαυρογιαλούρο» – «Κοιτάξτε τα της παράταξής σας, τις δημοσκοπήσεις»
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 07.07.2025 | 09:53
Έξαλλος ο Πορτοσάλτε για τον εκβιασμό της Μακρή: «Βρομιαραίοι και τρισάθλιοι αρουραίοι μέσα στα site» - ΛΑΡΙΣΑ | 07.07.2025 | 09:42
Τραγωδία στους Νέους Πόρους: Πνίγηκε 75χρονη Καλαμπακιώτισσα κατά τη διάρκεια εκδρομής - ΕΛΛΑΔΑ | 07.07.2025 | 13:11
Στη Βουλή η Καρυστιανού - Κατέθεσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές για την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος - ΒΟΛΟΣ | 07.07.2025 | 15:38
Βόλος: Την Πέμπτη ενώπιον της Δικαιοσύνης ο ιδιοκτήτης ΜΜΕ που κατηγορείται ότι εκβίαζε την Ζ. Μακρή - ΕΛΛΑΔΑ | 07.07.2025 | 09:45
«Καμίνι» η χώρα με θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς Κελσίου – Στα ύψη ο υδράργυρος - ΒΟΛΟΣ | 07.07.2025 | 15:44
Στη Μαγνησία την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης - ΛΑΡΙΣΑ | 07.07.2025 | 15:49
Στη Λάρισα για τη συλλογή υπογραφών ο Χρήστος Κωνσταντινίδης – «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη» - ΛΑΡΙΣΑ | 07.07.2025 | 21:55
Ενθουσίασε στην πρεμιέρα «η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» στην αυλή του Μύλου (ΦΩΤΟ