Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Επιτροπή Πολιτών Βόλου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στην αυλή της Π,Ε Μαγνησίας

Κατά της κατασκευής εργοστασίων SRF στο Βόλο

Επιτροπή Πολιτών Βόλου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στην αυλή της Π,Ε Μαγνησίας
14.02.2020 | 14:18
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τα κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10:30 το πρωί τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες.

Η Επιτροπή Αγώνα θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ζητώντας να σταματήσει άμεσα η καύση αποβλήτων και πετ κωκ από κάθε βιομηχανία μέσα ή κοντά στον Βόλο, επειδή τα υλικά αυτά όταν καίγονται ρυπαίνουν τον ατμοσφαιρικό αέρα.Η Επιτροπή ζητά να ακυρωθεί ο σχεδιασμός για την παραγωγή RDF και SRF από τα αστικά απόβλητα της κεντρικής Ελλάδας σε μονάδα που θα δημιουργήσει στον Βόλο ο Δήμος.

Από την πλευρά της το μέλος της Επιτροπής Ιφιγένεια Ηλιοπούλου τόνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει η Επιτροπή είναι ενθαρρυντικά, ενώ η Φαίη Τζανετουλάκου ανέφερε ότι μετά το σκάνδαλο στη Φυλή με τα ραδιενεργά απόβλητα, θορυβήθηκαν έντονα. Το μέλος της Επιτροπής Γιώργος Λέτσιος επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.
Για τη δημιουργία καλλιτεχνικής ομάδας που μετατρέπει τα σκουπίδια σε έργα τέχνης μίλησε το μέλος της Επιτροπής Έρρικα Φλωρούς και πρόσθεσε πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις δημιουργίες.
Αναφορικά με τη διάσπαση της Επιτροπής και τη δημιουργία νέας ομάδας ο κ. Λημνιός σημείωσε ότι όλεςοι πράξεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών είναι δεκτές.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου που αγωνίζεται για να σταματήσει να καίγονται απόβλητα και πετ κωκ μέσα ή κοντά στην πόλη, καλεί τους συμπολίτες και τους μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση ειρηνικής διαμαρτυρίας το Σάββατο 15-2-20 στις 10.30 π.μ. στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας (Ιωλκού και Αναλήψεως).
Σκοπός της θα είναι να επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο,
Υφυπουργό Υποδομών κ. Κεφαλογιαννη, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με το ψήφισμα αυτό απαιτούμε εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας:
1) Να σταματήσει άμεσα η καύση αποβλήτων και πετ κωκ από κάθε βιομηχανία μέσα ή κοντά στην πολη, επειδή τα υλικά αυτά όταν καίγονται ρυπαίνουν σοβαρά τον ατμοσφαιρικό αέρα και προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες και πρόωρους θανάτους στους ανθρώπους.
2) Να ακυρωθεί ο σχεδιασμός παραγωγής RDF και SRF από τα αστικά απόβλητα της κεντρικής Ελλάδας σε μονάδα που θα δημιουργήσει στον Βόλο ο Δήμος με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
3) Να δηλώσουμε αντίθετοι σε κάθε μονάδα αποτέφρωσης αποβλήτων, που ενδέχεται να χωροθετηθεί στον ίδιο χωρο, στον Βόλο, μαζί με το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών αποβλήτων και παρασκευής RDF/SRF εντός του ΧΥΤΑ Μαγνησίας.
4) Να εγκατασταθεί δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης που θα πληροφορεί on line και real time τους πολίτες για την ποιότητα του αέρα σε όλη την πόλη του Βόλου.
5) Nα γίνει επιτέλους πράξη η υπόσχεση μετρήσεων βαρέων μετάλλων στο έδαφος και διοξινών στο έδαφος και το φυτικό και ζωϊκό υλικό γύρω από επίμαχες βιομηχανίες στα ανατολικά αλλά και στα δυτικά της πόλης. Να επισημανθεί ότι οι μόνες μετρήσεις που έχουν γίνει είναι στο πρόσφατο παρελθόν μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, οι οποίες έδειξαν ανησυχητικές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων γύρω από τον λόφο της Γορίτσας.
4) Να δημιουργηθεί τοπική Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου με συμμετοχή των πολιτών, η οποία θα ελέγχει την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου τσιμέντου, που λειτουργεί μέσα στην πόλη. Αυτό άλλωστε αποτελεί δεσμευτική υπόσχεση του πρωθυπουργού προς την Επιτροπή Πολιτών Βόλου.

Ο αγώνας των πολιτών του Βόλου και των φορέων του δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά τους για την διασφάλιση της ποιότητας της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος.

 


Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Ενάντια στην Καύση ΣκουπιδιώνΕπιτροπή Πολιτών Βόλου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στην αυλή της Π,Ε Μαγνησίας


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^