ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τράπεζα Πειραιώς: Δάνεια έναντι επιχορήγησης στον αγροτικό τομέα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το πρώτο δάνειο για προεξόφληση επιχορήγησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), εκταμίευσε η Τράπεζα Πειραιώς, αξιοποιώντας τον μηχανισμό διευκόλυνσης χορήγησης δανείων, που δημιούργησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ειδικότερα, σήμερα, όπως ανακοινώθηκε, πρώτη ημέρα λειτουργίας της σχετικής εφαρμογής, χορηγήθηκε δάνειο έναντι επιχορήγησης σε αγρότη από το Νομό Ηρακλείου, ο οποίος έχει εγκεκριμένο σχέδιο βελτίωσης στο Μέτρο 4.1 του ΠΑΑ. Παράλληλα, για την ολοκλήρωση της επένδυσης, εγκρίθηκε δάνειο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον αγρότη να αποκτήσει άμεσα τον εξοπλισμό που έχει επιλέξει στο επενδυτικό του σχέδιο.
Η Τράπεζα Πειραιώς, η «Τράπεζα του Αγροτικού Τομέα», έχει θέσει ως προτεραιότητα τη χρηματοδοτική στήριξη κάθε υγιούς επενδυτικού σχεδίου του ΠΑΑ, με εξειδικευμένες λύσεις για κάθε παραγωγό. Με τη σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτει, έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προϊόντων, το οποίο πέραν από δάνειο έναντι επιχορήγησης, περιλαμβάνει και επενδυτικό δάνειο, εγγυητική επιστολή για προεξόφληση μέρους της επιχορήγησης, καθώς και δάνειο για φωτοβολταϊκά, στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.3.
Στόχος της Τράπεζας είναι η χρηματοδότηση των αγροτών να γίνεται με σημαντικά πλεονεκτήματα για τους χρηματοδοτούμενους, όπως η προσαρμογή του πλάνου αποπληρωμής στη δυναμικότητα των εκμεταλλεύσεων και στην περιοδικότητα των ταμειακών ροών τους.
Παράλληλα, η Τράπεζα έχει προχωρήσει σε συνεργασίες στον κλάδο του γεωργικού εξοπλισμού, με κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως οι: Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, Θεοχαράκης ΑΕ, Μποζατζίδης-Μητσιολίδης Agrotech SA, Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ, Κ. Κουιμτζής ΑΕ, Unitrack ΑΕΕ, Θ. Σουμπάσης ΜΕΠΕ και Milkplan ΑΕ, για τη χρηματοδότηση των πελατών της.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.11.2025 | 23:12
Καρδίτσα – Οστάνδη 82-78: Πήραν τη νίκη και εξασφάλισαν τα play-in οι Θεσσαλοί - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 11.11.2025 | 23:00
«Όργιο» φοροδιαφυγής: Μπαρ, εστιατόρια και κομμωτήρια δηλώνουν ψίχουλα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.11.2025 | 21:58
O Δήμος Moυζακίου καθυστερεί επί τριετία οικοδομικό έργο – Κινδυνεύουν ζωές - ΕΛΛΑΔΑ | 11.11.2025 | 21:54
Τραγωδία στην Πάτρα: 3χρονο αγόρι έπεσε από μάντρα και σκοτώθηκε - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 21:47
Συγκινητική βραδιά : Αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Λάρισας ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.11.2025 | 18:36
Μπλόκο αγροτών στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την άφιξη Μητσοτάκη – Ένταση με τα ΜΑΤ - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 17:50
Νέα τραγωδία συγκλονίζει τη Λάρισα: Νεκρός 26χρονος φοιτητής μετά από πτώση από πεζογέφυρα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.11.2025 | 17:43
Καρδίτσα: Κρίσιμη κατάσταση στη Λίμνη Σμοκόβου – Περιορισμένη η δυνατότητα άρδευσης
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 17:50
Νέα τραγωδία συγκλονίζει τη Λάρισα: Νεκρός 26χρονος φοιτητής μετά από πτώση από πεζογέφυρα - ΒΟΛΟΣ | 11.11.2025 | 08:02
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 58χρονος απόστρατος αξιωματικός - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 15:35
Θλίψη στη Λάρισα για την Ανθία Τσαγγαρά που πέθανε μόλις στα 18 της χρόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 15:41
Λάρισα: Σύζυγος εργαζόμενης χειροδίκησε σε βάρος του αντιδημάρχου Αχιλλέα Κέλλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.11.2025 | 07:57
Τακούδης για τελευταίο κύμα: Πολλά χιλιοστά βροχής στη Δυτική Θεσσαλία, ήπιες βροχές στη Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.11.2025 | 09:46
Τρίκαλα: 55χρονος παγιδεύτηκε σε έρημο ορεινό χωριό – «Εγκλωβισμένος για 7η ημέρα» - ΕΛΛΑΔΑ | 11.11.2025 | 15:31
Στο κέντρο της Αθήνας αγρότες και κτηνοτρόφοι - Διαμαρτυρία σε υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 11.11.2025 | 17:40
Καιρός: Έρχονται «θερμά» Χριστούγεννα - Προειδοποίηση meteo για τον Δεκέμβριο 2025






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed