Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλικά Σχόλια

Καλοκαιρινή κατάθλιψη...

Αβεβαιότητα και ανσφάλεια στους πολίτες

Καλοκαιρινή κατάθλιψη...
29.07.2020 | 16:02
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Εν μέσω θερινής ραστώνης, αλλά και αναζωπύρωσης του φόβου για την πανδημία, με ουζάκι δίπλα στην παραλία, το να συζητά κανείς για τον επερχόμενο χειμώνα, είναι άτοπο και άκαιρο. Ωστόσο είναι η μόνιμη συζήτηση των πολιτών στο τελευταίο διάστημα από το Μάρτη που ενέσκηψε η πανδημία.
Φαίνεται ότι οι Έλληνες πάσχουν από μία κατάθλιψη, η οποί ξεκίνησε από το 2010 με τα μνημόνια και συνεχίζεται στις μέρες μας. Άλλοι νιώθουν ανασφαλείς οικονομικά (όσοι ειδικά εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα), άλλοι αισθάνονται φόβο για την υγεία τους από τη νέα έξαρση του κοτρωνιού και άλλοι εσχάτως ανασφαλείς μήπως η χώρα μπει σε νέες εθνικές περιπέτειες από τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Το σύνδρομο εποχιακής κατάθλιψης (Seasonal Affective Disorder- SAD) είναι συχνότερο κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της μειωμένης παραγωγής βιταμίνης D από την έλλειψη φωτός.Ωστόσο, φαίνεται ότι η έναρξη του καλοκαιριού δημιουργεί ένα πρόσθετο άγχος το οποίο σχετίζεται κατά πολύ με την εικόνα του σώματος και με αλλαγές στο επίπεδο των ορμονών (σεροτονίνη και μελατονίνη) και φυσικά με τις δραματικές ανατροπές στην καθημερινότητά μας φέτος λόγω της πανδημίας.

Μόνο «γιατρικό» οι παρέες που δρουν αγχολυτικά, ο καλός μεζές και κυρίως η εγκαρτέρηση.


  Φυσικά από τα πηγαδάκια δεν λείπουν και οι διαπιστώσεις ότι το πολιτικό μας προσωπικό έχει αποδειχτεί κατώτερο των περιστάσεων, με αδυναμία να ανταποκριθεί στα «θέλω» της κοινωνίας και να διασκεδάσει αυτές τις ανησυχίες..
Θαρρείς και δεν κατανοούν ότι η αγορά αγκομαχά και επιμένουν με επικοινωνιακές κορώνες να μας μεταφέρουν σε έναν επίπλαστο εικονικό κόσμο ευδαιμονίας. Τέλειωσαν για φέτος και τα πανηγύρια και οι κοινωνικέ εκδηλώσεις και επιδίδονται σε δελτία τύπου άνευ ουσίας, πως «κατόπιν ενεργειών μου» λύθηκε το τάδε ή το δείνα χρονίζον πρόβλημα.. Και η Λάρισα και τα παράλιά τους παραμένουν οδικά αποκλεισμένα και οι αγρότες ψάχνονται για ρευστότητα και οι μικρομεσαίοι στενάζουν καθώς βλέπουν ότι οι χρηματοροεές καταλήγουν μόνον στους «μεγάλους»…
Το φθινόπωρο όμως θα έρθει η ώρα της κρίσης για όλους…

 Γ.Κ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλικά Σχόλια

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^