Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Οι ανοιχτές τιμές στα κριθάρια και τα 13 λεπτά προκαταβολή κακό μαντάτο και για τα στάρια

Ανησυχούν οι αγρότες ότι μεσίτες και έμποροι θα τους παρουν πάλι τσάμπα τη σοδειά στα αλώνια

Οι ανοιχτές τιμές στα κριθάρια και τα 13 λεπτά προκαταβολή κακό μαντάτο και για τα στάρια
16.05.2020 | 21:37
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Κεμπάμπ και Κότα
Animus Benefits
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πρόβα για το τι θα ακολουθήσει στα αλώνια των σιτηρών από τους εμπόρους αρχίζει να κάνει το κριθάρι του οποίου η συγκομιδή ξεκινά σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από αγρότες της Λάρισας που επικοινώνησαν μαζί μας οι μεσίτες άρχισαν τη διπαραγμάτευση για λογαριασμό των εμπόρων με ανοιχτές τιμές, ή δίνοντας προκαταβολή 13 λεπτά το κιλό.

Οι αγρότες μας ανέφφεραν πως πολύ φοβούνται ότι θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική σε τρεις -τέσσερις εβδομάδες που θα ξεκινήσουν τα αλώνια και στα στάρια. Ενώ λοιπόν η εμπορική τιμή (FOB)  είναι στα 300 ευρώ ο τόνος σε λιμάνι της Ιταλίας,γεγονός που αιτιολογεί τιμές από 25 λεπτά το κιλό και άνω, εντούτοις καλλιεργείται ένα κλίμα πάλι για ανοιχτές τιμές με προκαταβολές από 20 ως 22 λεπτά το κιλό.

 Φυσικά αρκετοί αγρότες είναι δανεισμένοι στους μεσίτες, ενώ ισχυρές ομάδες παραγωγών ή συνεταιρισμοί δεν υφίστανται, οπότε λόγω και της δραματικης έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει και στον κάμπο, όπως και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες εργαζομένων, εξαιτίας της πανδημίας, είναι λογικό να υφιστανται εκμετάλλευση και να φοβούνται ότι θα τους πάρουν τσάμπα τα στάρια...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^