cosmos

Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Βελτιώθηκε η προσβασιμότητα στο τμήμα Νεράιδα- Μοναστήρι Σπινάσας

Έτοιμο για να το επισκεφτούν πιστοί στη λειτουργία της Κυριακής

Βελτιώθηκε η προσβασιμότητα στο τμήμα Νεράιδα- Μοναστήρι Σπινάσας
05.06.2020 | 21:47
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 Όλος ο κόσμος μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί με το Ι. Χ. αυτοκίνητό του το δρόμο αυτό. Πάνω από 25 χρόνια περιμέναμε την βελτίωση του δρόμου αυτού. Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο (που αν και δεν έκλεισε ακόμα χρόνο στα καθήκοντά του, μας άκουσε, κατάλαβε τη σημαντικότητα του δρόμου αυτού και έδωσε την εντολή για το έργο) μαζί φυσικά με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Eπίσης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π. Ε. Καρδίτσας, που ανταποκρίθηκαν στο χρόνιο αίτημά μας και συντήρησαν τον σημαντικότατο αυτό δρόμο, που οδηγεί από το χωριό μας την Νεράϊδα, στο παλιό Μοναστήρι μας, την ιστορική Ιερά Μονή Σπινάσας.

Συγκεκριμένα, ο εργολάβος, στα μέσα Μάη (Δευτέρα 18.5.20) έφερε μηχανήματα, ξεβούλωσε τα υπόλοιπα τρία τεχνικά, και τις επόμενες μέρες έριξε καλό χαλίκι σε όλο το μήκος (3.300 μέτρα) του δρόμου, δημιουργώντας αυλάκι στο επάνω μέρος που οδηγεί τα όμβρια στα τεχνικά.

Η Ιερά Μονή Σπινάσας (Νεράϊδας) που χτίστηκε πρίν το 1600 και έχει αγιογραφίες του 1651

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 1 Ioυνίου και ο δρόμος έγινε πολύ καλός. Ένα ευχαριστώ να πούμε και στον εργολάβο, που εκτός του ότι είναι ένας από τους καλύτερους του Νομού μας με μεγάλη εμπειρία και καλά μηχανήματα, έκανε ευσυνείδητη εργασία, και την τελευταία ημέρα αφιλοκερδώς έριξε χαλίκια και καθάρισε καλά το χώρο γύρω στη βρύση και στο πάρκινγκ, προσφορά για το Μοναστήρι μας.

Με την πολυπόθητη και σημαντικότατη αυτή παρέμβαση της Π. Ε. Καρδίτσας, μπορούμε πλέον να κινούμαστε άνετα με τα αυτοκίνητά μας στο δρόμο αυτό, τόσο εμείς επισκεπτόμενοι το παλιό Μοναστήρι μας, όσο και οι επισκέπτες που ερχόμενοι από το Καρπενήσι θέλουν να πάνε στη Λίμνη Πλαστήρα και αντίστροφα.

Παρακαλούμε θερμά στο εξής να διατηρείται η καλή βατότητά του (εκχιονισμός το χειμώνα, περιοδικός καθαρισμός ρείθρων κ.λ.π.) του δρόμου αυτού, γιατί είναι τμήμα του σημαντικότατου οδικού άξονα Καρπενησίου – Λίμνης Πλαστήρα και πρέπει να είναι πάντα σε καλή κατάσταση, μέχρι να έρθει η ώρα της ασφαλτόστρωσής του, καθώς εκκρεμεί η χρηματοδότηση της Β’ Φάσης του ημιτελούς οδικού έργου «Γιαννουσέϊκα – Διασταύρωση Νεράϊδας», του οποίου έργου είναι το μισό τμήμα.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Νεράϊδας

και Κάτοικοι της Νεράϊδας Δολόπων

και των γύρω χωριώνΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^