ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Μπλόκο αγροτών στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την άφιξη Μητσοτάκη – Ένταση με τα ΜΑΤ
Με αντιπερισπασμό ξέφυγε ο Μητσοτάκης από το αγροτικό μπλόκο στην Αλεξανδρούπολη

Από την Δευτέρα το βράδυ αγρότες έχουν αποκλείσει με τρακτέρ την περιοχή του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα περιοδεύσει στην Κομοτηνή.
Μάλιστα, ένταση φαίνεται ότι σημειώθηκε στο σημείο το πρωί της Τρίτης ανάμεσα σε αγρότες και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Απέναντί τους παρατάχθηκαν αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες ήρθαν μέχρι και από την Θεσσαλονίκη, αλλά όπως αποδείχθηκε, αυτό έγινε για … αντιπερισπασμό.

Είχε καταστρωθεί ειδικό σχέδιο διαφυγής του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες βράδυ, σε συνεργασία με τους επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας.
Έτσι προσγειώθηκε κανονικά με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο, και μέσω ειδικής εξόδου έκτακτης ανάγκης, που δεν γνωρίζουμε αν είναι μόνιμη ή δημιουργήθηκε χθες βράδυ από κάποιο σημείο του αεροδρομίου προς την πλευρά του Απαλού και της Αλεξανδρούπολης, το αυτοκίνητό του, μαζί με τα συνοδευτικά, αναχώρησαν.
Γι’ αυτό προφανώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πρόσβαση του δρόμου από το αεροδρόμιο προς τον Απαλό, και μέχρι την έξοδο που κατευθύνεται από εκεί προς την Εγνατία οδό. Κάποιες στιγμές, υπήρξε ένταση μεταξύ των διαμαρτυρόμενων αγροτών και των αστυνομικών των ΜΑΤ, αλλά η κατάσταση δεν … ξέφυγε σε συγκρούσεις.

Τελικά οι αγρότες, αφού κατάλαβαν πως ο Πρωθυπουργός έφυγε από άλλο σημείο, πήραν τα τρακτέρ τους και κατευθύνθηκαν μέσα στην πόλη φτάνοντας στο λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν εκεί.
Αντιδράσεις των αγροτών ενόψει της άφιξης Μητσοτάκη
Με ανακοίνωσή τους οι αγρότες φέρεται να είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην περάσει από το σημείο, προκειμένου να μη συγκρουστούν με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Μαρώνεια και στη συνέχεια (περίπου στις 12 το μεσημέρι) θα βρεθεί στον Σταθμό Συμπίεσης της ΔΕΣΦΑ στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής όπου θα επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Interplast. Άλλες επισκέψεις είναι προγραμματισμένες μέσα στη μέρα.
Την ίδια ώρα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και παραγωγοί έχουν δώσει ραντεβού στην Αθήνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας παράλληλα στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που πλήττεται από την ευλογιά.
Στις αγροτικές περιοχές επικρατεί αγωνία για το πότε θα ξεκινήσουν κανονικά οι πληρωμές και πώς θα στηριχθούν οι παραγωγοί που βλέπουν το εισόδημά τους ολοένα και να συρρικνώνεται.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όπως επανέλαβε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν καταβληθεί περίπου 950 εκατομμύρια ευρώ και το σύνολο των καταβολών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.
Τα ποσά που έχουν αποπληρωθεί στους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ από την 1η Σεπτεμβρίου 2025 ανέρχονται σε 153 εκατ. ευρώ, ενώ οι επόμενες πληρωμές που ολοκληρώθηκαν έως 31 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 58 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: evros-news.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.12.2025 | 21:01
Κουρέτας σε Τσιάρα: «Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι πληγέντες από τις θεομηνίες DANIEL και ELIAS όπως με τις επιζωοτίες» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.12.2025 | 20:53
Άρχισε στη Λ. Πλαστήρα το 2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Πρωτοβάθμια Υγεία (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.12.2025 | 20:03
Δείτε όλες τις πληρωμές προς τους αγρότες από 1η Ιανουαρίου 2025 μέχρι 1η Δεκεμβρίου - ΕΛΛΑΔΑ | 04.12.2025 | 19:56
Αγροτικά μπλόκα: Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση -Δικογραφίες για όσους παρακωλύουν τις συγκοινωνίες - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.12.2025 | 19:51
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ -Κατέθεσε ο σύντροφος της Σεμερτζίδου: «Δώρο της μητέρας μου η Ferrari, έβγαλα 25.000 από το τζόκερ» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.12.2025 | 19:09
Κ. Τσιάρας: Ομαλοποιούνται οι πληρωμές προς τους αγρότες - ΕΛΛΑΔΑ | 04.12.2025 | 19:00
Μεγάλα προβλήματα στη Λακωνία από την ισχυρή καταιγίδα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.12.2025 | 18:53
Οι αιχμές Κουρέτα για τις αποζημιώσεις στην ευλογιά και τα...παράνομα εμβόλια
- ΒΟΛΟΣ | 03.12.2025 | 12:01
Σοκ στον Βόλο: Κατέρρευσε μπροστά στους συναδέλφους του 57χρονος που υπέστη ανακοπή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.12.2025 | 10:46
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.12.2025 | 09:14
Πανηγυρική επανεκλογή Χρήστου Σουλιώτη στον ΘΕΣΤΟ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.12.2025 | 19:59
Πήγε στο μπλόκο του Ε-65 η αδελφή του συντρόφου της «αγρότισσας με τη Ferrari» -Αντέδρασε κτηνοτρόφος λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ - ΛΑΡΙΣΑ | 03.12.2025 | 14:59
Νέα ενίσχυση με 100 τρακτέρ από περιοχή Τυρνάβου στο μπλόκο Νίκαιας-έκλεισαν τον Ε-65 και στον Λόγγο Τρικάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.12.2025 | 14:27
Κόκκινη προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία το επόμενο τριήμερο (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.12.2025 | 11:17
Μητσοτάκης: Οι αγρότες θα λάβουν μισό δισ. ευρώ παραπάνω από το 2024 -Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, όχι σε ακραίες ενέργειες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.12.2025 | 08:58
Εξηγήσεις ΥΠΑΑΤ για την πληρωμή της Βασικής – Τι λέει για τη μείωση στην προκαταβολή, τα ελεγχόμενα ΑΦΜ, τις ενστάσεις














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed