Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Σε εξευτελιστικές τιμές η πώληση του ελαιόλαδου - Σε αναβρασμό οι ελαιοπαραγωγοί στο Πήλιο

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας

Σε εξευτελιστικές τιμές η πώληση του ελαιόλαδου - Σε αναβρασμό οι ελαιοπαραγωγοί στο Πήλιο
15.01.2020 | 14:00
Animus Benefits
alphawood
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας και ειδικά του Πηλίου, καθώς μετά την περσινή ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από τον δάκο, φέτος παρότι η σοδειά τους ήταν καλή δεν μπορούν όμως να σηκώσουν κεφάλι από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητα τους.

Ένα μέρος των μεγάλων προβλημάτων που τους απασχολεί αφορά στη διάθεση και τη χαμηλή τιμή του ελαιολάδου. Σ αυτό έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει τη παραμικρή αποζημίωση για τη ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν και παράλληλα προετοιμάζονται ήδη για την νέα καλλιεργητική περίοδο.


Την ίδια ώρα σοβαρές καταγγελίες από διάφορες περιοχές της χώρας βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φτάνουν και στα αυτιά των των υπευθύνων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου και Βορείων Σποράδων. Σύμφωνα με το πρόεδρο του συνεταιρισμού Γιάννη Διανελάκη λόγω των δασμών και του γνωστού εμπάργκο που έχει επιβάλλει η Αμερική γίνονται εισαγωγές λαδιού από Ιταλία και Ισπανία και αφού συσκευαστεί στην Ελλάδα τότε εξάγεται ως Ελληνικό προϊόν για να μην υπάρξουν οι δασμοί στη τελική τιμή.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο κυκεώνα των προβλημάτων έρχεται να προστεθεί και το πιθανό καρτέλ στο ελαιόλαδο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου, , που απ ότι φαίνεται ζει και βασιλέυει. Μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται το κόπο των παραγωγών αλλά και τη σοδειά τους διαμορφώνει τις τιμές σε εξευτελιστικό επίπεδα και κόντρα στο κόστος παραγωγής που κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.


Οι αγρότες του Πηλίου αφήνουν πάντως ανοιχτό και το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις που ενδεχομένως προγραμματιστούν προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Νέος Αγών
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^