cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Γ. Λαμπρούλης: Να ενισχυθούν οι επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων

Ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής ΚΚΕ της Λάρισας

Γ. Λαμπρούλης: Να ενισχυθούν οι επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων
28.05.2020 | 18:56
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
ΑΝΑΣΑ - Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΓια περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
( www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr,
  www.aedep.gr, www.espa.gr )
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών με θέμα: “Μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σχολικών κυλικείων” κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Λαμπρούλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης.

Στην ερώτηση επισημαίνουν τα εξής:

“Από τις 10 Μαρτίου, που με απόφαση της κυβέρνησης έκλεισαν τα σχολεία, στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, μέχρι και σήμερα, περίπου 10.000 σχολικά κυλικεία στην Ελλάδα, παραμένουν κλειστά. Το σχέδιο της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα επιχειρήσεων και το άνοιγμα των σχολείων, δεν περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολικών κυλικείων, τουλάχιστον έως το Σεπτέμβριο. Για το τρέχον σχολικό έτος, συνολικά έχουν λειτουργήσει για περίπου 75 ημέρες.

Αυτό σημαίνει, ότι μια κατηγορία χιλιάδων επαγγελματιών, αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο, έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται για πάρα πολλούς μήνες, ενώ βιώνουν μια μεγάλη ανασφάλεια, μη γνωρίζοντας αν και με ποιους όρους θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και από Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ως τώρα κάποια ειδικά μέτρα ελάφρυνσης για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σχολικών κυλικείων, παίρνοντας υπόψη την ιδιαίτερη πραγματικότητα αυτού του κλάδου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει ώστε:

Να ενισχυθεί οικονομικά ο κλάδος έως τη λήξη της αναστολής λειτουργίας του. Να καταβληθεί χωρίς καθυστέρηση, το επίδομα ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Να ανασταλεί η καταβολή των χρωστούμενων μισθωμάτων και να προβλεφθεί ευνοϊκή ρύθμιση για την καταβολή τους μετά το Σεπτέμβριο.

Να επανενταχθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και γενικά οι αυτοαπασχολούμενοι σε αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2019, ώστε οι προβλεπόμενες αναστολές να έχουν ένα στοιχειώδες αντίκρισμα.

Να απαλλαχθούν από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες που επιβλήθηκαν τα μέτρα αναστολής, χωρίς αλλοίωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Να απαλλαγούν από τις δαπάνες για ρεύμα για όλο το διάστημα που ο κλάδος ήταν σε αναστολή λειτουργίας.

Να απαγορευτούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς τους δήμους, το δημόσιο και τις τράπεζες, για όλους, καταρχήν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Να παραγραφεί μέρος των ήδη συσσωρευμένων χρεών σε εφορία και τράπεζες, καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και μέρος του κεφαλαίου.

Να δοθεί παράταση της διάρκειας συμβάσεων μισθωμάτων που λήγουν, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι οι μισθωτές, αλλά και να δοθεί το δικαίωμα λήξης της σύμβασης, για όσους το επιθυμούν, νωρίτερα του προβλεπόμενου χρόνου”.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος - 100% φυσικοί χυμοί
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^