cosmos

Ειδήσεις, νέα για Τρίκαλα

Ρένα Δούρου από τα Τρίκαλα: Μύθος η εκτροπή του Αχελώου και Φαραωνικό έργο

Ναι στο φραγμα της Μεσοχώρας

Ρένα Δούρου από τα Τρίκαλα: Μύθος η εκτροπή του Αχελώου και Φαραωνικό έργο
16.02.2020 | 12:18
Animus Benefits
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Το τρίπτυχο «αντίστασης» πάνω στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκιαγράφησε από τα Τρίκαλα η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής του κόμματος.

Για το μείζον θέμα του Αχελώου έκανε λόγο για «μαξιμαλιστικές εξαγγελίες ενώ φαραωνικού έργου που δεν λύνει το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας» και εξέθεσε μαζί με τον Σάκη Παπαδόπουλο την εναλλακτική του κόμματος  «για μικροφράγματα, λιμνοδεξαμενές και ολοκλήρωση των φραγμάτων του Ληθαίου και της Πύλης».

Η Ρένα Δούρου ήταν κάθετα αρνητική για το έργο του Αχελώου, τάχθηκε ωστόσο υπέρ της λειτουργίας του φράγματος της Μεσοχώρας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τους όρους που έθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ρένα Δούρου ήταν η κεντρική ομιλήτρια πολιτικής εκδήλωσης της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε τις προτεραιότητες του κόμματος. «Υγεία-Εργασία-Πρώτη κατοικία»… Πάνω σε αυτούς τους τομείς θα δούμε το επόμενο διάστημα να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ενδυνάμωση σε επίπεδο κοινωνίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συνδικαλισμό, Αγροτικό κίνημα, Πολιτισμός.

 

Στη χθεσινή της ομιλία στα Τρίκαλα η κ. Δούρου μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Η σημερινή εκδήλωση και η συνεδρίαση της ΚΕ, υπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ το ισχυρό, μαζικό, εξωστρεφές κόμμα που χρειάζεται ο τόπος, η κοινωνία, οι πολίτες.
• Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αισθάνονται στο πετσί τους τι θα πει δεξιά κυβέρνηση. Τι θα πει κυβέρνηση αριστείας. Αισθάνονται στο πετσί τους τι θα πει κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.
• Πρόκειται πράγματι επιστροφή στην κανονικότητα. Με μια σημαντική λεπτομέρεια: είναι επιστροφή στη δική τους κανονικότητα. Οι δικές τους ζωές έχουν βελτιωθεί. Όχι οι ζωές των πολλών.
• Μαζί με αυτή την κανονικότητα, επέστρεψαν αφενός, ένας άκρως επικίνδυνος σκοταδισμός με την κατάργηση του ασύλου, την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος κυρίως των νέων, τον εθνολαϊκισμό, τις επιτάξεις, τον αυταρχισμό αντί άλλης προσέγγισης, στο σύνθετο ζήτημα του προσφυγικού / μεταναστευτικού. Αφετέρου επέστρεψαν και μερικοί τετριμμένοι και καταδικασμένοι μύθοι. Είτε πρόκειται για τον μύθο της αριστείας είτε για τον μύθο της εκτροπής του Αχελώου.
• Η σημερινή εκλεγμένη πρόεδρος της Δημοκρατίας, που έκανε την εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το 2014, γνωρίζει πολύ καλά ότι ούτε το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας λύνει, ούτε τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης αντιμετωπίζει.
• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο πράσινος πρωθυπουργός της Ελλάδας, όμως η οικολογική του ευαισθησία είναι ψεύτικη, αποσκοπεί, όχι στο περιβάλλον, αλλά στην εργαλειοποίηση του περιβάλλοντος.
• Στόχος του δεν είναι η απολιγνιτοποίηση, όπως ισχυρίζεται. Αλλά η ιδιωτικοποίηση των δικτύων ενέργειας, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού. Δεν νοιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η διαδικασία δίκαιης μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας. Όπως αδιαφορεί για την ενεργειακή ασφάλεια, την ενεργειακή φτώχεια, τον οικολογικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας.
• Δεν ενδιαφέρεται για κανενός είδους μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με όρους κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Το μόνο που τον νοιάζει η ομαλή μετάβαση σε μεγαλύτερες μπίζνες, των λίγων και ισχυρών.
• Από την αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη, στη Βουλή προχθές, έγινε φανερό ότι εκπροσωπούσαν δύο ξεχωριστούς κόσμους. Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες. Και μόνο το γεγονός ότι μιλούσε για τα εργασιακά, ήταν κόντρα-ρόλος για τον κ. Μητσοτάκη.
• Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική. Γιατί κατέδειξε τη μεγάλη ανάγκη να αντιπαλέψουμε αυτή τη βαθιά ταξική, πολιτικά επικίνδυνη, κοινωνικά ανελέητη, περιβαλλοντικά ασύδοτη, κυβέρνηση.
• Αυτή η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Χρειάζεται σοβαρή, συστηματική, προγραμματική δουλειά. Προτάσεις, αξιόπιστη εναλλακτική.
• Χρειάζεται η προγραμματική, μαχητική, αξιόπιστη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια αντιπολίτευση που δίνει τα εχέγγυα της επόμενης, προοδευτικής διακυβέρνησης.
• Αυτό ακριβώς είναι και το αντικείμενο της σημερινής μας, μεγάλης προσπάθειας για τον μετασχηματισμό, την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, στον μαζικό, προοδευτικό πόλο που μπορεί να συσπειρώσει όλο τον δημοκρατικό κόσμο, απέναντι στους επαγγελματίες διαχειριστές της εξουσίας.
• Σήμερα ζούμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, που δεν είναι ούτε εύκολη ούτε απλή υπόθεση. Είναι όμως μονόδρομος.
• Είναι η δική μας ευθύνη να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς. Και ήδη έχουμε ξεκινήσει.
• Το παράδειγμα του Απολογισμού, που επεξεργάστηκαν οι σύντροφοι Δραγασάκης, Μπαλτάς, Δρίτσας, είναι χαρακτηριστικό. Πρόκειται για ένα σοβαρό κείμενο, που θέτει όλα τα ζητήματα, από την προετοιμασία της διακυβέρνησης, το 2012, τις αιτίες της νίκης του 2015 ως εκείνες της ήττας πέρσι, χωρίς εξωραϊσμούς και τις γνωστές ευκολίες.
• Ανιχνεύει τις αιτίες των λαθών, των παραλείψεων της διακυβέρνησης. Σκιαγραφεί με ρεαλισμό εκείνες τις απαντήσεις που βάζουν τις βάσεις για την αξιόπιστη, κυβερνώσα Αριστερά που χρειάζεται ο τόπος. Την σύγχρονη Αριστερά του 21ου αιώνα.
• Το κείμενο αυτό αυτό, αφού εμπλουτιστεί στην ΚΕ, θα έλθει προς συζήτηση στον προσυνεδριακό διάλογο στις οργανώσεις μελών. Θα το διαβάσετε, θα το συζητήσετε, θα το κρίνετε, θα το αλλάξετε.
• Μιλάμε για μια πρωτόγνωρη διαδικασία στην οποία έχουμε όλοι μας λόγο. Ανοικτά, δημοκρατικά, με ειλικρίνεια. Συντροφικά. Όπως ξέρουμε να συζητάμε στην Αριστερά. Ακόμη και όταν διαφωνούμε. Ειδικά όταν διαφωνούμε, γιατί ξέρουμε ότι οφείλουμε να μην χάσουμε το νήμα των αξιών και των αρχών των δημοκρατικών μας παραδόσεων.Ρένα Δούρου από τα Τρίκαλα: Μύθος η εκτροπή του Αχελώου και Φαραωνικό έργο

Ρένα Δούρου από τα Τρίκαλα: Μύθος η εκτροπή του Αχελώου και Φαραωνικό έργο


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τρίκαλα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Agronuts
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Όλυμπος
AXON
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^