cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Το συμπέρασμα του τηλεμαραθωνίου; Οι επιχειρήσεις απαιτούν ρευστότητα- τα 32 δις της Ε.Ε. είναι νέο σχέδιο Μαρσαλ

Η επόμενη ημέρα της πανδημίας στην οικονομία της Θεσσαλίας

Το συμπέρασμα του τηλεμαραθωνίου; Οι επιχειρήσεις απαιτούν ρευστότητα- τα 32 δις της Ε.Ε. είναι νέο σχέδιο Μαρσαλ
01.06.2020 | 10:07
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Η επόμενη ημέρα της πανδημίας για την οικονομία στη Θεσσαλία, τέθηκε επί τάπητος στον χθεσινό τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε η «Θεσσαλία τηλεόραση», σε συνεργασία με την περιφέρεια και τα τέσσερα επιμελητήρια Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων.


Υπουργοί της κυβέρνησης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι τέσσερις πρόεδροι των επιμελητηρίων, οι δήμαρχοι Λαρισαίων, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, του τουρισμού, της βιομηχανίας, της εστίασης, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και εκπρόσωποι αγροτών έθεσαν στη «Θεσσαλία τηλεόραση» και στο συντονιστή του τηλεμαραθωνίου Γιάννη Κολλάτο, τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα του lock dovn και για το πώς η Θεσσαλία θα εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Το συμπέρασμα του τηλεμαραθωνίου; Οι επιχειρήσεις απαιτούν ρευστότητα- τα 32 δις της Ε.Ε. είναι νέο σχέδιο Μαρσαλ


Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιαδης με παρέμβαση του στον τηλεμαραθώνιο, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της πανδημίας και αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» στα χέρια της, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που με τον κατάλληλο πολλαπλασιαστή από τη μόχλευση μπορεί να φτάσει και τα 100 δις ευρώ για την επόμενη 5ετία. Τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μείωση φόρων και εισφορών και η ψηφιοποίηση του κράτους.


«Δεν μπορούμε α αγγίξουμε το μαξιλάρι. Αν το είχαμε ακουμπήσει οι αγορες θα τρελαίνονταν» είπε χαρακτηριστικά.

Διαφορετική ήταν βέβαια η προσέγγιση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξοδέψει 11 δις ευρώ από το μαξιλάρι, κατ΄ομολογία του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και ότι εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ρευστότητα τώρα.

Το συμπέρασμα του τηλεμαραθωνίου; Οι επιχειρήσεις απαιτούν ρευστότητα- τα 32 δις της Ε.Ε. είναι νέο σχέδιο Μαρσαλ


Ο ΓΓ του ΥΠΟΙΚ Χρ. Τριαντόπουλος ανέφερε πως αν εφαρμόζαμε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, αναφέρθηκε στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και στην προσπάθεια του υπουργείου με νομοσχέδιο να βοηθήσει επενδυτικά σχέδια που έχουν σκαλώσει, με την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα καταγραφής και επίλυσης των υδατικών προβλημάτων της χώρας και της Θεσσαλίας, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Τουρισμού Κωστας Λούλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το πλήγμα στον τουρισμό δεν θα είναι τελικά τόσο μεγάλο όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Το συμπέρασμα του τηλεμαραθωνίου; Οι επιχειρήσεις απαιτούν ρευστότητα- τα 32 δις της Ε.Ε. είναι νέο σχέδιο Μαρσαλ


Σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις των προέδρων των 4 επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, του Σωτ. Γιαννακόπουλου της Λάρισας, του Αριστοτέλη Μπασδάνη τα Μαγνησίας, του Βασίλη Γιαγιάκου των Τρικάλων και του Κώστα Ζυγογιάννη της Καρδίτσας. ¨Όλοι τους στήθηκαν στην έλλειψη ρευστότητας και στα εμπόδια που βάζουν οι τράπεζες στη δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Τέλος οι 4 δήμαρχοι Αχιλλέας Μπέος Βόλου, Απόστολος Καλογιάννης Λάρισας, Βασίλης Τσιάκος Καρδίτσας και Δημήτρης Παπαστεργίου Τρικάλων, αναφέρθηκαν στην ανάγκη να στηριχθούν η εστίαση και οι επιχειρήσεις τουρισμού που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία και το lock down…

Άδωνις Γεωργιάδης

 

Το συμπέρασμα του τηλεμαραθωνίου; Οι επιχειρήσεις απαιτούν ρευστότητα- τα 32 δις της Ε.Ε. είναι νέο σχέδιο Μαρσαλ

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης με παρέμβαση του στον τηλεμαραθώνιο, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μείωση φόρων και εισφορών και η ψηφιοποίηση του κράτους.

¨Δεν μπορούμε να αγγίξουμε το μαξιλάρι. Αν είχαμε ακουμπήσει το μαξιλάρι οι αγορές θα τρελαίνονταν” είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά για το ποσοστό που θα φτάσει η ύφεση επισήμανε πως είναι δυσκολο γίνουν προβλέψεις.

¨Θα κάνουμε ότι πρέπει και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο”. Τέλος, απέδωσε τα εύσημα στις διοικήσεις των επιμελητηρίων, καθώς όπως είπε μας βοήθησαν σημαντικά να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Κώστας Τσιάρας

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα κρατήσει ζωντανή την οικονομία της χώρας» δήλωσε ο Καρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, στον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε η “Θεσσαλία TV”, για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

«Αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή βοήθεια, αυτή την περίοδο, μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα, για τον επόμενο σχεδιασμό» είπε ο κ.Τσιάρας, τονίζοντας πως «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ανέλαβε προσωπικά το βάρος της ανασυγκρότησης, που αφορά στη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Τσιάρας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να ξαναποκτήσει και τη βαρύτητα και τη σημασία του ονόματος και του ρόλου της, στην παγκόσμια αγορά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, ώστε να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Το συμπέρασμα του τηλεμαραθωνίου; Οι επιχειρήσεις απαιτούν ρευστότητα- τα 32 δις της Ε.Ε. είναι νέο σχέδιο Μαρσαλ

 

Ερωτηθείς σχετικά για τα κόκκινα δάνεια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε χαρακτηριστικά:

«Ήδη, με δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού, υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31-07-2020. Να θυμίσω πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταληκτική παράταση την 31-12-2019. Καταφέραμε μέσα από επιτυχείς χειρισμούς, να παρατείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας και να κρατήσουμε «ζωντανή» την ελπίδα, πολλών δανειοληπτών.

Παραμένει λοιπόν, ανοιχτή η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ενώ λόγω του κορωνοϊού, μέχρι και το Σεπτέμβριο δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός».

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Τσιάρας την καθυστέρηση στον χρόνο απονομής της δικαιοσύνης, επεσήμανε τα κάτωθι:

«Εμείς από την πρώτη στιγμή επισημάναμε το πρόβλημα. Ήδη ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για ένα νέο ν/σ που αφορά στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, που περιλαμβάνει τρία ζητήματα:

1. Τη δυνητική δημιουργία συγκεκριμένων τμημάτων στα μεγάλα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), που θα αντιμετωπίζουν κυρίως επενδυτικά θέματα.

2. Τη δημιουργία μιας διεύθυνσης στατιστικών δεδομένων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

3. Τη δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για ζητήματα που έχουν σχέση με τη διαφάνεια και οικονομικά ζητήματα του δημοσίου.

Επίσης, βρισκόμαστε σε δημόσιο διαγωνισμό για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης των Πολιτικών και των Ποινικών υποθέσεων που αφορά σε όλα τα πρωτοδικεία της χώρας, πλην της Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας, που είχε ενταχθεί στην πρώτη φάση.

Ήδη έχουμε καταφέρει αυτό το διάστημα της πανδημίας, να εκδίδονται ηλεκτρονικά, περισσότερα από 15 πιστοποιητικά, ενώ από την 01-01-2021 θα έχουμε ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στο ΣτΕ και στα Διοικητικά Δικαστήρια. Επίσης, προγραμματίζουμε τη ψηφιοποίηση όλων των αρχείων της δικαιοσύνης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε ολοκληρώσει έναν κύκλο μεταρρυθμίσεων και έπεται ένας νέος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη παθογένεια, ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης.

Θα στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους επενδυτές και εντός και εκτός Ελλάδας, ότι η χώρα μας αλλάζει πρόσωπο. Ο χώρος της Δικαιοσύνης εκσυγχρονίζεται».

Ερωτηθείς, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός για την εκτροπή του Αχελώου είπε μεταξύ άλλων πως το έργο είναι αναγκαίο και εφόσον ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα, είναι στον σχεδιασμό και στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αγροτικό πετρέλαιο, διευκρίνισε πως υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες αυτή την περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υπενθυμίζοντας πως ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος και πως έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

Δημήτρης Τζανακοπουλος

 

Το συμπέρασμα του τηλεμαραθωνίου; Οι επιχειρήσεις απαιτούν ρευστότητα- τα 32 δις της Ε.Ε. είναι νέο σχέδιο Μαρσαλ

 

 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως η ύφεση θα είναι μεγάλη.

Η ευρωπη υιοθετεί προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως η πρόταση της Κομισιόν κινείται στη σωστή βάση.

Ο κ. Σταικούρας ολομολόγησε πως δαπανήθηκαν 11 δις από το μαξιλάρι. Που ακριβώς πήγαν 11 δις τους τελευταίους δύο μήνες αναρώτηθηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπάρχει χρόνος να αντιστραφεί το κλίμα. Εμεις προτείνουμε να στηριχθεί η εργασία, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση.

Όλα όσα συμβαίνουν, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει την ρότα που έχει επιλέξει.

Το συμπέρασμα του τηλεμαραθωνίου; Οι επιχειρήσεις απαιτούν ρευστότητα- τα 32 δις της Ε.Ε. είναι νέο σχέδιο Μαρσαλ

Κώστας Σκρέκας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, τόνισε πως πολλά χρήματα που μπορούν να διατεθούν για υποδομές και μπορούν να εξυπηρετήσουν τον αγροτικό κόσμο.

Επισήμανε πως η κατανάλωση για μπύρα έχει μειωθεί, λόγω της μείωσης του τουρισμού. Εξετάζουμε στο Υπουργείο να στηριχθούν οι παραγωγοί κριθαριού.

Είναι νωρίς να πούμε για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Δεν έχουμε πάρει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν δεν έχουμε νερό, δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη γεωργία. Η πανδημία απέδειξε προς τα που πρέπει να πάει η εθνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τον πρωτογενή τομέα.

Αχιλλέας Νταβέλης Πρόεδρος ΣΘΕΒ

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νταβέλης, τόνισε πως το πακέτο της Κομισιόν είναι πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

Έχουμε τεράστια ευκαιρία να κάνουμε αναδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού.

Το ζητούμενο είναι ποια θα είναι η κατεύθυνση της χρηματοδότησης. Έχουμε δει να τρώγονται χρήματα από το ΕΣΠΑ.

 

 

 

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^