Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Για αυταρχική συμπεριφορά καταγγέλλουν την Πρυτανεία οι καθαρίστριες

Τι αναφέρουν

Για αυταρχική συμπεριφορά καταγγέλλουν την Πρυτανεία οι καθαρίστριες
28.01.2020 | 23:49
Animus Benefits
alphawood
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Η Διοίκηση του σωματείου καταγγέλλει  τη  δολιότητα, τον εμπαιγμό, την σκληρότητα και την αναποτελεσματικότητα των Πρυτανικών Αρχών που έστειλε στην ΑΝΕΡΓΙΑ 31 εργαζόμενους που εργάζονται πάνω από 20 χρόνια στα κτίρια του Π.Θ. και κάποιοι απ’ αυτούς είναι ένα βήμα πριν τη σύνταξη.

Από την ίδρυση του Π.Θ. ως σήμερα καμιά Πρυτανεία δεν είχε το θράσος να προβεί σε μαζικές απολύσεις και να παραδώσει την καθαριότητα στους εργολάβους. Σύσσωμη η Ακαδημαϊκή Κοινότητα έσπευσε να στηρίξει το δίκαιο αγώνα του σωματείο μας για άμεση επαναπρόσληψη συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση υπογραφών.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Ιδρύματος, μετά την πολυήμερη απεργία τους ενάντια στις απολύσεις, δεν έχουν καταθέσει τα όπλα.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν τον αγώνα με κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Με τη συμπαράσταση και άλλων σωματείων και φορέων της περιοχής παλεύουν από κοινού για να επιστρέψουν όσο πιο σύντομα γίνεται όλες και όλοι στη δουλειά τους.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος είναι υπόλογη για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διαμορφώνοντας συνθήκες εγκληματικής υποστελέχωσης του τομέα της καθαριότητας.

Είναι υπόλογη γιατί με τις μεθοδεύσεις της και για τα κέρδη κάποιων εργολάβων/εταιριών δημιουργεί μια υγειονομική βόμβα για χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους που περνούν πολλές ώρες στους χώρους του ιδρύματος.

Βλέπουμε να επιβεβαιώνονται οι σοβαρές μας αμφιβολίες για τις προθέσεις της πρυτανικής αρχής, μιας και η αρχική «δέσμευση» για προσωρινή εργολαβία 3 μηνών έχει εξελιχθεί σε απευθείας ανάθεση ενός μήνα σε εργολάβο που θα ακολουθήσει νέα παράταση και μετά επιπλέον 3μηνη συμφωνία.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος, απαιτείται να απαντήσει δημόσια μιας και δημόσια έδινε και διαβεβαιώσεις στα εξής: σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων  μας και τι μέτρα θα πάρουν για την όσο γίνεται συντομότερη επιστροφή των 31 εργαζομένων στη δουλειά τους. Ποιες είναι οι θέσεις της σε σχέση με την παράδοση της καθαριότητας σε εργολάβους.

Από τη δική μας μεριά δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους εργαζομένων και μελών ΔΕΠ να κλιμακώσουμε την πάλη μας, με την πολύτιμη στήριξη των σωματείων και φορέων που είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού, που προβλέπει επιστροφή του εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος.
  • Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να μην γίνει καμία απόλυση.
  • Λήψη αμέσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία.
  • Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Καμία μείωση μισθού! Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας!
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Νέος Αγών
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^