Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Ξεκινά το πρόγραμμα εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές δημοτικών σχολείων

Για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιείται στο νομό Μαγνησίας

Ξεκινά το πρόγραμμα εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές δημοτικών σχολείων
15.01.2020 | 14:11
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιείται στο νομό Μαγνησίας το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που στοχεύει στην εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές δημοτικών σχολείων με τον αριθμό των παιδιών που θα συμμετέχουν να έχει αυξηθεί κατά 500 παιδιά τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας πέρυσι συμμετείχαν στο πρόγραμμα 39 σχολεία με 1.000 μαθητές. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το έχουν «αγκαλιάσει» οι μαθητές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος.


Εκ μέρους του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ο πρόεδρος Ανδρέας Ζέρβας ανέφερε ότι η δημοτική αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια όλων των σχολείων, των σχολικών επιτροπών και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του που είναι άρτια συντηρημένες.Ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Βασίλης Κατσικόπουλος συντονίζει το μάθημα στα δημοτικά σχολεία.Ανέφερε ότι το πρόγραμμα αφορά έξι μαθήματα για κάθε τάξη και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει νωρίτερα αλλά καθυστέρησε το Υπουργείο να χορηγήσει τις πιστώσεις για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που εκπονούν τα μαθήματα.

Η Ζωή Παππά εθελόντρια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ανέφερε ότι η Ομάδα θα βρίσκεται και στα δύο κολυμβητήρια καλύπτοντας τον τομέα των πρώτων βοηθειών το μάθημα της κολύμβησης που γίνεται στο πλαίσιο της φυσικής αγωγής τα τελευταία δύο χρόνια.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί ως τις 21 Ιουνίου για όσα σχολεία έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Με πρωτοβουλία του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου υπάρχει και συνοδός στα λεωφορεία για την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών» .Με τη λήξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί γιορτή που θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα.Ξεκινά το πρόγραμμα εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές δημοτικών σχολείων


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^