cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Νίκος Καντερές: Οδηγίες προστασίας από κεραυνούς - ιδιαίτερη προσοχή οι αγρότες

Με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Σκόπελο

Νίκος Καντερές: Οδηγίες προστασίας από κεραυνούς - ιδιαίτερη προσοχή  οι αγρότες
28.05.2020 | 17:50
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Χρήσιμες συμβουλέςd από τον Καρδιτσιώτη στην καταγωγή μετεωρολόγο Νίκο Kαντερέ δόθηκαν στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας για την προστασία από κεραυνούς, ιδιαίτερα για τους αγρότες:

Υστερα από το τραγικό ατύχημα στις 26/5/ 2020 σε περιοχή της Σκοπέλου, όπου γυναίκα σκοτώθηκε από κεραυνό θεωρώ υποχρέωση μου να επαναλάβω κάποιες οδηγίες προστασίας.

Καταρχάς στις μεταβολές του καιρού,πέραν των βροχών, εκδηλώνονται και καταιγίδες δηλαδή αστραπές που ενίοτε συνοδεύονται με κεραυνούς. Οι αστραπές είναι φυσικό φαινόμενο εκκένωσης θετικών και αρνητικών ιόντων μεταξύ των νεφών και είναι ακίνδυνες, ενώ οι κεραυνοί είναι μεταξύ νέφους και ξηράς ακόμη και θάλασσας.

Οι αστραπές είναι πάρα πολύ περισσότερες από τους κεραυνούς. Όταν αστράφτει ο κεραυνός μπορεί να εκδηλωθεί και πολύ μακρυά από τις αστραπές. Έτσι πρέπει να πάρουμε τα μέτρα ασφάλειας πηγαίνοντας σε στεγασμένο μέρος σπίτι, αγροικία. ακόμη και στο αυτοκίνητο με κατεβασμένη τη κεραία του ραδιοφώνου ΔΕΝ πρέπει να είμαστε το υψηλότερο σημείο της περιοχής στο χωράφι, την αλάνα, στη θάλασσα.

Νίκος Καντερές: Οδηγίες προστασίας από κεραυνούς - ιδιαίτερη προσοχή  οι αγρότες

ΔΕΝ πρέπει να πηγαίνουμε κάτω από μεμονωμένα δέντρα και μάλιστα υψηλά. ΔΕΝ πρέπει να οδηγούμε ποδήλατο και να κρατάμε ομπρέλα η μεταλλικό αντικείμενο. Στη διάρκεια της καταιγίδας για προφύλαξη μπορούμε να πάμε στην αυλακιά, στην όχθη του ποταμιού, στο κάτω μέρος της πλαγιάς.

Εάν αισθανθούμε να σηκώνονται οι τρίχες του κεφαλιού πέφτουμε μπρούμητα στη γη ,γιατί ο κίνδυνος είναι κοντά. Εάν είμαστε μεγάλη παρέα σκορπιζώμαστε ,για να μετριάσουμε το κακό, Εάν είμαστε στη θάλασσα ψαρεύουμε η κολυμπάμε βγαίνουμε στη παραλία και αναζητούμε καταφύγιο.

Οι ανοιξιάτικες, καλοκαιρινές και φθινοπωρινές μπόρες εκδηλώνονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, δηλαδή τις ώρες εργασίας. Θεωρώ ότι οι κοινοτάρχες των δημοτικών διαμερισμάτων πρέπει να αναρτήσουν στα γραφεία τους τις σχετικές οδηγίες για την ενημέρωση των συγχωριανών τους. Επιπλέον πολλές φορές οι καταιγίδες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και το μέγεθος του χαλαζιού εξαρτάται πάντα από το ύψος του καταιγιδοφόρου νέφους.

Υ,Γ Στις πόλεις ΔΕΝ υπάρχει κίνδυνος κεραυνοπληξίας ,γιατί υπάρχει αντικεραυνική προστασία.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^