cosmos

Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Τα πρακτικά της Βουλής διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ για ΕΒΖ -Η κόντρα Αδωνι με Τζάκρη και η... κωλοτούμπα

Η ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΤΖΑΚΡΗ

Τα πρακτικά της Βουλής διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ για ΕΒΖ -Η κόντρα Αδωνι με Τζάκρη και η... κωλοτούμπα
28.07.2020 | 20:12
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αλλά και με fake news από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αδωνι Γεωργιάδη όσον αφορά τη ρύθμιση που υπήρχε σε τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για το διοικητικό συμβούλιο της Eλληνικής Bιομηχανίας Zάχαρης (EBZ).

Σε πρωινή ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για εξευτελισμό της Θεοδώρας Τζάκρη, διότι στη χθεσινή τοποθέτησή της αρχικά κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για την τροπολογία που παρέχει ασυλία στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΒΖ, αλλά όταν ο υπουργός απείλησε ότι θα την αποσύρει, αν δεν την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε τακτική και είπε ότι θα την ψηφίσει.


Τι υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ


Το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι μέσω της εισηγήτριάς του καταψήφισε την τροπολογία.

Οι πηγές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε σήμερα ακόμα και τον εαυτό του. Ακολουθώντας τη προσφιλή τακτική της διαστρέβλωσης, παραποίησε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ισχυριζόμενος ότι υπερψήφισε τροπολογία για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ η αλήθεια είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της εισηγήτριας Θεοδώρας Τζάκρη, καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία. Καλό θα είναι ο κ. Γεωργιάδης να μη χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής για κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση, όταν η θεσμική στάση της αντιπολίτευσης δεν συμπίπτει με τις υπουργικές του επιθυμίες».


Τα πρακτικά της Βουλής διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ

Όμως τα επίσημα πρακτικά της Βουλής διαψεύδουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, αν και η τροπολογία που περιείχε κι άλλα άρθρα, για άλλα θέματα, καταψηφίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, το συγκεκριμένο άρθρο 4 που αναφέρεται στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πήρε την έγκριση της κ. Τζάκρη, όπως φαίνεται και στον διάλογο που είχε με τον Αδωνι Γεωργιάδη λίγο πριν από την αρχή της ψηφοφορίας.
Ο διάλογος Γεωργιάδη-Τζάκρη από τα πρακτικά της Βουλής:

υΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι σημαντικό να το καταλάβω, επειδή έχουμε κάνει έναν διάλογο από το πρωί. Χαίρομαι που συνεννοηθήκαμε ότι δεν αφορά στον κ. Καραθανάση και στον επενδυτή. Αφορά στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Άρα, λοιπόν, πολύ ήρεμα και πολιτισμένα θέλω μια καθαρή απάντηση: Την καταψηφίζετε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Κυρία Τζάκρη, απαντήστε μ’ ένα «ναι» ή μ’ ένα «όχι», σας παρακαλώ πάρα πολύ.
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: Ακόμα και αυτό που ρωτάτε, κύριε Υπουργέ, το ξέρετε ότι είναι υποκριτικό. Γνωρίζω ότι αυτή η τροπολογία είναι μια επιμέρους ρύθμιση ενός σώματος δεκαπέντε τροπολογιών. Ξέρετε, κύριε υπουργέ, επειδή εσείς είστε παλιός κοινοβουλευτικός, ότι αν εμείς έχουμε διάσταση απόψεων και διαφωνούμε έστω και σε ένα σημείο, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε «όχι» στο σύνολο της τροπολογίας. Επομένως μη μου βάζετε τέτοια. Αν εσείς εδώ σήμερα δεσμεύεστε ότι δεν θα απολυθεί κανένας με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, την εγκρίνουμε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Τζάκρη, επειδή είχα πει στην ομιλία μου ότι αν δεν έχω τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ θα την αποσύρω, λέω για τα Πρακτικά ότι εφόσον δηλώσατε ότι με την αίρεση ότι δεν θα απολυθεί κανένας το συγκεκριμένο κομμάτι το υποστηρίζετε, ασχέτως αν καταψηφίσετε την τροπολογία εν τω συνόλω για άλλους λόγους, παραμένει η τροπολογία και θα γίνει δεκτή κανονικά και θα ψηφιστεί κανονικά με το υπόλοιπο σώμα της τροπολογίας από εμάς.


Πηγή: iefimerida.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^