cosmos
Μένουμε Ασφαλείς 970x250
Σχολή Καραβάνα

Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Παλαμά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δηλώσεις ζημιών στον Δ. Σοφάδων

Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Παλαμά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
06.04.2020 | 13:22
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δαλαβίκας Bikes
alphawood
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή του Δήμου Παλαμά Ποια είναι η εικόνα στους υπόλοιπους Δήμους • Επί ποδός η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Σε μία τεράστια λίμνη από τα νερά του Ενιπέα, του Κλέντζη, του Ιταλικού και του Φαρσαλίτη, έχει μεταραπέι το αγρόκτημα του Δ. Παλαμά, ενώ τα νερά από τα υπερχειλισμένα ποτάμια, απειλούν και οικισμούς, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του δήμου και της ΠΕ Καρδίτσας, με μηχανήμτα που δουλεύουν πυρετωδώς να ανακόψουν την πορεία τους.

 

Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Παλαμά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 

Tην κήρυξη του Δήμου Παλαμά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει εδώ και τρία 24ωρα την περιοχή αναμένεται να ζητήσει το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου.
Ο κ. Σακελλαρίου σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο αποφάσισαν να προβούν σε κατεπείγουσες διαδικασίες για την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Το αίτημα θα κατατεθεί προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και θα περιγράφεται η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή και ειδικά στα καταληκτικά σημεία.

Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Παλαμά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Παλαμά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Ηδη εχουν αναφερθεί προβλήματα και ζημιές ειδικά φυτικό κεφάλαιο ενώ επίσης πολλές είναι οι ζημιές σε υποδομές του Δήμου.
Με τη βελτίωση των καιρικών φαινομένων και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα υποβληθεί έκθεση, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία θα αναγράφονται αναλυτικά οι ζημιές.

Στο μεταξύ, από τον Δήμο Σοφάδων αναφέρονται:
“Μετά τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην επικράτεια του Δήμου Σοφάδων, από την πλευρά του Δήμου Σοφάδων και κατόπιν επικοινωνίας με τις τοπικές κοινότητες, έχουν γίνει αναγγελίες ΕΛΓΑ, για τα παρακάτω χωριά:
ΛΕΟΝΤΑΡΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΣΗΜΟΧΩΡΙ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΓΕΦΥΡΙΑ, ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ, ΚΥΨΕΛΗ, ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ, ΕΡΜΗΤΣΙ, ΠΥΡΓΟΣ ΚΙΕΡΙΟΥ, ΑΜΠΕΛΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΩΓΕΙΟ, ΦΙΛΙΑ, ΚΑΡΠΟΧΩΡΙ, ΚΑΠΑΔΟΚΚΙΚΟ, ΣΟΦΑΔΕΣ.
Ο ΕΛΓΑ παίρνοντας μέτρα για την προστασία από τον CONVID 19 έχει θεσπίσει την Προσωρινή Δήλωση Ζημιάς. Για τις δηλώσεις αυτές δεν θα καταβάλλονται τέλη εκτίμησης, τα οποία θα καταβληθούν όταν υποβληθούν οι οριστικές δηλώσεις ζημιάς φυτικού.
Οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες έχουν πάθει ζημιές, μπορούν να παραλαμβάνουν τις δηλώσεις αυτές είτε από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Σοφάδων, είτε από το κεντρικό δημαρχείο, είτε να εκτυπώνουν την Δήλωση από την ιστοσελίδα του Δήμου ή του ΕΛΓΑ. Αφού συμπληρωθεί θα την καταθέτουν στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου.
Οι προσωρινές δηλώσεις θα γίνονται δεκτές για 25 ήμερες, μέχρι 30/4/2020”.

Για επικοινωνία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου (Αγίου Γεωργίου και Πλαστήρα, Σοφάδες ) και στα :
Τηλ: 24433-53301/303
Φαξ: 24433-53304
e-mail.: [email protected]Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
Όλυμπος
Μένουμε ασφαλείς 300x250
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Μένουμε Ασφαλείς 300x250 2
  ^