Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Κορονοϊός: Επιστρέφονται 43 εκ. από εισφορές του 2018 σε επαγγελματίες και αγρότες

Ποια είναι η απαραίτητη διαδικασία και πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Κορονοϊός: Επιστρέφονται 43 εκ. από εισφορές του 2018 σε επαγγελματίες και αγρότες
02.04.2020 | 16:18
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Κεμπάμπ και Κότα
Animus Benefits
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ποια είναι η απαραίτητη διαδικασία και πότε θα πιστωθούν τα χρήματα. Ποιους αφορά η επιστροφή

Στην επιστροφή 43,53 εκ. ευρώ σε 51.617 ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοτελώς απασχολούμενους από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018 προχωρά ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας.

Για τους 40.163 ασφαλισμένους που δεν έχουν εκκρεμότητα από τις εισφορές Ιανουαρίου 2020 (δηλαδή τις πλήρωσαν κανονικά) η καταβολή στους λογαριασμούς τους των ποσών που τους αντιστοιχούν θα γίνει την Πέμπτη 9 Απριλίου εφόσον καταχωρήσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού στην ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ μέχρι την Τρίτη 7 Απριλίου.

Για τους υπόλοιπους 11.494 ασφαλισμένους η καταβολή θα γίνει την Πέμπτη 23 Απριλίου, ώστε να προηγηθεί ο συμψηφισμός της οφειλής τους από τις εισφορές Ιανουαρίου 2020. Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή την Πέμπτη 23 Απριλίου θα καταβληθούν και τα ποσά σε όσους από τους 40.163 ασφαλισμένους της πρώτης κατηγορίας δεν δηλώσουν εγκαίρως τα στοιχεία του λογαριασμού τους. Προϋπόθεση για την καταβολή της 23ης Απριλίου είναι η δήλωση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού μέχρι 21 Απριλίου 2020.

Η καταχώριση γίνεται ως εξής :

Οι ασφαλισμένοι αποκτούν άμεσα τη δυνατότητα καταχώρησης των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr επιλογή Ασφαλισμένοι ->Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζει πως τα ποσά αυτά αποτελούν υπόλοιπα από την εκκαθάριση του 2018 για δικαιούχους που δεν δήλωσαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) έως το Νοέμβριο του 2019, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή.

"Με τη συνήθη διαδικασία η επιστροφή τους θα ήταν εφικτή μετά την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2019 στο τέλος του χρόνου, όμως το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ επισπεύδουν κατά πολύ τη διαδικασία και αποδεσμεύουν την επιστροφή των ανωτέρω ποσών από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2019", αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^