Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Αρνητικά τα 43 δείγματα γιατρών και νοσηλευτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει από Δευτέρα ο Χρήστος Κέλλας

Αρνητικά τα 43 δείγματα γιατρών και νοσηλευτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
29.03.2020 | 10:38
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Animus Benefits
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

«Καθαρές» ήταν οι εξετάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών που ήρθαν σε επαφή με τον 40χρονο λοιμωξιολόγο που μολύνθηκε με κορωνοϊό στο τμήμα λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Μετά τα 20 χθεσινά δείγματα που βγήκαν αρνητικά αλλά 23 σήμερα που αφορούσαν νοσηλευτές, έδειξαν ότι δεν φέρουν το ιό.

Έτσι έληξε η κατάσταση σναγερνού που επικρατούσε από προχθές στο νοσοκομείο, που αποτελεί και μονάδα αναφοράς για τον κορονοϊό για όλη την 5η ΥΠΕ, αν και τα δύο βαριά περιστατικά που έχουν προκύψει στη Λάρισα, νοσηλεύονται ση ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου

Συνολικά εξετάστηκαν από το εργαστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου 92 δείγματα που αφορούσαν την Λάρισα, την Θεσσαλία αλλά και άλλες περιοχές τις Ελλάδας όπως τα Γιαννιτσά την Κοζάνη και την Λαμία, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Αυτή την στιγμή παραμένουν στους θαλάμους αρνητικής πίεσης 7 ασθενείς στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Χρήστος Κέλλας. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο βουλευτής της ΝΔ αναμένεται να πάρει εξιτήριο την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη καθώς είναι πλέον απύρετος, ενώ θα υποβληθεί σε νέο τεστ και αν είναι αρνητικός θα λάβει αμέσως το εξιτήριο. Σημειωτέον ότι και στα μέλη της οικογένειάς του που υπεβλήθησαν σε ταστ οι εξετασεις ήταν αρνητικές για τον κορονοϊό.

. Ο κ. Κέλλας θα είναι ο πρώτος ασθενής που θα έχει κερδίσει την μάχη με τον κορωνοϊό στην Θεσσαλία όταν βγει από την μονάδα λοιμωδών.

Συνολικά σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Συρογιαννόπουλο εέχουμε 22 διαπιστωμένα κρούσματα στη Θεσσαλία, τα 20 από αυτά στη Λάρισα και δύο στο Βόλο.

Στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου (στο χώρο της πρώην ΜΑΦ) παραμένουν ο 67χρονος και η 72χρονη από την Λάρισα, η κατάσταση των οποίων χαρακτηρίζεται σταθερή.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Thema - Scavolini
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^