ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Συρογιαννόπουλος: 20 τα κρούσματα στη Λάρισα !- αρνητικά τα πρώτα 20 τεστ στο προσωπικό του πανεπιστημιακού
Δύο παραμένουν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ

Στα 20 πλέον ανέρχονται τα περιστατικά στη Λάρισα, σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο Λοιμωξιολόγος διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής και της κλινικής Λοιμωδών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα ότι υπάρχει διασπορά στην πόλη, αφού σίγουρα υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν ανιχνευθεί και κάνοντας έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για να μην υπάρξει διασπορά.
Ο κ. Συρογιαννοπουλος ανέφερε ακόμη πως έχουν γίνει τα απαραίτητα τεστ σε 45 άτομα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο μετά το χθεσινό πρώτο κρούσμα σε γιατρό.

Στους ασθενείς που νοηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, περιλαμβάνονται ο Χρηστος Κέλλας, ο 77χρονος Γερμανός από το Νότιο Πήλιο και άλλοι δυο-τρεις ασθενείς. Όπως ανέφερε ο κ. Συρογιαννόπουλος τα συνολικά κρούσματα στη Λάρισα υπολογίζονται σε 20. Για τα μέτρα προστασίας στο πανεπιστημιακό, μετά το θετικό κρούσμα σε γιατρό, ανέφερε ότι είναι σε συνεχή συννενόηση και με τον κ. Τσιόδρα, αλλά και με συναδελφους από το πανεπιστημιακοό νοσοκομέιο του Ρίου στην Πάτρα, όπου είχαν παρόμοια εμπειρία καθώς προσβλήθηκαν εννέα γιατροί και νοσοκόμοι εκεί.
Σε ότι αφορά τη φαρμακευτική αγωγή στους ασθενείς χορηγείται ένα κοκτέίλ φαρμάκων με βάση την υδροχλωροκίνη και το ζυθρομάξ, αλλά και όσα σκευάσματα είναι απαραίτητα. Ο κ. Συρογιαννόπουλος σε ερωτήσεις μας παραδέχτηκε πως υπάρχουν πολλές αδειες ειδικού σκοπού αυτές τις ημέρες στο πανεπισημιακό, από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ιδιαίιετρα σε όσους θεωρούνται ευάλωτες ομαδες, ή σε όσους είναι στην κατηγορία των μονογονεϊκών οικογενειών.
Από την πλευρά τους στο σωματείο των εργαζομένων υπάρχει ανησυχία, καθώς θεωρούν πως δεν λαμβάνονται τα παραίτητα μέτρα προστασίας τους, ενώ όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους δεν εγινε καμία καραντίνα στη μονάδα όπου εντοπίστηκε το κρούσμα, ούτε κατααλληλη προετοιμασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Νωρίτερα το thessaliatv.gr έγραφε:
Αρνητικά είναι τα πρώτα 20 από τα 45 δείγματα ιατρών και νοσηλευτών που ελήφθησαν χθες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό, ιατρός Λοιμωξιολόγος στο ίδρυμα.
Έτσι σιγά- σιγά το νοσοκομείο αναφοράς επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς και «σπάει» την υποχρεωτική από το πρωτόκολλο καραντίνα, ενώ ο συναγερμός θα λήξει όταν και τα υπόλοιπα 25 σήμερα, από την ιχνηλάτηση των επαφών του 40χρονου γιατρού βγουν αρνητικά.
Στο γιατρό συστήθηκε η καραντίνα 14 ημερών κατ’ οίκον και μόνον εφόσον εμφανίσει επιπλοκές θα μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο πανεπιστημιακό για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Εντωμεταξύ στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας εξακολουθούν αν νοσηλεύονται 5 περιστατικά, ένα από τα οποία είναι και του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα, του οποίου η υγεία παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται Δευτέρα το αργότερο Τρίτη να πάρει εξιτήριο, ενώ και τα μέλη της οικογενείας του έκαναν τεστ που ήταν αρνητικά στον κορονοϊό.
Τα υπόλοιπα είναι δύο σε κρεβάτια ΜΕΘ στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας, υπό την επίβλεψη του διοικητή του νοσοκομείου και ιατρού εντατικολόγου Απόστολου Κομνού, που είναι και τα πιο βαριά περιστατικά και αφορούν σε 67χρονο Λαρισαίο που έχει συμπτώματα πνευμονίας και του 77χρονου Γερμανού από το Νότιο Πήλιο.
- ΔΙΕΘΝΗ | 13.05.2026 | 23:18
Όλα τα βλέμματα στην Κίνα: Τα πέντε θέματα-κλειδιά που θα συζητήσουν Τραμπ και Σι στο Πεκίνο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 23:05
Aπάτη άνω των 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ στην Κομοτηνή-Συλλήψεις στη Λάρισα αρχηγικών μελών - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 13.05.2026 | 22:58
ΟΠΕΚ: Εξαντλούνται τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου μετά το κλείσιμο των Στενών, χάθηκαν 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως - ΕΛΛΑΔΑ | 13.05.2026 | 22:55
Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές με καταγγελίες για παρατυπίες και διαφορετικά αποτελέσματα - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 22:54
Δήμος Λαρισαίων: Ψήφισμα Δ.Σ. για την απώλεια του Ιωάννη Χλιάπη - ΒΟΛΟΣ | 13.05.2026 | 22:26
Μοιραία παράσυρση για 79χρονη στη Νέα Ιωνία-«Σταμάτησα για να ελέγξω πριν στρίψω» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.05.2026 | 22:16
Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στα ΑΕΙ της Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 21:53
Βόλτα στις κεντρικές καφετέριες το απόγευμα στη Λάρισα έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης (ΦΩΤΟ)
- ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 11:52
Σταύρος Φλώρος: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση - μάχη να κρατηθεί στη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 08:17
Σταύρος Φλώρος: Αυτός είναι ο παίκτης του Survivor που τραυματίστηκε - Ακρωτηριάστηκε στο δεξί πόδι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2026 | 09:26
Αγριοβρώμη στα στάρια, ζιζάνια και μύκητες σε βίκο, φακή, σε απόγνωση οι Θεσσαλοί αγρότες- μόνη λύση η καύση σιτοκαλαμιών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 09:02
Δυσάρεστες εκπλήξεις από τις Βρυξέλλες για την αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:48
Στη Λάρισα ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:57
Ανείπωτη τραγωδία στη Ραχούλα Λάρισας- 58χρονος έπεσε με το τρακτερ του σε κενό 10 μέτρων και καταπλακώθηκε - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 13.05.2026 | 00:05
Eurovision 2026: Εκρηκτική η εμφάνιση του Akylas στον ημιτελικό -Το «Ferto» περασε στον τελικό του Σαββάτου [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2026 | 08:33
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed