Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Ο Κων. Μαραβέγιας ζητεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα των μελισσοκόμων της Σκοπέλου με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Να επανέλθοπυν τα πρωινά δρομολόγια

Ο Κων. Μαραβέγιας ζητεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα των μελισσοκόμων της Σκοπέλου με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
28.04.2020 | 19:48
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

Το αίτημα των επαγγελματιών μελισσοκόμων της Σκοπέλου, για την εκτέλεση πρωϊνών ακτοπλοϊκών δρομολογίων από Β. Σποράδες προς Βόλο και Εύβοια, προώθησε με αναφορά του προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Οι μελισσοκόμοι της Σκοπέλου ζητούν, συγκεκριμένα, την εκτέλεση δυο πρωινών δρομολόγιων από Β. Σποράδες (Σκόπελο, Σκιάθο) προς Βόλο και Μαντούδι Εύβοιας, από 1η Μαΐου 2020, προκειμένου να διευκολυνθεί η εποχιακή μεταφορά των 3.000 περίπου νομαδικών μελισσοσμηνών στην χερσαία Ελλάδα.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα των δρομολογίων, η αναχώρηση πλοίου από το λιμάνι της Σκοπέλου έχει οριστεί για τις 3μ.μ., γεγονός που καθιστά αδύνατη τη φόρτωση και μεταφορά των μελισσοσμηνών, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και επειδή οι μέλισσες βρίσκονται εκτός κυψέλης.

Οι μελισσοκόμοι προειδοποιούν ότι, εάν δεν υπάρξουν πρωϊνά δρομολόγια, από τις αρχές Μαϊου, κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά. Ειδικότερα, έως και 70% εκτιμάται η οικονομική απώλεια από την μη έγκυρη μεταφορά των μελισσοσμηνών εκτός νησιών, με κάθετη πτώση παραγωγής εξαγώγιμων ειδών μελιού. Αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τους ίδιους, άμεση απώλεια συναλλάγματος και απώλεια τουλάχιστον 30 θέσεων μόνιμης απασχόλησης. Επιπλέον, εάν δεν μεταφερθούν τα μελίσσια εκτός νησιών, θα υπάρξει πρόβλημα για τους τουρίστες.

Με την αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης του προγράμματος ακτοπλοϊκών δρομολογίων από Β. Σποράδες προς Βόλο και Εύβοια, προς όφελος των επαγγελματιών μελισσοκόμων και την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^