cosmos

Ειδήσεις, νέα για Διεθνή

Βιβλικές σκηνές στην Ινδία – Σμήνη ακρίδων κατατρώνε τεράστιες εκτάσεις με καλλιέργειες [βίντεο]

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΚΡΙΔΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

Βιβλικές σκηνές στην Ινδία – Σμήνη ακρίδων κατατρώνε τεράστιες εκτάσεις με καλλιέργειες [βίντεο]
27.05.2020 | 11:20
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη επιδρομή ακρίδων της τελευταίας τριακονταετίας είναι η Ινδία.

Οι ακρίδες κατέστρεψαν τις σοδειές σε πάνω από μισό εκατομμύριο στρέμματα, με αποτέλεσμα η Ινδία να αντιμετωπίζει τη χειρότερη έλλειψη τροφίμων από το 1993, την ώρα μάλιστα που δίνει μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι Αρχές επιστράτευσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τρακτέρ για να να εντοπίσουν τα σμήνη των ακρίδων και να τα ψεκάσουν με εντομοκτόνα. «Οκτώ με δέκα σμήνη, που το καθένα έχει εύρος σχεδόν ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου επιτίθενται σε περιοχές του Ρατζαστάν και του Μάντια Πραντές», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας καταπολέμησης ακρίδων στην Ινδία, ενώ τα έντομα έχουν φθάσει και σε άλλα κρατίδια της χώρας, όπως το Μαχαράστρα και το Ουτάρ Πραντές.

Τη Δευτέρα ένα σμήνος έφθασε στην πόλη Τζαϊπούρ του Ρατζαστάν από το Πακιστάν, ενώ μπορεί να μετακινηθεί και προς το Νέο Δελχί αν είναι ευνοϊκή η ταχύτητα και η κατεύθυνση των ανέμων.
Μεγάλη ανησυχία στις Αρχές για τα σμήνη των ακρίδων

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας ( FAO) οι ακρίδες συνήθως επιτίθενται στο δυτικό μέρος της Ινδίας και κάποιες περιοχές του κρατιδίου Γκουτζαράτ από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο, αλλά φέτος εντοπίστηκαν από τον Απρίλιο.

Ένα σμήνος 40 εκατ. ακρίδων μπορεί να καταβροχθίσει ποσότητα τροφής ικανή να θρέψει 35.000 ανθρώπους σύμφωνα με εκτιμήσεις του FAO. Τα σμήνη κατέστρεψαν σοδειές στο Ρατζαστάν και το Μάντια Πραντές, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή και να αυξηθούν οι τιμές των τροφίμων στην Ινδία που πασχίζει να συνέλθει από το πρόσφατο καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν. Μια αγροτική κρίση και η επακόλουθη αύξηση των τιμών θα δυσχεράνει τις προσπάθειες της Ινδίας να αναχαιτίσει την πανδημία του κορωνοϊού. Χιλιάδες μετανάστες πέθαναν από την πείνα μετά την αιφνίδια επιβολή καραντίνας στην Ινδία στα τέλη Μαρτίου. Σμήνη ακρίδων έπληξαν φέτος κι άλλες περιοχές του πλανήτη, από το Πακιστάν μέχρι χώρες της ανατολικής Αφρικής και την Υεμένη.


Πηγή: iefimerida.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Διεθνή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^